Ημίχρονα, γκολ, εκπλήξεις

Ημίχρονα, γκολ, εκπλήξεις

Η κατάσταση που βιώνει ο Άρης, είναι απελπιστική. Το άδειασμα της ομάδας μετά τον αποκλεισμό από τον τελικό του κυπέλλου είναι τρομερό. Ψυχικά αλλά και αγωνιστικά. Η απόφαση της διοίκησης να μην ανανεώσει για τον Ιούλιο τα συμβόλαια των παικτών που έληγαν στις 30 Ιουνίου, έχει φέρει σε απελπισία τον Ένινγκ. Το ματς με τον Ολυμπιακό θα είναι το τρίτο στη σειρά, που ο Γερμανός τεχνικός είναι αναγκασμένος να κατέβει με αποδεκατισμένη αποστολή. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο τελευταίο χρονικά ματς, κόντρα στην ΑΕΚ, έκανε μόλις μια αλλαγή (14 παίκτες συνολικά η αποστολή). Σε λίγο θα δούμε μέχρι και το δεύτερο τερματοφύλακα, Έμαν, στο γήπεδο, και όχι κάτω απ’ τα δοκάρια!

Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, ήρθαν και νέοι τραυματισμοί, αυτοί των Μαντσίνι, Σάσα και Σόουζα. Εξαιρετικά αμφίβολος δίνεται ο τελευταίος. Επίσης, πρόβλημα υπάρχει στη μεταγραφή του Γιάννη Φετφατζίδη στην Αλ Αΐν, γεγονός που ίσως τον κάνει διαθέσιμο για το σημερινό ματς.

Στην αντίπερα όχθη, ο Ολυμπιακός έρχεται από το 0-0 του ΟΑΚΑ στο «αιώνιο ντέρμπι». Ένα ντέρμπι παντελώς αδιάφορο που θα μείνει στην ιστορία ως το «ντέρμπι του Κομίνη», αλλά αυτή είναι συζήτηση για άλλη ώρα… Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, οι Πειραιώτες έδειξαν άδειοι, απόρροια της κατάκτησης του τίτλου μετά από τρία χρόνια. Ωστόσο, η εικόνα τους αυτή, έκανε έξαλλο τον Μαρτίνς, που δε θέλει με τίποτα τέτοια χαλάρωση καθώς σε είκοσι μέρες έρχεται ο τελικός του κυπέλλου και σε ένα μήνα η Γουλβς…

Στη σούμα, θεωρώ πως οι φιλοξενούμενοι θα μπουν δυνατά να καθαρίσουν το ματς από το πρώτο ημίχρονο, καθώς ακολουθεί ο ΠΑΟΚ, με ό,τι κι αν συνεπάγεται αυτό. Στο 1.95 το διπλό απ’ το ημίχρονο.

Να καθαρίσει νωρίς

Στο Μαρούσι, η ΑΕΚ υποδέχεται τον ΟΦΗ, σε ακόμη ένα κομβικό ματς. Ο στόχος της δεύτερης θέσης είναι μεγάλη υπόθεση για την ομάδα του Καρέρα, η οποία όπως έδειξε μέσα σε μια εβδομάδα με νίκες σε Τούμπα και «Κλεάνθης Βικελίδης», δύσκολα θα την αφήσει πλέον απ’ τα χέρια της. Ένα από τα χαρακτηριστικά που της έχει δώσει ο Ιταλός κόουτς, είναι το δυνατό μπάσιμο στα παιχνίδια. Πίεση ψηλά για το αντίπαλο λάθος, και καταιγισμός ευκαιριών. Ίσως υπάρξει ροτέισον από πλευράς ΑΕΚ, καθώς ακολουθεί το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, αλλά όπως και να ‘χει, θα μπει δυνατά για προβάδισμα πριν το ημίχρονο.

Ο ΟΦΗ, δίχως κάποιο στόχο, χαίρεται την παρουσία του στη διαδικασία των πλέι οφ, παίζοντας ελεύθερο ποδόσφαιρο. Θα παίξει ανοιχτά, όπως έχει κάνει σε όλα τα ματς μέχρι τώρα, αφού δεν έχει τίποτα να χάσει. Στο 1.72 η νίκη της «Ένωσης» από το ημίχρονο.

Με τα γκολ σε Λονδίνο και Μπολόνια

Πολύ σημαντική η αναμέτρηση της Γουέστ Χαμ με την Μπέρνλι για τα «σφυριά». Οι Λονδρέζοι βρίσκονται στο +4 από τη γραμμή του υποβιβασμού, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι είναι άνετοι κι ωραίοι, και μπορούν να κυνηγήσουν μέχρι και την έξοδο στο Europa League. Γνωστό το αμυντικό πρόβλημα της Γουέστ Χαμ, δέχεται γκολ για 14 ματς σερί! Ταιριάζουν γάντι τέτοια ματς στην Μπέρνλι, ξέρει να τα διαχειρίζεται άψογα. Ένα γκολ, πιστεύω, θα το βρουν εκατέρωθεν, οπότε goal/goal στο τίμιο 1.80.

Η πιο παραγωγική ομάδα στην Ιταλία, αυτή τη στιγμή, ακούει στο όνομα Σασουόλο. Και δεν είναι μόνο το παθητικό των γκολ της, αλλά διαθέτει και επίθεση φωτιά. Συγκεκριμένα, μετά τη διακοπή, μπαίνουν στα ματς της, κατά μέσο όρο, 5,4 γκολ! Ναι, καλά διαβάσατε, 5,4 γκολ στην Ιταλία. Όλα στο goal/goal & over 3,5. Τη φιλοξενεί η Μπολόνια, η οποία δέχεται 25 σερί παιχνίδια γκολ. Παιχνίδι χωρίς σκοπιμότητες, δεν ξέρω πως θα μείνει στο χαμηλό σκοράρισμα. Goal/goal & over 2,5 στο 1.80.

Μια μη βολική ισοπαλία

Μία από τις χειρότερες εμφανίσεις της σεζόν πραγματοποίησε κόντρα στην Άρσεναλ η Γουλβς, με κύριο πρόβλημα αυτό στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου, καθώς η επιθετική τριάδα των Τραορέ, Χιμένες, Ζότα έμοιαζε απομονωμένη. Μόνη καλή ευκαιρία, ένα τετ-α-τετ με τον Τραορέ. Η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, ύστερα από ένα νωθρό μπάσιμο στις τρεις πρώτες αγωνιστικές μετά τη διακοπή, επανήλθε στα γνωστά στάνταρ της σεζόν, παίρνοντας τέσσερις βαθμούς κόντρα σε Τότεναμ και Μπέρνλι, που μπορούν να αποδειχθούν πολύτιμοι στη μάχη της Ευρώπης. Μιλάμε για δύο ομάδες με πάνω κάτω ίδια αγωνιστική φιλοσοφία, σε καμία δεν κάνει ο βαθμός, ωστόσο στο τέλος της ημέρας, ο ένας είναι καλύτερος από τον κανένα. Στο 3.00 η αλληλοεξουδετέρωση.

Ανάξια εμπιστοσύνης αλλά…

Ψάχνει κίνητρα να τελειώσει τη σεζόν της η Νάπολι. Έχοντας εξασφαλισμένη τη συμμετοχή στους ομίλους του Europa League και 15 βαθμούς μακριά από τις θέσεις που οδηγούν στο Champions League, δε θα μου προξενήσει εντύπωση αν οι παίκτες του Γκατούζο δε βάλουν τα πόδια τους στη φωτιά από εδώ και στο εξής. Και γιατί να το κάνουν άλλωστε…

Η Τζένοα «καίγεται» για βαθμούς όντας μόλις στο +2 από τη 18η Λέτσε, ωστόσο δεν εμπνέει καμία εμπιστοσύνη. Έχει όμως το εύκολο γκολ, στοιχείο που θα τη βοηθήσει μακροπρόθεσμα. Ίσως και βραχυπρόθεσμα εμάς… Με αυτά τα δεδομένα, είναι, θεωρώ, πιο συνετό να κυνηγήσουμε το ενδεχόμενο να σκοράρει τουλάχιστον δύο φορές, αδιαφορώντας για το τελικό αποτέλεσμα. Ενδεχόμενο που «παίζει» μέχρι και στο 4.00.

Δυάδα (απόδοσης 3.35)

19:15 Άρης – Ολυμπιακός: 2 ημίχ. / 2 τελ. (1.95)

21:30 ΑΕΚ – ΟΦΗ: 1 ημίχ. / 1 τελ. (1.72)

Δυάδα (απόδοσης 3.24)

20:00 Γουέστ Χαμ – Μπέρνλι: Goal/goal (1.80)

22:45 Μπολόνια – Σασσουόλο: Goal/goal & over 2,5 (1.80)

Μονό

20:00 Σέφιλντ Γιουνάιτεντ – Γουλβς: Χ (3.20)

Μονό

20:30 Τζένοα – Νάπολι: Τζένοα over 1,5 (4.00)

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις