Να εκμεταλλευτούν το momentum…

Να εκμεταλλευτούν το momentum...

Προγνωστικά Ligue 1: Καλή επαφή με τα δίχτυα

Φουλ Γαλλία και σήμερα Τετάρτη, με την εμβόλιμη 7η αγωνιστική της Ligue 1. Στο ίδιο μήκος κύματος θα κινηθούμε εκ νέου, χωρίς πολλά ρίσκα και με όσο το δυνατόν πιο ασφαλείς επιλογές (θα βάλουμε βέβαια και το κάτι πιο…πικάντικο). Δύο ματς απαρτίζουν την σημερινή μας στήλη (Λανς – Στρασβούργο και Λιόν – Τρουά) και τα προγνωστικά Ligue 1 βγάζουν γκολ, κόρνερ και σκόρερ. Για πάμε…

Θριάμβευσε η Λανς στο ντέρμπι του βορρά απέναντι στην Λιλ (1-0) και συνεχίζει αήττητη και ωραία στην Ligue 1 (3-3-0). Αυτή τη φορά (όπως και με το διπλό στη Μονακό) η άμυνα ήταν αυτή που έδωσε το τρίποντο επιτρέποντας μόλις τρεις τελικές στην πρωταθλήτρια Λιλ! Παραδόξως τα δεδομένα αλλάζουν για την Λανς όταν αντιμετωπίζει ομάδα εκτός Big-6 καθώς στα τέσσερα παιχνίδια με Σεντ-Ετιέν, Λοριάν, Μπορντό και Ρεν δέχθηκε συνολικά επτά τέρματα. Στην επίθεση πάντως η ομάδα του Φρανκ Εζ παίρνει άριστα αφού έχει σκοράρει σε όλα τα φετινά. Ξεχωρίζει ο δεξιός μπακ-χαφ Κλάους με ένα γκολ και τρεις ασίστ έως τώρα ενώ αξιοσημείωτος είναι ο πλουραλισμός που εμφανίζει στο σκοράρισμα με οκτώ διαφορετικούς σκόρερ. 

Δεύτερη νίκη φέτος για το Στρασβούργο (3-0 την Μετς), πάλι εντός έδρας με τους Αλσατούς να σημειώνουν εκ νέου τρία γκολ (3-1 την Μπρεστ στο προηγούμενο). Ήταν θέμα χρόνου για το τεχνικό Ζουλιέν Στεφάν να βρει τις κατάλληλες ισορροπίες και να αρχίσει να εκμεταλλεύεται την ποιοτική μεσοεπιθετική του γραμμή. Για πρώτη φορά βέβαια φέτος είχε καλή απόδοση και στον ανασταλτικό τομέα, καθώς το παιχνίδι με την Μετς ήταν το πρώτο με μηδέν παθητικό για το Στρασβούργο. Δεύτερη νιότη βιώνει ο αρχηγός Λιενάρ, στα 33 πλέον, ο οποίος αν και χαφ, επί Στεφάν καλύπτει το αριστερό άκρο της άμυνας και μοιάζει «βιονικός». Τρία γκολ στα δύο τελευταία για τον φορ Ντιαλό που φαίνεται να παίρνει την θέση του Γκαμεϊρό στην βασική 11άδα.

Σπάνια βγάζει διπλό το συγκεκριμένο ζευγάρι ενώ αξιοπρόσεκτη είναι η συχνότητα εμφάνισης του goal/goal (13 στα 18 ματς ανεξαρτήτου έδρας από το 2000 έως σήμερα). Το περσινό 0-1 του Στρασβούργου στο «Μπολάρ Ντελελί» ήταν το πρώτο διπλό των Αλσατών μετά το μακρινό ’96 (1-2 τότε με ανατροπή).

Σε καλή φάση και με ικανότητα στο γκολ και οι δύο ομάδες. Λογικά θα δούμε παιχνίδι με ρυθμό και φάσεις, ωστόσο το οver και το goal/goal αναμένεται να «φορτωθούν» πολύ. Πιο safe επιλογή το 2-3 γκολ που εμφανίζεται συχνά μεταξύ τους ενώ καλύπτει πολλά σενάρια. Επιπλέον, για το… fun της υπόθεσης θα τιμήσουμε στο 5.00 το να σκοράρει ο Τόμασον των φιλοξενούμενων (πατάει συχνά περιοχή).

  • Αναρτήσεις αλλά, πλέον, και pre game picks, και live στοίχημα, και στο Twitter μας! 

Προγνωστικά Ligue 1: Άμεση αντίδραση θέλει η Λιόν

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε στο Παρίσι η Λιόν, σίγουρα δεν άξιζε την ήττα που ήρθε στις καθυστερήσεις. Πολλά παράπονα από την διαιτησία κυρίως για το αυστηρό πέναλτι που κέρδισε ο Νεϊμάρ και ισοφάρισε, αλλά και για ένα μαρκάρισμα του Ντι Μαρία στον Κακρέ που «σήκωνε» αποβολή. Όπως και να ‘χει η ομάδα του Πίτερ Μποζ φαίνεται να έχει μπει στον σωστό δρόμο, αναπτύσσεται ορθά στην επίθεση κυρίως με κάθετο παιχνίδι ενώ και αμυντικά είναι αρκετά βελτιωμένη συγκριτικά με το ξεκίνημα της σεζόν. Φαίνεται ικανή να εξαντλήσει τις πιθανότητές της για τον φετινό τίτλο. Εντυπωσιακό ξεκίνημα στην σεζόν για τον Πακετά που έχει σημειώσει ήδη τρία γκολ. Αμφίβολος ο Ντεμπελέ, κομβικό αν τελικά καταφέρει να παίξει.

Αγκαλιά με την δεύτερη νίκη της στην Ligue 1 για 87 λεπτά ήταν η Τρουά, ωστόσο το γκολ του Σαβανιέ της στέρησε τους τρεις βαθμούς (μάλιστα έπαιζε με 10 παίκτες από το 79′ η Μονπελιέ). Δεν αλλάζει πάντως τακτική ο Λοράν Μπάτλες, έχει χρησιμοποιήσει σε όλα φέτος 5άδα στην άμυνα, δίνει την κατοχή στον αντίπαλο και προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τους χώρους. Μοναδική φορά ωστόσο που κατάφερε να μην δεχθεί γκολ ήταν στο νικηφόρο πέρασμα με 0-2 από την έδρα της Μετς. Αμφίβολος ο Ριπάρ, σημαντικό γρανάζι στο πλάνο του 45χρονου τεχνικού.

Άκρως ευνοϊκή για την Λιόν η παράδοση απέναντι στην Τρουά, τόσο εντός όσο και εκτός έδρας καθώς οι «λιονέ» μετρούν 7/7 νίκες την τελευταία 10ετία. Μάλιστα μόνο μία εξ’ αυτών δεν συνοδεύτηκε με οver!

Ξεκάθαρο φαβορί η Λιόν, ωστόσο το 1,45 και μάλιστα σε εμβόλιμη αγωνιστική είναι προς αποφυγή. Με την λογική ότι η Τρουά θα παίξει άμυνα και η Λιόν δύσκολα θα πιάσει ψηλό ρυθμό από την αρχή του αγώνα, υπάρχει αξία στην επιλογή να σημειωθεί το πρώτο γκολ μετά το 28ο λεπτό. Μπορούμε επίσης να ποντάρουμε και στο να φτάσει πρώτη στα επτά κόρνερ η Λιόν, βασιζόμενοι στο ότι θα δυσκολευτεί να βρει χώρους στον άξονα και θα αναγκαστεί να παίξει από τα πλάγια.

Μονό
22:00
Λανς - Στρασβούργο
2-3 Γκολ
1.98
BET: 10 units
Ειδικό
22:00
Λιόν - Τρουά
Πρώτο γκολ μετά το 28'
2.22
BET: 10 units
Κόρνερ
22:00
Λιόν - Τρουά
Πρώτη στα 7 κόρνερ: Λιόν
2.42
BET: 10 units
Σκόρερ
22:00
Λανς - Στρασβούργο
Γκολ Τόμασον
5.00
BET: 2 units
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις