Volley league ανδρών: Ο Παναθηναϊκός είναι σε κόντρα με την ΕΣΑΠ για τα τηλεοπτικά

Αθλητικές μεταδόσεις

Ο Παναθηναϊκός έχει υπογράψει με επιφύλαξη την προκήρυξη της Volley League στο άρθρο που αφορά τα τηλεοπτικά και ήδη ψάχνεται για να βρει τηλεοπτική στέγη.

Μια χρονιά να αρχίσει το πρωτάθλημα χωρίς παρατράγουδα στη Volley League δε γίνεται. Αυτή τη φορά το θέμα που προέκυψε αφορά τον Παναθηναϊκό και τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Όλες οι ομάδες, σύμφωνα με την προκήρυξη, είναι στην κεντρική διαχείριση. Το θέμα όμως είναι πως τα χρήματα που δίνει η ΕΡΤ θεωρούνται λίγα, ενώ πέρσι οι ομάδες δεν πήραν χρήματα αφού παρέμειναν στα ταμεία της Λίγκας για να καλύψουν τα λειτουργικά έξοδα.

Η ΕΡΤ θα δείξει και πάλι το πρωτάθλημα, ωστόσο δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές οι οικονομικές λεπτομέρειες. Έτσι, ο Παναθηναϊκός, ο οποίος έχει υπογράψει με επιφύλαξη το συγκεκριμένο άρθρο της προκήρυξης, έχει ρίξει τα δίχτυα του στην αγορά.

Μάλιστα, οι πράσινοι φέρονται να είναι αποφασισμένοι να φτάσουν το θέμα μέχρι τέλους προσδοκώντας να έχουν έσοδα από τα τηλεοπτικά τους δικαιώματα.

Το επίμαχο άρθρο για τα τηλεοπτικά: “Τα Σωματεία/ΤΑΑ-μέλη της ΕΣΑΠ, έχουν ήδη παραχωρήσει με απόφασή τους και δια της παρούσας ρητά επαναπαραχωρούν προς την ΕΣΑΠ την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών και διαδικτυακών δικαιωμάτων όλων των αγώνων του Πρωταθλήματος Volley League 2021-2022, All Star Game, Super Cup, League Cup και όλων των εκδηλώσεων της ΕΣΑΠ αγωνιστικής περιόδου 2021-2022, τα οποία η ΕΣΑΠ μεταβιβάζει, με απόφαση του ΔΣ της, σε Τηλεοπτικό πάροχο με τον οποίο έχει προηγούμενα διαπραγματευθεί και συμφωνήσει, της παρούσας αποτελούσας και σχετική εξουσιοδότηση προς το ΔΣ.

Tα TAA που συμμετέχουν στην Volley League 2021-2022, υποχρεώνονται να συνυπογράψουν την σχετική σύμβαση με βάση τα προλεχθέντα για την κεντρική διαχείρισή τους από την ΕΣΑΠ, άλλως να παρέχουν τις επ΄αυτής αναγκαίες εξουσιοδοτήσεις και συνομολογήσεις, μέσω των οποίων αποδέχονται τους όρους της της σχετικής Σύμβασης μεταξύ του Τηλεοπτικού Δικτύου & της ΕΣΑΠ στο σύνολό τους, σύμφωνα με τα στην κειμένη νομοθεσία και στις επί μέρους συμβατικές ρήτρες προβλεπόμενα.

Σε περίπτωση μη αποδοχής εκ μέρους κάποιου ΤΑΑ των όρων που θα συνομολογήσει η ΕΣΑΠ στο πλαίσιο της κεντρικής διαχείρισης και διάθεσης των σχετικών δικαιωμάτων, τα ΤΑΑ δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο Πρωτάθλημα Volley League 2021-2022 και σε περίπτωση παραβίασής τους κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος, αποβάλλονται από αυτό μετά από απόφαση του ΜΠΔΟ της ΕΣΑΠ και παραπομπή του υπαίτιου ΤΑΑ από το ΔΣ της ΕΣΑΠ”.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις