Ώρα να μιλήσει η ποιότητα…

Προγνωστικά Ligue 2

Εξαιρετική μέρα η Κυριακή για την στήλη. Πέρασαν 4/5 επιλογές και μάλιστα με δυνατές αποδόσεις. Με καλή ψυχολογία λοιπόν, αλλά και με σύνεση πηγαίνουμε στις εμβόλιμες αγωνιστικές των Ligue 2 και Ligue 1 (αύριο), οι οποίες πάντα κρύβουν εκπλήξεις. Πράξη πρώτη με τα σημερινά προγνωστικά Ligue 2 για τις αναμετρήσεις Αμιάν – Πο και Γκρενόμπλ – Νανσί. Για πάμε…

Ώρα να μιλήσει η ποιότητα...

Προγνωστικά Ligue 2: Με ψυχολογία η Αμιάν

Εντυπωσιακή ανατροπή έκανε η Αμιάν το Σάββατο στην Νιμ. Αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ με 3-1 μέχρι το 89′, κατάφερε να «τσιμπήσει» τον βαθμό της ισοπαλίας με δύο γκολ στο τελευταίο εξάλεπτο του αγώνα. Δίκαιο αποτέλεσμα, καθώς η ομάδα του Φιλίπ Ινσμπερζέ έχασε πολλές ευκαιρίες σε μια δύσκολη έδρα (14 τελικές και δοκάρι). Μπορεί η Αμιάν να έχει μόλις μία νίκη φέτος σε οκτώ ματς (1-3-4), ωστόσο η ποιότητα του ρόστερ της είναι δεδομένη (τρίτο μεγαλύτερο μπάτζετ της Ligue 2) και είναι θέμα χρόνου να «ρολάρει». Άλλωστε ο τεχνικός Ινσμπερζέ είναι από τους κορυφαίους της κατηγορίας. Άνοιξε λογαριασμό ο νεοφερμένος φορ Μπάτζι (δανεικός από Αλ Αχλί), ο οποίος έχει την ικανότητα να κάνει την διαφορά.

Μάλλον ευχαριστημένη θα πρέπει να αισθάνεται η Πο με τον βαθμό της ισοπαλίας απέναντι στην Βαλενσιέν (1-1). Δεν είχε καλή εικόνα γενικά. Ευτύχησε να βρει γκολ στην μία από τις τέσσερεις συνολικά ευκαιρίες της (12 είχε η Βαλενσιέν). Παρ’ όλα αυτά παραμένει αήττητη για 5ο συνεχόμενο ματς (3-2-0) και βρίσκεται στην 5η θέση (14 βαθμοί). «Κλειδί» για την ομάδα του Ντιντιέ Τολό είναι η καλή αμυντική λειτουργία (5 γκολ παθητικό, 2η καλύτερη μαζί με Σοσό). Αρέσκεται να παραχωρεί την κατοχή στον αντίπαλο και να «χτυπά» στην κόντρα με τους Ασσιφούα (4 γκολ) και Αρμάν (2 γκολ, 1 ασσίστ). Αποβλήθηκε στο προηγούμενο ο τεχνικός Τολό.

Σε αρκετά παρόμοιες συνθήκες πραγματοποιήθηκε και η περσινή συνάντηση των δύο ομάδων στο «Σταντ ντε λα Λικόρν» (0-0 στις 26 Σεπτέμβρη του ’20 για την 5η αγωνιστική τότε). Στην ρεβάνς η Πο είχε επικρατήσει με 2-0.

Το να στηρίζεις μια ομάδα με μόλις μία νίκη φέτος απέναντι σε μία που τρέχει αήττητο σερί μοιάζει «κουφό». Ωστόσο η Αμιάν έχει ποιότητα, έχει ικανότατο προπονητή και αργά η γρήγορα θα «στρώσει». Εκτιμώ ότι σε αποδόσεις αρκετά πάνω από τον διπλασιασμό αξίζει να ποντάρουμε στην γηπεδούχο (παίζεται και με κάλυψη).

Προγνωστικά Ligue 2: Μία του ύψους…

Μάλλον εντός προγράμματος η ήττα στην έδρα της Τουλούζ για την Γκρενόμπλ, όχι όμως και το σκορ (4-1). Πολύ προβληματική γενικώς η άμυνά της φέτος. Ακόμα κι όταν δεν δέχεται πολλές ευκαιρίες δυσκολεύεται να διατηρήσει το μηδέν παθητικό (δεύτερη χειρότερη άμυνα στην Ligue 2 μαζί με την αποψινή αντίπαλό της Νανσί, έχει δεχθεί γκολ στα έξι από τα οκτώ φετινά). Αλλάζει προς το καλύτερο πάντως όταν αγωνίζεται εντός «Σταντ ντεζ Αλπ», όπου κέρδισε τα δύο τελευταία με Νιμ (2-1) και Κεβιγί (2-0). Αμφιταλαντεύεται μεταξύ 4-2-3-1 και 4-4-2 ο Μαουρίτσιο Γιακομπάτσι. Πιο αποτελεσματικό δείχνει το πρώτο, ωστόσο περιμένει περισσότερα από τους Ανάνι, Ραβέ και Μπελμόν, παίκτες – κλειδιά στην μεσοεπιθετική ανάπτυξη των γηπεδούχων.

Ούτε με την Χάβρη κατάφερε να σπάσει το ρόδι η Νανσί, αν και προηγήθηκε με το πέναλτι του Γιούνγκ (δανεικός από Οστάνδη και πρώτος σκόρερ πέρυσι στην National με Κεβιγί). Εύλογα στην τελευταία θέση η ομάδα του Ντάνιελ Στέντελ, η οποία οφείλει να αντιδράσει πριν χαθεί κι άλλο έδαφος. Όπως και η Γκρενόμπλ έτσι και η Νανσί μαστίζεται από θέματα στην άμυνα (μάλιστα δέχεται πιο εύκολα φάσεις από την Γκρενόμπλ), ενώ μετρά ήδη τρεις κόκκινες εις βάρος της σε οκτώ παιχνίδια (τις δύο ο μέσος Χάαγκ). Στα της επίθεσης, σημείο αναφοράς ο Γιούνγκ, ο οποίος όμως δεν έχει προς το παρόν τις αναμενόμενες (με βάση τις περσινές επιδόσεις) βοήθειες από τους ικανούς κατά τ’ άλλα Μπιρόν και Τριμπουλέ (12 γκολ / 4 γκολ και 5 ασσίστ αντίστοιχα την προηγούμενη σεζόν).

Το πάνω χέρι έχει η Γκρενόμπλ με αντίπαλο την Νανσί την τελευταία 3ετία (4-1-0, όλα για την Ligue 2). Τελευταίο «διπλό» για την Νανσί το 1-2 (με ανατροπή) του ’09 (στην Ligue 1 τότε).

Δεν πείθουν οι άμυνες των δύο ομάδων ενώ αμφότερες έχουν ισχυρό κίνητρο για βαθμούς. Παιχνίδι που μπορεί να αποκτήσει καλό ρυθμό, επομένως θα επιλέξουμε το καλοπληρωμένο Over.

Μονό
21:00
Αμιάν - Πο
1
2.65
BET: 5 units
Ρίσκο
21:00
Αμιάν - Πο
Χ ημίχ. / 1 τελ.
5.70
BET: 2 units
Μονό
21:00
Γκρενόμπλ - Νανσί
Over 2,5
2.12
BET: 10 units
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις