Ο Βεζένκοφ και οι νεοφώτιστες

Προγνωστικά Μπάσκετ

Προγνωστικά Μπάσκετ σε όλη τη Μεσόγειο

Καλημέρες και καλό σαββατοκύριακο σε όλους. Ζεσταινόμαστε σιγά σιγά και όσο αυξάνονται οι επίσημες υποχρεώσεις των ομάδων θα γίνονται και οι στήλες μας συχνότερες. Προγνωστικά μπάσκετ λοιπόν για σήμερα σε όλη τη Μεσόγειο.

Δυστυχώς δεν μπήκαμε με το δεξί στη σεζόν. Η Μπάμπεργκ έκανε ότι μπορούσε για να χάσει. Στο τέλος του 3ου δεκαλέπτου προηγήθηκε με 65-51, όμως με επιμέρους σκορ 14-32 στο τελευταίο δεκάλεπτο, ηττήθηκε από τη Γιουβέντους. Ε, τι να κάνουμε; Να μπούμε να παίξουμε εμείς;

Επιστροφή με Βεζένκοφ στα… κόκκινα

Ξεκίνησαν οι εγχώριες διοργανώσεις και στη μάχη ρίχνονται σήμερα οι ομάδες για το Κύπελλο Ελλάδας. Επιστροφή στα ελληνικά δρώμενα για την ομάδα του Ολυμπιακού. Το σύνολο του Μπαρτζώκα δοκιμάζεται στη Ρόδο απέναντι στον Κολοσσό.

Πολύ καλή η εικόνα των ερυθρολεύκων στα φιλικά παιχνίδια. Στοχευμένες μεταγραφικές κινήσεις που φαίνεται να κουμπώνουν καλά. Είναι βέβαια πολύ νωρίς. Στοιχηματικά το παιχνίδι δεν παρουσιάζει ενδιαφέρον στο τελικό αποτέλεσμα. Χάντικαπ σε όρια 18-19 πόντων δεν έχουν αξία για μένα σ΄αυτό το στάδιο της σεζόν.

Εκτίμηση: Το μάτι μου λοιπόν έχει πάει σε δύο παίκτες. Ο Σάσα Βεζένκοφ συνεχίζει σε εξαιρετικό ρυθμό από πέρυσι. Φάνηκε και στα φιλικά της Κύπρου. Πέτυχε 19 πόντους απέναντι στη Ζενίτ και 17 απέναντι στην ΤΣΣΚΑ. Η απουσία του Πρίντεζη του δίνει πολλά λεπτά στο παρκέ και η αποτελεσματικότητά του φαίνεται συνεχώς. Κάτι παρόμοιο ισχύει και για τον ΜακΚίσικ. Αρκετός χρόνος στο «3», παρά την επιστροφή του Παπανικολάου, ο οποίος δείχνει ακόμα να ψάχνει τα πατήματά του. Τους εμπιστεύομαι να ξεπεράσουν τα όρια στους πόντους.

Ισπανική πρεμιέρα

Μεταφερόμαστε στην Ισπανία, για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Την αυλαία της ACB ανοίγει η αναμέτρηση της Μπρεογάν με την Τενερίφη.

Από τη μια έχουμε τους νεοφώτιστους γηπεδούχους, οι οποίοι έχουν περιορισμένες βλέψεις στο φετινό πρωτάθλημα. Από την άλλη η Τενερίφη που είναι μια σταθερά καλή ομάδα, με έμπειρο ρόστερ και καλή ευρωπαϊκή παρουσία. Μην ξεχνάτε ότι πέρυσι τερμάτισε στην 3η θέση στη regular season. Απέναντι στη Ρεάλ, στο SuperCopa έδειξε πολύ καλό πρόσωπο και ηττήθηκε στο τέλος, στις λεπτομέρειες.

Εκτίμηση: Η Τενερίφη θέλει να μπει με το δεξί στη σεζόν. Φάνηκε απέναντι στη Ρεάλ, αλλά και στο φιλικό με τη Μπασκόνια, ότι είναι αμυντικά μια συμπαγής ομάδα. Άλλωστε πόσο αποτελεσματική να είναι η Μπρεογάν, τόσο νωρίς στη σεζόν; Δεν πιστεύω πως οι γηπεδούχοι θα φτάσουν στους 80 πόντους.

Δίκαιο φαβορί

Τέλος, κλείνω την περιήγηση στη Μεσόγειο με τη γειτονική Ιταλία. Στα προημιτελικά του Super Cup, η Βίρτους κοντράρεται με την Τορτόνα.

Τους γηπεδούχους τους είδαμε στα φιλικά με τον Παναθηναϊκό και τη Μπάγερν. Η εικόνα τους απέναντι στους Γερμανούς δεν ήταν καλή. Αντίθετα απέναντι στο «τριφύλλι» είχε καλά διαστήματα. Το ταλέντο της δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Έχει παίκτες επιπέδου Euroleague, που μπορούν να σκοράρουν με άνεση.

Η νεοφώτιστη Τορτόνα έδειξε εξαιρετικό πρόσωπο στους ομίλους των προκριματικών του Super Cup. Τερμάτισε 1η  και αήττητη απέναντι σε Τριέστε και Τρέντο. Μάλιστα έδειξε επιθετικό ταλέντο με 84 πόντους μ.ό. σε 4 αγώνες.

Εκτίμηση: Πολύ καλή η Τορτόνα μέχρι στιγμής, όμως τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Η διαφορά κλάσης με τη Βίρτους είναι μεγάλη. Ωστόσο η ομάδα της Μπολόνια κερδίζει τους αγώνες μέσα από την επίθεση και όχι από την προσήλωση στην άμυνα. Combo με άσο και πόντους των φιλοξενούμενων λοιπόν.

Μονό
19:00
Κολοσσός Ρόδου - Ολυμπιακός
Βεζένκοφ over 13,5 πόντους
1.75
BET: 13 units
Μονό
19:00
Κολοσσός Ρόδου - Ολυμπιακός
ΜακΚίσικ over 9,5 πόντους
1.95
BET: 7 units
Δυάδα απόδοσης 2.40
19:00
Μπρεογάν - Τενερίφη
2 (-2,5) & Μπρεογάν under 79,5
1.71
22:00
Βίρτους Μπολόνια - Τορτόνα
1 (-2,5) & Τορτόνα over 61,5
1.40
BET: 10 units
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις