Κάνε μας τη χάρη ρε Άρσεναλ

Κάνε μας τη χάρη ρε Άρσεναλ

Καλημέρα και καλό Σαββατοκύριακο σε όλους! Άσχημα εξελίχθηκε το διήμερο του Champions League για την στήλη, ωστόσο τα προγνωστικά που δόθηκαν στο Telegram  για τις αναμετρήσεις του Europa League, επαληθεύτηκαν οπότε έκλεισε «γλυκά» το ευρωπαϊκό τριήμερο. Εν πάση περιπτώσει, προχωράμε σε ένα γεμάτο αγωνιστική δράση Σάββατο από ότι οποίο ξεχώρισα τρεις επιλογές.

Γιατί έπαψες Άρσεναλ να θυμίζεις…

Στο «Τερφ Μουρ» της Μπέρνλι φιλοξενείται το απόγευμα η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα. Οι «κανονιέρηδες» πραγματοποίησαν το χειρότερο ξεκίνημα στην ιστορία τους στο πρωτάθλημα με τρεις ήττες στα πρώτα τρία ματς, χωρίς μάλιστα να σκοράρουν καν! Εντέλει κατάφεραν να πανηγυρίσουν το πρώτο τους τρίποντο την προηγούμενη αγωνιστική στο «Εμιρέιτς» με αντίπαλο τη Νόριτς (1-0), σε μια αναμέτρηση όπου η Άρσεναλ είχε την απόλυτη κυριαρχία, αλλά φανερά αγχωμένη από το κακό ξεκίνημα άργησε να βρει το γκολ.

Οι «Κλάρετς» δε βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση από τους Λονδρέζους, έχοντας μαζέψει μόλις έναν βαθμό στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές. Κατάσταση γνώριμη για την ομάδα του Σον Ντάις, αφού και πέρυσι εκκίνησαν τη σεζόν με το ίδιο ακριβώς ρεκόρ (1Ι-3Η), ενώ χρειάστηκε να περιμένουν μέχρι την όγδοη αγωνιστική για να βρουν την πρώτη τους νίκη. Μήπως δε βιάζονται και τόσο πολύ πάλι φέτος;

Ισόπαλα έχουν λήξει τα δυο τελευταία μεταξύ τους στο «Τερφ Μουρ», με την Άρσεναλ να έχει τέσσερις νίκες και τρεις ισοπαλίες σε οκτώ αγώνες στο γήπεδο αυτό. Το λες και φιλόξενο! Αξιοσημείωτο το γεγονός πως ο Ομπαμεγιάνγκ  τρέφει ιδιαίτερα αισθήματα για τη Μπέρνλι, καθώς έχει σκοράρει οκτώ φορές απέναντί της, περισσότερες από οποιαδήποτε άλλη ομάδα της Premier League.

Στο δια ταύτα, ομάδα επιπέδου Άρσεναλ δε νοείται να βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση. Η αρχή για το συμμάζεμα έγινε με τη Νόριτς και θεωρώ πως η Μπέρνλι αποτελεί ιδανική ευκαιρία για να αποκτήσει ακόμα περισσότερη αυτοπεποίθηση. Σε απόδοση 2.00 προσφέρεται η νίκη τους και θα την επιλέξω, ενώ περιμένω το ματς να μην ξεφύγει στα γκολ, αλλά δε θα μπλέξω και με αυτό.

Ντέρμπι κορυφής στη Σουηδία

Συναρπαστικότατο το φετινό πρωτάθλημα στη χώρα του ευρωπαϊκού βορρά. Τέσσερις ομάδες βρίσκονται σε απόσταση τριών βαθμών στην κορυφή του πίνακα της Allsvenskan. Τζουγκάρντεν και ΑΙΚ με 37, Έλφσμποργκ με 36 και Μάλμε με 34 ονειρεύονται να φτάσουν στην κατάκτηση του φετινού τίτλου.

Στις 16:00 η Μάλμε φιλοξενεί την πρωτοπόρο Τζουγκάρντεν, με σκοπό να την αποκαθηλώσει από την κορυφή και να βάλει ακόμα περισσότερη φωτιά στη μάχη. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από ήττα με 3-0 μεσοβδόμαδα στο Champions League από την Γιουβέντους, ενώ στο πρωτάθλημα αγνοούν τη νίκη για δυο αγώνες (1Ι -1Η).

Στην αντίπερα όχθη, οι φιλοξενούμενοι σημείωσαν σπουδαία νίκη με 4-1 στο τοπικό ντέρμπι με τη Χάμαρμπι και έχουν υψηλά το ηθικό ενόψει Μάλμε. Διαθέτουν την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα, με μόλις 14 γκολ παθητικό σε 18 αγώνες, αλλά πρόκειται να βρουν απέναντι τους την καλύτερη επίθεση με 38 γκολ ενεργητικό στους ίδιους αγώνες.

Η πρόσφατη φόρμα και κατάσταση των δυο ομάδων με κάνουν να κοιτάζω προς τα «δεξιά». Σίγουρα το 1.80 της νίκης των γηπεδούχων είναι μικρό, οπότε έχει αξία η κόντρα. Ωστόσο θα επιλέξω ένα πιο ασφαλές -στα μάτια μου- σημείο, το οποίο είναι το goal/goal, καθώς θεωρώ πως η αναμέτρηση ξεκινά από το 1-1. Ας βάλουν, λοιπόν, από ένα γκολ έκαστος και ας νικήσει ο καλύτερος!

Συνέχεια στο αήττητο αναζητά ο Μπενίτεθ

Εξαιρετικό ξεκίνημα στη σεζόν έχει σημειώσει η Έβερτον του Ράφα Μπενίτεθ. Τα «ζαχαρωτά» παραμένουν αήττητα στα τέσσερα πρώτα ματς (3Ν-1Ι) με 10 βαθμούς, ισοβαθμώντας με Γιουνάιτετ, Τσέλσι και Λίβερπουλ στην πρώτη θέση. Προέρχονται από νίκη-ανατροπή απέναντι στην Μπέρνλι, χάρη σε εκπληκτική εμφάνιση των Ντεμαράι Γκρέι και Άντρος Τάουσεντ. Πλήγμα, ωστόσο, για την ομάδα του Μερσεϊσάιντ αποτελεί ο τραυματισμός του «πολυβόλου» Κάλβερτ-Λιούιν, με τον Ριτσάρλισον να αναλαμβάνει πλέον «να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά» στην αναμέτρηση με την Άστον Βίλα.

Οι «χωριάτες» ξόδεψαν λίγο πολύ 90 εκατομμύρια ευρώ το καλοκαίρι για μεταγραφική ενίσχυση, με σκοπό την επιστροφή της ομάδας σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Το ξεκίνημα, όμως, δεν είναι ιδανικό, αφού τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας ακόμα προσαρμόζονται στο «Βίλα Παρκ». Μια νίκη και μια ισοπαλία, αμφότερα αποτελέσματα εντός έδρας, είναι η μέχρι τώρα συγκομιδή της ομάδας του Ντιν Σμιθ. Είναι προφανές πως η ομάδα στηρίζεται εν πολλοίς στην έδρα, κάτι που αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο στην αναμέτρηση με την Έβερτον.

Κύριο μέλημα των γηπεδούχων θα είναι να διατηρήσουν το μηδέν στην άμυνα, όμως, πιστεύω ότι για ακόμα μια φορά δε θα τα καταφέρουν απέναντι στην επιθετική γραμμή των «ζαχαρωτών». Τα οποία και από την δικιά τους πλευρά δέχονται γκολ στα τρία από τα τέσσερα πρώτα ματς. Αρκετά πιθανό το goal/goal, το οποίο εκτιμάται από τις εταιρείες στο 1.75 και θα αποτελέσει την επιλογή μου.

Έτσι, ανακεφαλαιώνοντας έχουμε, τη δυάδα με τα γκολ και μόνο τη νίκη της Άρσεναλ. Περισσότερες επιλογές για τα ματς του Σαββάτου στην εκπομπή του over fm στις 11:00, όπου θα συμμετέχω τηλεφωνικώς (γύρω στις 12:45), όπως επίσης και στο Telegram. Καλή τύχη σε ότι επιλέξετε!

Μονό
17:00
Μπέρνλι - Άρσεναλ
2
2.02
BET: 20 units
Δυάδα απόδοσης 2.93
16:00
Μάλμε - Τζουγκάρντεν
Goal/goal
1.65
19:30
Άστον Βίλα - Έβερτον
Goal/goal
1.78
BET: 15 units
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις