Πρεμιέρα σε ACB και Κύπελλο Ελλάδος

Πρεμιέρα σε ACB και Κύπελλο Ελλάδος

Καλημέρα σε όλους. Η Ζιέλονα Γκόρα κέρδιζε με 18 πόντους στην δεύτερη περίοδο, όμως ένα καταστροφικό δεύτερο ημίχρονο ήταν αρκετό για να χάσει το παιχνίδι και να μας στείλει… αδιάβαστους. Σήμερα στα προγνωστικά μπάσκετ θα πάμε με επιλογές από ACB και Κύπελλο Ελλάδος.

Μπρεογκάν – Τενερίφη

Πρώτος χρονολογικά αγώνας με την σταχτοπούτα στην ACB Μπρεογκάν να υποδέχεται την Τενερίφη. Οι νεοφώτιστοι κατέκτησαν το πρωτάθλημα της LEB Oro κερδίζοντας με 2-1 νίκες την Γρανάδα. Έκαναν σημαντικές προσθήκες με μία μίξη νέων και έμπειρων παικτών. Στο ρόστερ θα δείτε παίκτες όπως ο Αυστριακός σέντερ Ρασίντ Μαχάλμπασιτς, πρώην της Όλντενμπουργκ και ο εκρηκτικός πλέι μέικερ Καναδός Τράε Μπελ-Χάινς. Κρατήστε αυτό το όνομα διότι αν είναι υγιής θα παίξει σύντομα στη Euroleague. Ακόμη απέκτησε από την Εφές τον Βόσνιο Μούσα που έχει θητεία από το ΝΒΑ.

Από την άλλη, η Τενερίφη κράτησε τον κορμό της. Είναι ομάδα με τεράστια εμπειρία. Θα δείτε πάικτες όπως ο Γκιοργκι Σερμαντίνι, ο Μαρσελίνιο Χουέρτας και ο Άαρον Nτόρνεκαμπ. Σημαντικές προσθήκες ο Σάσου Σάλιν από την Μάλαγα και ο Κάιλ Γουίλτζερ από την Τουρκ Τέλεκομ.

Εκτίμηση: Φαβορί το διπλό στην αναμέτρηση καθώς η Τενερίφη πρωτάρες ομάδες έχει μάθει να τις κερδίζει. Η Μπρεογκάν πέραν τριών παικτών δεν μπορεί κάπου αλλού να στηριχτεί στην αναμέτρηση. Στα προγνωστικά μπάσκετ θα πάμε με την νίκη της Τενερίφης. Ακόμη το όριο πόντων του Άαρον Ντόρνεκαμπ είναι εξαιρετικά χαμηλό καθώς ο Καναδός φόργουορντ παίρνει πολλές προσπάθειες τριών πόντων και έχει ενεργή συμμετοχή στο παιχνίδι της ομάδας του. Το over 7,5 θα μπει στο κουπόνι μας.

Κολοσσός Ρόδου – Ολυμπιακός

Ντεμπούτο σε συνθήκες Α1 για τον Ολυμπιακό που επιτέλους θα τον δούμε με την κανονική του σύνθεση μετά από 2,5 χρόνια. Φέτος με εξαίρεση την θέση του σέντερ που ήθελε τον Αυστραλό Λαντέιλ αλλά εν τέλει απέκτησε τον Μουσταφά Φαλ, στις άλλες θέσεις απέκτησε τους πρώτους στόχους του. Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια φαίνεται τόσο πλήρης στα γκαρντ. Παρουσιάζει, κατά τη γνώμη μου, ένα κενό στη θέση 3 αφού ο Παπανικολάου δείχνει να μην πατάει ακόμα καλά.

Ο Κολοσσός με καθυστέρηση έξι μηνών ανακοίνωσε τον πρώην σούπερ σταρ του ΝΒΑ Τάι Λόουσον. Aκόμη απέκτησε τους πολύπειρους για την κατηγορία Βαγγέλη Μαργαρίτη και Βασίλη Ξανθόπουλο αλλά και τον Γάλλο με μεγάλη θητεία από την Euroleague Κιμ Τιλί.

Εκτίμηση: Εμφατική νίκη θα θελήσει να κάνει ο Ολυμπιακός στην επάνοδό του στις εγχώριες διοργανώσεις. Ο Κολοσσός απέκτησε κάποιους έμπειρους παίκτες αλλά δεν θα είναι ικανοί να σταθούν εμπόδιο στην ομάδα του Πειραιά. Στα προγνωστικά μπάσκετ θα πάρουμε τη νίκη του Ολυμπιακού με χάντικαπ.

Βαλένθια – Μπασκόνια

Πρώτη αγωνιστική για την ACB με την Βαλένθια να υποδέχεται την Μπασκόνια. Η Βαλένθια αποδυναμώθηκε καθώς έχασε τον Νίκολα Κάλινιτς και τον Βανια Μαρίνκοβιτς. Απέκτησε τον φόργουορντ σέντερ Τζασιέλ Ριβέρο με εξαιρετική θητεία στην Μπούργκος. Άλλαξε προπονητή και απέκτησε τον Χοάν Πεναρόγια με σημαντικό έργο στην Μπούργκος αφού κατέκτησε μαζί της 2 BCL. Ακόμη πρόσθεσε τον Βίκτορ Κλαβέρ από την Μπαρτσελόνα και τον Λόπεζ-Αροστέγκι από την Μάλαγα.

Από την άλλη, η Μπασκόνια έχασε τρία σημαντικά στελέχη της. Τον Αχίλε Πολονάρα, τον Πιέρια Χένρι (αμφότεροι πήγαν στην Φενερμπαχτσέ) και τον Τόνι Τζεκιρί. Στη θέση τους απέκτησε καλούς παίκτες που ανέβασαν πέρυσι τις μετοχές τους. Απέκτησε στα γκαρντ τους Γουέιντ Μπάλντγουιν, Τζέισον Γκρέιντζερ και Σιμόνε Φοντέκιο. Στους σέντερ απέκτησε τους Λάντρι Ενόκο και τον Ενόχ ο οποίος ήταν εξαιρετικός πέρισυ στην Ομπραντόιρο. Σημαντική προσθήκη ο MVP του Αφρομπάσκετ Κοστέλο. Προπονητής παραμένει ο Ιβάνοβιτς.

Εκτίμηση: Η Βαλένθια δεν έχει δέσει ακόμα και αυτό φάνηκε στην αναμέτρηση του Supercopa εναντίον της Μπαρτσελόνα. Από την άλλη, η Μπασκόνια είναι μπολιασμένη με την νοοτροπία του Ιβάνοβιτς και οι παίκτες που αποκτήθηκαν βοηθούν πολύ σε αυτό. Αν καταφέρει και πάρει το 100% από τον Μπάλντγουιν τότε σίγουρα θα τα πάει καλύτερα από πέρισυ. Στα προγνωστικά μπάσκετ θα πάμε με την καθαρή νίκη της Μπασκόνια αλλά και με χάντικαπ.

  • Pre game picks και στο Instagram του Koubanezos.gr! Κάντε follow και δείτε τα καλύτερα προγνωστικά.
Δυάδα απόδοσης 1.98
19:00
Κολοσσός Ρόδου - Ολυμπιακός
2 (-14,5)
1.57
19:00
Μπρεογκάν - Τενερίφη
2
1.26
BET: 40 units
Ειδικό
19:00
Μπρεογκάν - Τενερίφη
Ντόορνεκαμπ over 7,5 πόντους
1.87
BET: 40 units
Μονό
21:45
Βαλένθια - Μπασκόνια
2 (+5,5) & Μπασκόνια over 74,5
1.75
BET: 20 units
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις