Γκολ στην έρημο Ατακάμα

Γκολ στην έρημο Ατακάμα

Νεοφώτιστη και κουρασμένη

Λίγο βορειότερα της ερήμου Ατακάμα θα πάμε σήμερα για την δεύτερη κατηγορία της Χιλής, την Primera B, και την αναμέτρηση Κοπιαπό – Αρτούρο Φερνάντες Βιάλ. Η νεοφώτιστη Βιάλ κατάφερε ύστερα από δεκατρία χρόνια να φτάσει στην Primera B. Όμως, ακόμη δεν έχει φτάσει σε αριθμό παιχνιδιών τις υπόλοιπες ομάδες και χρωστάει ακόμη πέντε – έξι εξ αναβολής παιχνίδια. Έτσι, οι συνθήκες την καθιστούν να αγωνίζεται σχεδόν κάθε εβδομάδα με διπλά παιχνίδια.

Παρ’όλα αυτά έχει ένα εξαιρετικά ποιοτικό ρόστερ για αυτήν την κατηγορία. Μέσα σε 14 παιχνίδια έχει καταφέρει να συλλέξει 19 βαθμούς από 6 νίκες 1 ισοπαλία και 7 ήττες. Στα δύο τελευταία παιχνίδια φάνηκε η κούραση καθώς κλήθηκε να αντιμετωπίσει θεωρητικά τη δυνατότερη San Marcos de Arica, όπου ηττήθηκε σε ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι με το San Luis. Έτσι, λαμβάνοντας τα χρωστούμενα παιχνίδια υπόψη θεωρώ ότι οριακά έχει τα φόντα, σύμφωνα με τα προγνωστικά Χιλής, να κυνηγήσουν την είσοδο τους στα play off για την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία.

Στην αντίθετη πλευρά και την Κοπιαπό, μετά από πολλά χρόνια τα προγνωστικά Χιλής δείχνουν πως μπορεί να την είσοδο της στα play off για την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία, ακόμη και την απευθείας άνοδο μιας και υπάρχει ακόμα χρόνος, καθώς οι διαφορές στον βαθμολογικό πίνακα αυτή τη στιγμή είναι πολύ μικρές. Για τη σημερινή γηπεδούχο θέλω να σταθώ το γεγονός ότι η ένταξη του Μανουέλ Λόπεζ στο δυναμικό της ήταν άκρως επιτυχημένη μιας και σε 6 συμμετοχές ο νεαρός βρετανός έχει κατορθώσει να σημειώσει επτά τέρματα. Δυστυχώς, για αυτές τις κατηγορίες δεν διατίθεται ο στοιχηματισμός σε αγορές “παίκτης να σκοράρει”, συνεπώς θα πρέπει να στρέψουμε το βλέμμα μας σε διαθέσιμες για στοιχηματισμό αγορές.

Προτού γίνει αυτό, θα ήθελα να σημειώσω το γεγονός ότι η σημερινή γηπεδούχος θεωρείται από τις καλύτερες έδρες στο πρωτάθλημα, καθώς σε εννέα παιχνίδια μετρά μόνο μία ήττα και πέντε ισοπαλίες. Στον αντίποδα υπάρχει η σημερινή φιλοξενούμενη, η οποία σε οκτώ εκτός έδρας παιχνίδια έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν εννέα βαθμούς έχοντας τρεις νίκες, ενώ σε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια της είχε, προφανώς, ήττες.

Για διάφορους λόγους θα κυνηγούσα τον άσο ή κάποιο ασιατικό χάντικαπ στη μεριά των γηπεδούχων, όμως, με το που άνοιξαν εχθές το απόγευμα οι αποδόσεις, διαπίστωσα μία αρκετά μεγάλη κίνηση χρημάτων προς τους σημερινούς φιλοξενούμενους και αυτό με απώθησε από το να στραφώ σε ένα καθαρό σημείο. Βέβαια, ξεκάθαρη άποψη και ενσωμάτωση πληροφορίας θα έχουμε σήμερα το βράδυ, λίγο πριν τον αγώνα.

Για το λόγο αυτό, θα ασχοληθώ πιο πολύ με τα στατιστικά, τα οποία είναι διαθέσιμα για τις δυο ομάδες, και έχουν αξία. Όταν αναφερόμαστε στην αξία εννοούμε «value bet» προς την πλευρά του παίκτη. Σε 33 αγώνες στους οποίους έχουν δώσει αμφότεροι οι αγωνιζόμενοι σήμερα έχουν σημειώσει 50 τέρματα και έχουν δεχτεί συνδυαστικά 42, κάτι το οποίο μεταφράζεται σε 2,8 αναμενόμενα γκολ σε έναn αγώνα μεταξύ τους. Λίγες μέρες πριν, η Αρτούρο Φερνάντες Βιάλ κέρδισε τους σημερινούς γηπεδούχους με το επιβλητικό 5-2. Συνεπώς, το ασιατικό line, το οποίο άνοιξε στο 2,25 γκολ και απόδοση 1.88, είναι τιμιότατο. Επιλέγουμε, λοιπόν, over 2,25 ασιατικό και ελπίζουμε ο Λόπεζ να μας δικαιώσει.

Μονό
22:00
Κοπιαπό - Αρτούρο Φερνάντες Βιάλ
Over 2,25 AH
1.88
BET: 30 units
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις