Ποντάρισμα σε προπονητικές «ιδιοφυΐες»

Ποντάρισμα σε προπονητικές «ιδιοφυΐες»

Καλημέρα σας φίλοι μου. Στοιχηματικό ντεμπούτο στην ομάδα του koubanezos.gr για εμένα με ένα μονό και μια δυάδα από τα πρωταθλήματα Ισπανίας, Ιταλίας και Τουρκίας. Μην χάνουμε χρόνο όμως, ας μπούμε κατευθείαν στο ψητό, με τη στήλη του Talisman.

Επιστροφή στις νίκες για Ατλέτικο

Ξεκινάμε λοιπόν το στοιχηματικό μας ταξίδι από τη Βαρκελώνη και την αναμέτρηση της Εσπανιόλ με την πρωταθλήτρια Ισπανίας, Ατλέτικο. Οι Καταλανοί επέστρεψαν στην La Liga μετά από ένα έτος απουσίας, ωστόσο η επιστροφή τους δεν έχει συνοδευτεί (ακόμα) με νικηφόρο αποτέλεσμα. Δύο λευκές ισοπαλίες στα δυο πρώτα ματς πρωταθλήματος (Οσασούνα, Βιγιαρεάλ) και μια ήττα με 1-0 από τη Μαγιόρκα σίγουρα δεν αποτελούν ιδανικό ξεκίνημα για την ομάδα του Βιθέντε Μορένο, η οποία ψάχνει ακόμα το πρώτο της γκολ στη σεζόν.

Το κακό ξεκίνημα και το δύσκολο πρόγραμμα που ακολουθεί (Ατλέτικο, Σεβίλλη, Ρεάλ οι επόμενοι αγώνες) σίγουρα φέρνουν σύννεφα πάνω από την παραμονή του Ισπανού τεχνικού στον πάγκο της Εσπανιόλ, ο οποίος θέλει να την ομάδα του να βγάλει αντίδραση.

Από την άλλη οι «ροχιμπλάνκος» αναμφίβολα ψάχνουν το back-to-back στους τίτλους τη φετινή σεζόν. Εκκίνησαν με το 2/2 απέναντι σε Θέλτα (2-1) και Έλτσε (1-0), αλλά δε κατάφεραν να συνεχίσουν το νικηφόρο σερί κόντρα στη Βιγιαρεάλ στην τελευταία αναμέτρηση πριν τη διακοπή για τους αγώνες των εθνικών ομάδων. Σε ένα ματς μάλιστα που η Ατλέτικο έσωσε το βαθμό κυριολεκτικά με buzzer beater, χάρη σε αυτογκόλ του Μαντί στο 94′. Έτσι, η ομάδα του Τσόλο Σιμεόνε θα ταξιδέψει στη Βαρκελώνη με μοναδικό στόχο την επιστροφή στις νίκες, προτού υποδεχθεί την Πόρτο μεσοβδόμαδα για την πρώτη αγωνιστική του Champions League.

Το γεγονός αυτό μαρτυρά πως ο Σιμεόνε ελπίζει να ξεμπερδέψει όσο νωρίτερα γίνεται με το εμπόδιο της Εσπανιόλ και προβλέπω πως θα το καταφέρει, έστω και δύσκολα. Αμφίβολος δίνεται ο Λουί Σουάρες, ο οποίος ίσως να ξεκουραστεί ενόψει Champions League, αλλά λύσεις υπάρχουν αφού ο Αντουάν Γκριεζμάν, που αποτελεί το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, φαίνεται έτοιμος να ξεκινήσει βασικός, ενώ ο Ανχέλ Κορέα πετά φωτιές σε αυτές τις τρεις πρώτες αγωνιστικές με 3 γκολ και 1 ασίστ.

Όσο αφορά στην προϊστορία, αυτή δεν είναι με το μέρος της Ατλέτικο. Για να βρούμε νίκη της στο «Κορνέγια-Ελ Πρατ» πρέπει να ανατρέξουμε πίσω στο 2017, σε μια αναμέτρηση που έληξε με 0-1 με σκόρερ τον… Γκριεζμάν. Ήρθε λοιπόν η ώρα να σπάσει αυτό το αρνητικό σερί! Η νίκη της Ατλέτικο με χαμηλό σκορ (under 4,5) αποτελούν την επιλογή μου.

Με οδηγό το «μηδέν» στην άμυνα

Εξαιρετικό ξεκίνημα στη σεζόν έχει σημειώσει η ομάδα του παλιού μας γνώριμου, Βιτόρ Περέιρα. Το απόλυτο νικών σε τρία ματς, σε συνδυασμό με το μηδέν παθητικό δείχνουν την δυναμική της Φενέρ, που φιγουράρει στις πρώτες θέσεις της τουρκικής Σούπερ Λιγκ. Αντάναντεμίρσπορ με 0-1, Αντάλιασπορ και Αλτάι (αμφότερες με 2-0) τα μέχρι τώρα αποτελέσματα της ομάδας του Δημήτρη Πέλκα.

Ο οποίος ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό στον ώμο και δεν έχει αγωνιστεί ακόμη στη σεζόν, αλλά πλέον δε βρίσκεται στη λίστα τραυματισμών και ίσως τον δούμε στο χορτάρι. Παράλληλα, ντεμπούτο αναμένεται να πραγματοποιήσει ο νεοαποκτηθείς επιθετικός Μαρτζίμ Μπερίσα, ο οποίος άφησε τη Σάλτσμπουργκ για τους Τούρκους έναντι 5 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ έξτρα λύσεις θα δώσουν οι Ντιέγκο Ρόσι (επιθετικός) και Μαξ Μέγιερ (μεσοεπιθετικός), οι οποίοι επίσης
αποκτήθηκαν κατά τη διακοπή των εθνικών.

Πλέον, η Φενερμπαχτσέ έχει δημιουργήσει ένα μεσοεπιθετικό σύνολο που τρομάζει και αν το αμυντικό πλάνο της ομάδας συνεχίζει να δουλεύει ρολόι τότε δε πρόκειται να αντιμετωπίσει ουδεμία δυσκολία απέναντι στη Σίβασπορ. Η οποία Σίβασπορ βρίσκεται στην 15η θέση, με έναν βαθμό και ψάχνει ακόμα την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα. Εμφανέστατο πρόβλημα στο εύκολο γκολ έχει η ομάδα του Τούρκου τεχνικού Ρίζα Τσαλιμπάι, με τα τρία ως τώρα γκολ της ομάδας να έρχονται από στημένες φάσεις. Μάλιστα, τα δύο από αυτά τα έχει σημειώσει ο Δήμητρης Γούτας, γεγονός που σίγουρα κολακεύει τον Έλληνα αμυντικό, αλλά όχι και την ομάδα του.

Η διαφορά ποιότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο στην έκβαση της αναμέτρησης και περιμένω την «Φενέρ» να κάνει το 4 στα 4 με καθαρό σκορ. Κρατάω τη νίκη των γηπεδούχων με over 1,5 γκολ στην αναμέτρηση.

Αέρας Μουρίνιο στη Ρώμη

Η εποχή Ζοσέ Μουρίνιο στη Ρόμα έχει ξεκινήσει με ιδανικό τρόπο. Δύο νίκες στα πρώτα δύο ματς της σεζόν με απολογισμό τερμάτων 7-1 έχουν δώσει πίστη στις τάξεις των «τζιαλορόσι» πως το τέλος της ποδοσφαιρικής χρονιάς μπορεί να τους βρει στις θέσεις που οδηγούν στο Champions League. Άλλωστε και ο Πορτογάλος τεχνικός θέλει να αποδείξει ότι η μπογιά του δεν έχει ξεβάψει και δίκαια αποκαλείται «Special One».

Συνέχεια στο αήττητο σερί θέλει να δώσει η Σασουόλο, αφού μετρά μια νίκη και μια ισοπαλία ως τώρα στην Serie A. Παρά την έντονη φημολογία για την αποχώρηση του Ντομένικο Μπεράρντι, αυτό δε συνέβη, έτσι η μηχανή των γκολ της Σασουόλο (8 γκολ – 3 ασιστ στα τελευταία 9) αναμένεται να ηγηθεί της προσπάθειας των Νεροβέρντι στην πρωτεύουσα της Ιταλίας, στην οποία έχει καλή παράδοση, καθώς έχει βρει δίχτυα τρεις φορές απέναντι στη Ρόμα, όλες στο «Ολίμπικο»!

Σερί δέκα εντός έδρας αήττητων αγώνων μετρά η Ρόμα, σε 7 εκτός έδρας αναμετρήσεις αγνοεί την ήττα η Σασουόλο. Ίσως ένα από τα δύο σερί να σταματήσει στο «Ολίμπικο» το βράδυ της Κυριακής, ωστόσο δε θα μπλέξω με σημείο νίκης. Διαβάζοντας τα στατιστικά των δύο πρώτων αγωνιστικών προκύπτει αξία στο να σημειωθούν τουλάχιστον δύο γκολ
στο δεύτερο ημίχρονο. Επτά από τα οκτώ γκολ στις αναμετρήσεις της Ρόμα σημειώθηκαν στο δεύτερο 45λεπτο απέναντι σε Φιορεντίνα (3-1) και Σαλερνιτάνα (4-0), ενώ τέσσερα στα πέντε στις αντίστοιχες της Σασουόλο με αντιπάλους τις Βερόνα (3-2) και Σαμπντόρια (0-0).

Έτσι, η επιλογή μου θα είναι το over 1,5 στο δεύτερο ημίχρονο, την οποία θα συνδυάσω με τη νίκη και over 1,5 της «Φενέρ» για να φτιάξω μια δυάδα με απόδοση λίγο πάνω από 3.20.

  • Pre game picks και στο Instagram του Koubanezos.gr! Κάντε follow και δείτε τα καλύτερα προγνωστικά.
Μονό
15:00
Εσπανιόλ - Ατλέτικο Μαδρίτης
2 & under 4,5
2.05
BET: 15 units
Δυάδα απόδοσης 3,23
17:00
Φενέρμπαχτσε - Σίβασπορ
1 & over 1,5
1.90
21:45
Ρόμα - Σασουόλο
Οver 1,5 στο 2ο ημίχ.
1.70
BET: 10 units
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις