Μακροχρόνια Euroleague με ειδικά παικτών

Μακροχρόνια Euroleague

Μακροχρόνια Euroleague με ειδικά παικτών

Καλημερίζω τη μπασκετική παρέα του Κουβανέζου και σας καλωσορίζω στη νέα μας στήλη. Πλέον, ως Playmaker θα… κάνουμε παιχνίδι στα γήπεδα της Euroleague, της Basket League και όχι μόνο. Σεφτέ θα κάνουμε με μακροχρόνια Euroleague, με την ελπίδα να μπούμε με το δεξί.

Αυτό λοιπόν θα είναι το πρώτο μας άρθρο για τη φετινή διοργάνωση. Γνωρίζω πως οι μεταγραφές δεν έχουν ολοκληρωθεί. Ωστόσο έχουμε μια πολύ καλή εικόνα, ειδικά σε κάποιες ομάδες και ακόμα πιο συγκεκριμένα σε μεμονωμένες θέσεις του ρόστερ τους. Σ’ αυτό το πρώτο μέρος λοιπόν, θα επικεντρωθώ σε μακροχρόνια παικτών. Στο επόμενο μέρος θα ακολουθήσουν οι προβλέψεις μας για τις ομάδες, όταν θα έχουμε δει κάποιους ακόμα αγώνες και θα πλησιάζουμε στην έναρξη της Euroleague.

Δείτε εδώ την ανάλυση των ομάδων της φετινής Euroleague.

Αρχηγού παρόντος…

Πρώτη στάση στο ΟΑΚΑ. Οι «πράσινοι» είχαν ένα πράγμα στο μυαλό τους φέτος το καλοκαίρι. Όπως δήλωσε και ο coach Πρίφτης, ήταν προτεραιότητα να διατηρηθούν στο ρόστερ οι σημαντικοί Έλληνες παίκτες. Μπορεί αυτό να μην έγινε στο 100%, όμως ο αρχηγός της ομάδας παρέμεινε, παρά τις σειρήνες του ΝΒΑ.

Από πέρυσι φάνηκε πως ο ρόλος του Παπαπέτρου στην ομάδα είναι αναβαθμισμένος.  Πολλές μπάλες στα χέρια του, πολλές εκτελεσμένες επιθέσεις, αλλά και πολύ καλή δημιουργία για τα δεδομένα ενός φόργουορντ. Τα στατιστικά μιλούν από μόνα τους με 2,4 ασίστ στη Euroleague και 3,3 στη Basket League. Μάλιστα στους τελικούς του πρωταθλήματος ήταν πρώτος στη συγκεκριμένη κατηγορία με μ.ό. 4,7 ασίστ.

Θεωρώ λοιπόν, πως το 1,9 που δίνεται σαν όριο ασίστ στην κανονική διάρκεια της σεζόν είναι εφικτός στόχος. Θα πάμε λοιπόν στο over σε απόδοση 1.87.

Με υποβαθμισμένο ρόλο

Συνεχίζουμε στη γειτονική Ιταλία και στην ομάδα της Αρμάνι. Ο Ετόρε Μεσίνα ανανέωσε το ρόστερ της ομάδας, ρίχνοντας τον μέσο όρο ηλικίας και αποκτώντας αρκετές λύσεις σε κάθε θέση. Μεγάλη ήταν η έμφαση στα γκαρντ, όπου ήρθαν οι Γκραντ, Χολ και Ντάνιελς για να προστεθούν στους Ντιλέινι, Ροντρίγκες και Μορέτι.

Με 35 χρόνια στης πλάτη του, ο Σέρχι αναγκαστικά θα αρχίσει να δίνει τη σειρά του στη νέα φουρνιά. Προφανώς και η ποιότητά του είναι απαραίτητη και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υποτιμάται. Ωστόσο θεωρώ πως ο χρόνος του θα είναι ακόμα λιγότερος από τα περσινά 20 λεπτά, στα οποία μετρούσε 9,7 πόντους. Ειδικά μάλιστα όταν αναφερόμαστε στη regular season, η οποία είναι μαραθώνιος. Ενδεχομένως η εμπειρία του να είναι πιο απαράιτητη στα νοκ άουτ.

Ο Μεσίνα λοιπόν θα προσπαθήσει να πάρει την ποιότητα του Σέρχι ειδικά στο δημιουργικό κομμάτι. Εκτελεστικά άλλωστε διαθέτει πολλούς για να τραβήξουν το κουπί. Οπότε το όριο των 9,6 πόντων στη regular season μου φαίνεται μεγάλο για τον Ισπανό. Επιλέγω το under σε απόδοση 1.87.

Ο νέος είναι ωραίος

Η τελευταία επιλογή έρχεται από την κάτοχο του τροπαίου, Εφές. Ο Αταμάν κράτησε την ίδια ομάδα που του χάρισε το τρόπαιο. Μοναδική αλλαγή η αντικατάσταση του Σανλί. Στη θέση του ήρθε ο MVP της Αδριατικής Λίγκας, Φίλιπ Πετρούσεφ.

Ο νεαρός Σέρβος φαίνεται πως θα είναι μία από τις αποκαλύψεις της σεζόν. Στα φιλικά μέχρι στιγμής είναι εντυπωσιακός. Τα στατιστικά του πέρυσι ήταν εξαιρετικά. Με ύψος 2.11, εγώ θα επικεντρωθώ στο στοιχείο του ριμπάουντ. Ο Πετρούσεφ ήρθε για βασικός και όχι για να… καθαρίζει τον πάγκο του γερασμένου Ντάνστον ή του Πλάις. Οι δύο παλιοσειρές της Εφές είχαν στη περσινή χρονιά 3,9 και 2,7 ριμπάουντ αντίστοιχα. Ο «νέος» έρχεται με μ.ό.7,6!

Δεδομένου λοιπόν πως θα είναι πιθανότατα το βασικό «5άρι» της ομάδας, θεωρώ πως θα είναι πρώτος στην κατηγορία των ριμπάουντ. Όταν μάλιστα τον βρίσκω σε απόδοση 3.50, την ώρα που φαβορί δίνεται ο Μοερμάν στο 3.00, το επιλέγω χωρίς δεύτερη σκέψη.

Και λίγα… “εξτραδάκια”

Υπάρχουν δύο ακόμα περιπτώσεις που έχω κυκλώσει και αφορούν δυο παίκτες. Δε θα τις συμπεριλάβω στις επιλογές μου, καθώς έχουν αυξημένο ρίσκο, δεδομένου ότι η σεζόν είναι μαραθώνιος και πολλά μπορούν να στραβώσουν. Σκέφτηκα ωστόσο να τις μοιραστώ μαζί σας.

Η πρώτη σκέψη αφορά τον πρώτο σε ασίστ παίκτη της Ρεάλ. Είναι φυσιολογικό να κοιτάξουμε στη θέση “1”, όπου θα βρούμε τους Γκος και Ερτέλ. Ο Γάλλος δίνεται φαβορί, μέχρι και στο 1.40. Υπερβολή στα μάτια μου, για έναν παίκτη που έχει σχεδόν τρία χρόνια να παίξει σε υψηλό επίπεδο με διάρκεια. Εκτός αυτού, είναι και επιρρεπής στους τραυματισμούς. Ο Γκος σε απόδοση 3.00 είναι ευκαιρία. Μην ξαφνιαστείτε αν έχει περισσότερο χρόνο στο παρκέ από τον Ερτέλ.

Στην ίδια λογική και η επόμενη σκέψη. Πρώτος σκόρερ στη Μπάγερν και το μυαλό μου πάει στον Λούσιτς. Ο Σέρβος είναι η σταθερά στην πεντάδα των Γερμανών τα τελευταία χρόνια. Πέρυσι τον πέρασαν οι Μπόλντγουιν και Ρέινολντς στους πόντους. Φέτος λείπουν και οι δυο. Δυσκολεύομαι να πιστέψω πως οι αντικαταστάτες τους (Ουόλντεν και Χάρντεν) μπορούν να τον απειλήσουν. Ίσως να σταθούν άξιοι ανταγωνιστές ο Χίλιαρντ και κυρίως ο Ντεσόν Τόμας. Ωστόσο ο Λούσιτς αξίζει σε απόδοση 3.00!

  • Pre game picks και στο Instagram του Koubanezos.gr! Κάντε follow και δείτε τα καλύτερα προγνωστικά
Μακροχρόνια Euroleague
Παπαπέτρου (Παναθηναϊκός)
Over 1,9 ασίστ (regular season)
1.87
BET: 12 units
Μακροχρόνια Euroleague
Σ. Ροντρίγκες (Αρμάνι)
Under 9,6 πόντοι (regular season)
1.87
BET: 10 units
Μακροχρόνια Euroleague
Εφές
Πετρούσεφ 1ος σε ριμπάουντ (regular season)
3.50
BET: 5 units
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις