Λεπτές ισορροπίες στο Πριγκιπάτο

Προγνωστικά Γαλλίας

Προγνωστικά Γαλλίας: Ντέρμπι με ευρωπαϊκά ενόψει

Σαββατιάτικο μενού με πράξη έβδομη στην Ligue 2 την ώρα που ξεχωρίζει στα αποψινά προγνωστικά Γαλλίας το ντέρμπι Μονακό – Μαρσέιγ για την Ligue 1. Για πάμε…

Άργησε λίγο αλλά ήρθε -έστω και οριακά- το πρώτο τρίποντο φέτος για την Μονακό, η οποία πέρασε με 2-1 (δύο γκολ από τον εξαιρετικό Ντιόπ) από την έδρα της Τρουά αν και οι γηπεδούχοι είχαν περισσότερες ευκαιρίες και δύο δοκάρια. Αρνητικό πάντως το πρόσημο για τους Μονεγάσκους μέχρι στιγμής, αν συνυπολογίσουμε και τον αποκλεισμό από την Σαχτάρ. Δυσκολία εμφανίζει αισίως και στο σκοράρισμα με μόλις τρία γκολ σε τέσσερα ματς (τα δύο με Τρουά). Σημαντικές οι απουσίες των Γκολοβίν, Σιντιμπέ και Φόλαντ.

Μπήκε καλά στη σεζόν η Μαρσέιγ με δύο νίκες και μία ισοπαλία σε τρία ματς, χωρίς να υπολογίζουμε το πολυσυζητημένο παιχνίδι στη Νίκαια. Αποφασίστηκε εν τέλει το συγκεκριμένο παιχνίδι να ξαναγίνει από την αρχή σε ημερομηνία που θα οριστεί. Αγωνιστικά η Μαρσέιγ δείχνει ιδιαίτερα θετική εικόνα και με τον Παγιέ σε ρόλο «ψευτοεννιαριού» εμφανίζεται πολύ παραγωγική (50 τελικές συνολικά με Μονπελιέ, Μπορντό και Σεντ-Ετιέν). Μάλιστα ο Παγιέ μαζί με τον νεοφερμένο Ουντέρ έχουν σημειώσει τα έξι από τα οκτώ τέρματα των Μαρσεγέζων (3 έκαστος). Πιο λειτουργικό μοιάζει φέτος και το κέντρο με την παρουσία των «νέων» Ζέρσον και Γκεντουζί ενώ και ο εξτρέμ Κόνραντ δείχνει ότι μπορεί να βοηθήσει σημαντικά. Παραμένει εκτός με τραυματισμό ο Μίλικ, ενώ από την υπόθεση με τον αγώνα κόντρα στην Νις αποκόμισαν τιμωρίες οι Παγιέ και Άλβαρο. Υπολογίζεται αντιθέτως το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα Αρίτ (δανεικός από Σάλκε, πρώην Ναντ).

Εντυπωσιακή η παράδοση των δύο ομάδων σε Over και goal/goal. Στο «Λουί Ντε» μετρούν επτά σερί Over και 6/7 αμφίσκορα με την Μονακό να κερδίζει τα πέντε από αυτά (5-0-2). Σπάνιο φαινόμενο το «Χ» στο Πριγκιπάτο, μόλις δύο σε 21 παιχνίδια την τελευταία 20ετία (πιο πρόσφατο το 0-0 του ’11). Επιπλέον, το περσινό 3-1 ήταν και το τελευταίο παιχνίδι του Βίλας Μπόας στον πάγκο της Μαρσέιγ.

Καλύτερη έως τώρα η Μαρσέιγ αλλά είναι κομβική η απουσία του Παγιέ. «Ψάχνεται» ακόμη η Μονακό που κι αυτή έχει σημαντικές απουσίες μεσοεπιθετικά. Προς τα δεξιά η αξία αλλά δεν θα χαλάσει κανέναν μια μοιρασιά. Θα πάμε επομένως με το Χ2 σε συνδυασμό με το G/G σε τιμές κοντά στον τριπλασιασμό.

Να γίνει επιτέλους η αρχή

Μόνο καλό μπορεί να έκανε στην Ντιζόν η διακοπή καθώς μέχρι τώρα πραγματοποιεί πορεία υποβιβασμού! Παραμένει χωρίς νίκη μετά από έξι αγώνες αν και με βάση την εικόνα της (ειδικά στα δύο τελευταία με Τουλούζ και Πο) άξιζε κάτι καλύτερο. Στο ματς με την Πο κάθισε για πρώτη φορά στον πάγκο ο νέος τεχνικός Γκαράντ (πρώην Τουλούζ, Καέν) με την Ντιζόν να παρουσιάζεται βελτιωμένη, να έχει την κατοχή και διπλάσιες τελικές από τους γηπεδούχους αλλά για ακόμα μία φορά να πληρώνει τις αμυντικές της αδυναμίες (χειρότερη άμυνα με 14 γκολ παθητικό). Η διακοπή έδωσε στον 60χρονο τεχνικό τον χρόνο να δουλέψει με την ομάδα, η οποία ενισχύθηκε και με τον δανεισμό του εξτρέμ Φιλιποτό από την Μπρεστ. Θεωρώ δεδομένο ότι οι «κουκουβάγιες»  θα βελτιωθούν αισθητά.

Σχετικά καλό σε γενικές γραμμές το ξεκίνημα της Μπαστιά στο πρωτάθλημα με μία νίκη και τρεις ισοπαλίες στα έξι πρώτα ματς (14η). Μπορεί να μην θέλγει με το ποδόσφαιρο που παίζει ωστόσο είναι μαχητική και πουλάει ακριβά το τομάρι της. Κλασική ομάδα έδρας, χάνεις μέρος της δυναμικής της στα εκτός. Σταθερό το 4-3-3 του τεχνικού Ματιέ Σαμπέ, ξεχωρίζε στα χαφ ο Ντιονγκέ με 2 γκολ και μία ασσίστ έως τώρα ενώ επιθετικά στηρίζει πολλά στον βετεράνο Ρομπίκ.

Δεκατρείς φορές έχουν αναμετρηθεί οι δύο ομάδες ανεξαρτήτου έδρας από το 2005 έως σήμερα, με την Ντιζόν να έχει το πάνω χέρι (6-5-2). Ωστόσο στο πιο πρόσφατο μεταξύ τους στο «Γκαστόν Ζεράρ», σε επίπεδο Ligue 1 τότε, η Μπαστιά είχε φύγει με το «διπλό» (1-2).

Αμφότερες δεν τα πηγαίνουν καλά με τον διαιτητή Βαρελά καθώς οι γηπεδούχοι μετρούν μία νίκη σε εννιά αγώνες ως γηπεδούχοι (1-5-3) ενώ οι Κορσικανοί έχουν 5/5 ήττες με τον 48χρονο ως φιλοξενούμενοι.

Δύσκολο να εμπιστευτείς μια ομάδα που ακόμα δεν έχει κερδίσει, παρ’ όλα αυτά με την αύρα του νέου προπονητή αλλά και με την δεδομένη ποιότητα στο ρόστερ της Ντιζόν, είναι θέμα χρόνου να σπάσει το ρόδι. Θα ποντάρουμε λοιπόν στον άσσο και μάλιστα σε πολύ καλές τιμές.

Χωρίς σκοπιμότητες

Στην μετριότητα κινείται η Βαλενσιέν μέχρι τώρα, με μία νίκη σε έξι αγωνιστικές. Πολλά τα θέμα τα στην άμυνα, έχει δεχθεί επτά γκολ στα δύο τελευταία στην έδρα της (από Νιμ και Ροντέ). Αντίθετα μεσοεπιθετικά είναι καλή, δημιουργεί αρκετές ευκαιρίες με κύριο εκφραστή τον εξτρέμ Ρομπάιγ (δανεικός από Λανς, δύο γκολ, μία ασσίστ και δύο δοκάρια σε έξι αγώνες).

Όχι κι άσχημα για την Κεβιγί η οποία δείχνει να μην «μασάει» σαν νεοφώτιστη. Η ομάδα του Μπρούνο Ιρλ αγωνίζεται ανοιχτά και χωρίς σκοπιμότητα, απόδειξη το ότι 5/6 παιχνίδια της είχαν τουλάχιστον δύο γκολ. Βασικό μειονέκτημα είναι το περιορισμένο βάθος στο ρόστερ με τις επιλογές -ιδίως μεσοεπιθετικά- να είναι μετρημένες. Πρώτα βιολιά ο φορ Ναζόν και οι εξτρέμ Αντάντ και Μπαχάσα.

Περιμένω ένα ανοιχτό παιχνίδι καθώς αμφότερες έχουν ποιότητα στην επίθεση. Σε καλές τιμές το Over, εξίσου ενδιαφέρουσα η επιλογή του Ρομπάϊ για anytime σκόρερ.

  • Pre game picks και στο Instagram του Koubanezos.gr! Κάντε follow και δείτε τα καλύτερα προγνωστικά
Μονό
20:00
Ντιζόν - Μπαστιά
1
2.45
BET: 10 units
Μονό
20:00
Βαλενσιέν - Κεβιγί
Over 2,5
2.12
BET: 20 units
Σκόρερ
20:00
Βαλενσιέν - Κεβιγί
Anytime scorer Γκαετάν Ρομπάιγ (Βαλενσιέν)
3.50
BET: 5 units
Μονό
22:00
Μονακό - Μαρσέιγ
X2 & goal/goal
2.85
BET: 5 units
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις