Διάλειμμα… για εθνικές

Διάλειμμα… για εθνικές

Στην ενεργό δράση μετά το πέρας του Euro 2020, επανέρχονται οι εθνικές ομάδες με στόχο τη συμμετοχή τους στα τελικά του Παγκόσμιου Κυπέλλου που θα λάβει χώρα στο Κατάρ.  Στον απόηχο του φετινού καλοκαιριού, όπου η Ιταλία κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, οι ομάδες ξαναμπαίνουν στους αγωνιστικούς χώρους, με την 4η αγωνιστική των ομίλων να μας δίνει στοιχηματικές επιλογές.

Φουριόζα Δανία, τυπικοί Σκωτσέζοι

Η εθνική ομάδα της Δανίας, ούσα πρώτη στον όμιλό της, οδηγεί την κούρσα του 6ου ομίλου, όπου στις πρώτες 3 αγωνιστικές έχει το απόλυτο με τρεις νίκες στα πρώτα τρία παιχνίδια με 14 γκολ ενεργητικό και 0 (!) παθητικό. Η αρμάδα του Κάσπερ Χιούλμαντ, μετά τις θετικές εντυπώσεις που άφησε στο Euro, στοχεύει και στην πρόκριση στο Μουντιάλ, με τους επιθετικούς της Πούλσεν, Ντόλμπεργκ, Μπρέιθγουειτ, να “κόβουν και να ράβουν” προκαλώντας τρόμο στις αντίπαλες άμυνες. H δε Σκωτία, βρίσκεται στη 2η θέση, προσπαθώντας να προκριθεί σε μία ακόμη μεγάλη διοργάνωση, μετά το ευρωπαϊκό, όπου και είχε μία σχετικά καλή παρουσία. Ο τεχνικός της Σκωτίας, Στιβ Κλάρκ, μετράει σοβαρές απουσίες μεταξύ αυτών το μέσο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Σκοτ ΜακΤόμινεϊ και το σταρ της Άστον Βίλα, Τζον ΜακΓκιν, όπου θα δυσχεραίνει το έργο απέναντι στους αντιπάλους του. Ωστόσο, η επιθετική νοοτροπία που διακατέχει τους Σκωτσέζους, θα τους επιτρέψει να ανταγωνιστούν τους «De Rød-Hvide», τους ερυθρόλευκους δηλαδή, όπου μπορούν και να σκοράρουν έστω ένα γκολ. Προσωπικά, θεωρώ, πως η «άμυνα-ατσάλι» των Δανών, θα σπάσει κάποια στιγμή, με τους «The Tartan Terriers», να είναι αυτοί που θα τα καταφέρουν. Εξάλλου, στις πρώτες αγωνιστικές έχουν σκοράρει 7 τέρματα, και έχουν δεχθεί μόλις 3.

Εκτίμηση:  Δανία και Σκωτία αρέσκονται στο επιθετικό ποδόσφαιρο και στο γρήγορο παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι, θα κυριαρχήσουν στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων, ενώ οι φιλοξενούμενοι με αντεπιθέσεις και στημένες φάσεις θα προσπαθήσουν να «ματώσουν» τα αντίπαλα δίχτυα.  Οπότε, Over 2,5 σε απόδοση 2.07.

Κακή παρένθεση το Euro για την Τουρκία

Ως μια κακή παρένθεση, θα πρέπει να θεωρηθεί το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα για την Τουρκία. Οι γείτονες μας, στα προκριματικά του Μουντιάλ έχουν μία αξιοπρεπέστατη παρουσία, όντες πρώτοι στον όμιλό τους, με βασικούς διεκδικητές της πρωτιάς, την Ολλανδία και την Νορβηγία. Αντίθετα, το καλοκαίρι, κατέβηκαν στο γήπεδο για διακοπές και όχι για να πρωταγωνιστήσουν, καθώς με 3 σερί ήττες τερμάτισαν στην τελευταία θέση, παρότι είχαν στην τεχνική ηγεσία το Σενόλ Γιουνές, τον άνθρωπο που τους οδήγησε στην τρίτη θέση του Παγκοσμίου κυπέλλου το 2002.  Ο έμπειρος προπονητής, παραμένει στον πάγκο της Τουρκίας, με στόχο να την ξαναστείλει στο Παγκόσμιο κύπελλο, μια διοργάνωση που “της πάει” περισσότερο. Οι γηπεδούχοι, έχουν ένα αήττητο δύο αγώνων εντός έδρας καθώς επικράτησαν με 4-2 της Ολλανδίας και ήρθαν ισόπαλοι με τη Λετονία 3-3.  Στην αντίπερα όχθη, το Μαυροβούνιο δείχνει πως δε βρίσκεται στο γκρουπ απλά για την παρουσία, αλλά είναι αποφασισμένο να διεκδικήσει ό,τι μπορεί. Βρίσκεται στην 4η θέση, ισοβαθμώντας με τη Νορβηγία και την Ολλανδία έχοντας από έξι βαθμούς. Στα τρία προηγούμενα παιχνίδια, επικράτησε με 1-2 της Λετονίας και 4-1 επί του Γιβραλτάρ, ενώ ηττήθηκε εντός έδρας από τη Νορβηγία με 0-1.

Εκτίμηση: Η Τουρκία, ελπίζοντας πως θα αφήσει πίσω την κακή εικόνα που είχε στο Euro, θα θυμηθεί τον καλό της εαυτό στα προκριματικά και θα επικρατήσει του Μαυροβουνίου. Οι παίκτες του Μίοντραγκ Ραντούλοβιτς, παρότι είναι άκρως ανταγωνιστικοί, δεν έχουν την εμπειρία μεγάλων διοργανώσεων, όπως οι αντίπαλοί τους, ενώ ρόλο θα παίξει και η καλή εικόνα των γηπεδούχων. Έτσι, επιλέγουμε άσο και over 1,5 σε απόδοση 1.88 για τους Tούρκους, καθώς εάν σκοράρουν νωρίς, δε θα μείνουν μόνο στο ένα τέρμα.

  • Pre game picks και στο Instagram του Koubanezos.gr! Κάντε follow και δείτε τα καλύτερα προγνωστικά.
Μονό
21:45
Δανία - Σκωτία
Over 2,5
2.07
BET: 5 units
Μονό
21:45
Τουρκία - Μαυροβούνιο
1 & over 1,5
1.88
BET: 5 units
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις