Μακροχρόνια Euroleague για όλα τα γούστα

Μακροχρόνια Euroleague για όλα τα γούστα

Καλημέρα σας. Μιας και αυτό είναι το πρώτο μου κείμενο στο σάιτ, θα ήθελα να ευχηθώ καλή στοιχηματική σεζόν, με πολλά ταμεία και κυρίως υγεία! Μαζί θα ασχοληθούμε με το ευρωπαϊκό μπάσκετ και κάθε διοργάνωση που μπορεί να μας αποφέρει κέρδος, κυρίως όμως με την πολυαγαπημένη Euroleague.

Περίπου ένας μήνας έχει απομείνει για την έναρξη της Euroleague με τις περισσότερες ομάδες να έχουν «κλείσει» τα ρόστερ τους πλην λίγων εξαιρέσεων. Με μια πρώτη ματιά αναμένεται να έχουμε εξαιρετικά ανταγωνιστική σεζόν με αρκετές ομάδες να έχουν ενισχυθεί σημαντικά συγκριτικά με την περσινή. Πάμε να δούμε ορισμένα μακροχρόνια στοιχήματα που έχω ξεχωρίσει.

Μπασκόνια – Είσοδος στα πλέι οφ: Οι Βάσκοι είναι μία ομάδα που θεωρώ πως θα μονομαχήσει για μια θέση στην 8αδα με πολύ καλές πιθανότητες να τα καταφέρει. Προπονητής παρέμεινε ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς, που αποπνέει εμπιστοσύνη στην διοίκηση της ομάδας. Ο Σέρβος προχώρησε σε κάποιες πολύ έξυπνες μεταγραφικές κινήσεις κατά τη διάρκεια της off season. Σημαντικότερη όλων αυτή του Γουέιντ Μπόλντγουιν, παίκτη που πέρυσι πήρε από το χέρι την Μπάγερν και λίγο έλλειψε να την οδηγήσει στο Final 4. Ακόμα μία πολύ σημαντική προσθήκη είναι αυτή του Σιμόνε Φοντέκιο. Ο Ιταλός πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις με την Ιταλία στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ και την σεζόν που μας πέρασε ήταν από τους λίγους που διακρίθηκαν από την Άλμπα Βερολίνου. Μπορεί το ρόστερ της Μπασκόνια να μην είναι το πιο πλήρες, ωστόσο διαθέτει σημαντικές μονάδες (Γκρέιντζερ, Γκιεντράιτις, Νόκο) και αν η ομάδα του Ιβάνοβιτς βρει την κατάλληλη χημεία, τότε θεωρώ πως θα μπορέσει να μπει στα playoff. Στα μάτια μου, η πρόκριση της Μπασκόνια θα έπρεπε να δινόταν max στο 2.50 και την βλέπω στο 3.75, οπότε θα μπει σίγουρα στις επιλογές μου.

H2H Ολυμπιακός – Μακάμπι Τελ Αβίβ:  Ολυμπιακός και Μακάμπι απογοήτευσαν στην περασμένη Euroleague και φέτος φιλοδοξούν σε κάτι πολύ καλύτερο. Οι «ερυθρόλευκοι» κινήθηκαν πολύ στοχευμένα στο μεταγραφικό παζάρι, καλύπτοντας σε μεγάλο βαθμό τα κενά του περσινού τους ρόστερ και δυναμώνοντας στις πολύ σημαντικές θέσεις του «1» (Γουόκαπ) και του «5» (Φαλ). Ταυτόχρονα, η έλευση του Τάιλερ Ντόρσει θα δώσεις λύσεις στο σκοράρισμα. Ο ελληνικός κορμός παρέμεινε (πλην της απόσυρσης από την ενεργό δράση του Βασίλη Σπανούλη) και θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός έχει την τύχη στα χέρια του για κάτι πολύ καλό την φετινή σεζόν. Από την άλλη, η Μακάμπι Τελ Αβίβ δεν θεωρώ πως διόρθωσε σε ικανοποιητικό βαθμό τα περσινά μελανά της σημεία. Ηγετής της παρεμένει ο Σκότι Γουίλμπεκιν, ενισχύθηκε σημαντικά στο «4» με τον Ντέρικ Γουίλιαμς και στο «5» με τον Τζέιλεν Ρέινολντς, ωστόσο η περιφέρειά της μου φαίνεται εξαιρετικά αδύναμη για το επίπεδο της Euroleague. Πεποίθηση μου πως ο Ολυμπιακός θα φτάσει πιο μακριά από την «ομάδα του λαού» στην φετινή Euroleague, κάτι που προσφέρεται στο αξιόλογο 1.80.

Ουραγός στην Euroleague – Άλμπα Βερολίνου: Οι Γερμανοί πραγματοποίησαν τις λιγότερες (μόλις 3) μεταγραφές το καλοκαίρι ενόψει της νέας σεζόν. Διατήρησαν σε μεγάλο βαθμό το ίδιο μετριότατο ρόστερ με σχέση με πέρυσι, ενώ μετά από 4 χρόνια στον πάγκο της ομάδας, ο σπουδαίος Αΐτο Ρενέσες αποτελεί πλέον παρελθόν. Τον διαδέχτηκε ο πρωτάρης και άσημος Ίσραελ Γκονζάλες. Θεωρώ πως το συγκεκριμένο ρόστερ της Άλμπα δεν είναι αντάξιο ομάδας Euroleague, με παίκτες χωρίς ιδιαίτερη ποιότητα και με ελάχιστη εμπειρία από το ανώτερο επίπεδο. Δίνω πολλές πιθανότητες οι Βερολινέζοι να τερματίσουν στην τελευταία θέση της κατάταξης, ενδεχόμενο που προσφέρεται στο 3.50 και θα το προσθέσω στις επιλογές μου.

Σε λίγες ημέρες θα ακολουθήσει και το δεύτερο μου κείμενο με μακροχρόνιες επιλογές Euroleague.

Καλή τύχη σε ό,τι και αν επιλέξετε!

Μονό
Είσοδος Μπασκόνια στα πλέι οφ
Ναι
3.75
Μονό
H2H Ολυμπιακός - Μακάμπι Τελ Αβίβ
Ολυμπιακός
1.80
Μονό
Ουραγός
Άλμπα Βερολίνου
3.50
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις