Τα φρουτάκια και πότε θα αλλάξει το όριο στο ποντάρισμα

Προς μεταφορά το καζίνο της Σύρου

ΤΖΟΓΟΣ: Το όριο του «χτυπήματος» στα διαδικτυακά φρουτάκια που από 5 Αυγούστου έχει οριστεί σε 2 ευρώ αναμένεται να παραμείνει μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου. Η διοίκηση της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων έχει δεχθεί πιέσεις από τις εταιρείες να αυξήσει το όριο καθώς υποστηρίζουν ότι χάνουν έσοδα από «μεγάλους» παίκτες.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Δημήτρης Ντζανάτος έχει λάβει το πράσινο φως από το υπουργείο Οικονομικών, για να αυξήσει το όριο απωλειών από τα 2 στα 5-6 ευρώ. Ωστόσο, θα περιμένει να ελεγχθούν τα στοιχεία του Αυγούστου αλλά και του Σεπτεμβρίου, ώστε να πάρει τις τελικές αποφάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι πρότινος δεν υπήρχε όριο και κάποιος μπορούσε να ποντάρει (θεωρητικά) το όριο της κάρτας του. Η αλλαγή επιβλήθηκε λόγω του ορίου που υπάρχει στα επίγεια παίγνια του ΟΠΑΠ (VLTs). Αξίζει να σημειωθεί ότι ο περιορισμός απωλειών ανά ποντάρισμα στα 2 ευρώ θα συνεχίσει να ισχύει για τα φρουτάκια στα Play OΠΑΠ, που απευθύνονται σε κοινό στις γειτονιές.

Σύμφωνα με τους αδειοδοτημένους παρόχους, υπολογίζεται ότι 80-100 εκατ. ευρώ θα κατευθυνθούν φέτος προς τις παράνομες εταιρείες στοιχημάτων, λόγω των περιορισμών που έθεσε στα φρουτάκια online το νέο καθεστώς των μόνιμων αδειών.

Εν αναμονή των εξελίξεων…

ΑΠΕΡΓΙΕΣ: Δεν επιτρέπεται η κήρυξη απεργίας σε επιχειρήσεις δημόσιου χαρακτήρα και κοινής ωφέλειας, χωρίς να έχει προηγουμένως καθοριστεί το Προσωπικό Ασφαλείας και, όπου απαιτείται, το Προσωπικό Ελάχιστης Εγγυημένης Υπηρεσίας, ξεκαθαρίζει εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας, που έρχεται να «φωτίσει» το νέο εργασιακό τοπίο, όπως διαμορφώθηκε με τον πρόσφατο νόμο.

Η πρώτη αυτή εγκύκλιος περιέχει διευκρινίσεις για το καθεστώς που διέπει πλέον τις απεργίες στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και αποκτά ιδιαίτερη σημασία, εν αναμονή των κινητοποιήσεων που σχεδιάζουν συνδικάτα, με πρώτα αυτά από τον κλάδο της υγείας, το αμέσως επόμενο διάστημα, με αφορμή τις αποφάσεις της κυβέρνησης για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών.

Παράλληλα, ο αρμόδιος υπουργός Κωστής Χατζηδάκης υπέγραψε και την πρώτη υπουργική απόφαση, που αφορά τη δημιουργία των Μητρώων Συνδικαλιστικών Οργανώσεων Εργαζομένων και Εργοδοτών. Εάν κάποιο σωματείο ή οργάνωση δεν μετέχει σε αυτά, δεν έχει δικαίωμα να συμμετέχει σε διαδικασία υπογραφής συλλογικής σύμβασης. Όμως, η πρώτη εγκύκλιος ξεκαθαρίζει ότι οι αλλαγές ισχύουν άμεσα, ενώ η υπουργική απόφαση ορίζει ότι τα μητρώα θα πρέπει να έχουν δημιουργηθεί από την 1η Ιανουαρίου 2022.

 

CITIGROUP: Οι τράπεζες διεθνώς έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα να αλλάξουν την κουλτούρα που επέβαλε υπερωρίες και ξενύχτια στο γραφείο, βελτιώνοντας την ισορροπία ζωής και εργασίας, σε μια προσπάθεια να διατηρήσουν τους νεαρούς τους εργαζόμενους.

Στο πλαίσιο αυτό, η Citi ανακοίνωσε ότι προσφέρει στους νεαρούς τραπεζίτες της δύο εξτρά εβδομάδες διακοπών «με πλήρη αποχή από την εργασία».

Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα είπε σε όλους τους αναλυτές και τους συνεργάτες της σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική να πάρουν δύο εβδομάδες άδεια ως τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Καθόλου άσχημα…

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις