Μακροχρόνια, ειδικά και ρίσκα στο US Open

Μακροχρόνια, ειδικά και ρίσκα στο US Open

Το απόλυτο φαβορί

Χαιρετώ όλους τους αναγνώστες. Το τελευταίο Grand Slam της χρονιάς ξεκινάει τη Δευτέρα 30 Αυγούστου στα κορτ της Νέας Υόρκης. Παρακάτω θα διαβάσετε την ανάλυση της κλήρωσης του US Open. Δύσκολα παιχνίδια για τα φαβορί αλλά και παγίδες που κρύβουν οι διασταυρώσεις. Θα ψάξουμε για έξυπνες μακροχρόνιες επιλογές αλλά και μερικές επιλογές υψηλού ρίσκου. Ανάλυση US Open, δύο μέρες πριν το ξεκίνημα στο τελευταίο major τουρνουά της χρονιάς.

Ο Νοβάκ Τζόκοβιτς καταλαμβάνει την πρώτη θέση και φαντάζει ως το απόλυτο φαβορί. Ο Σέρβος θέλει να κάνει το 4 στα 4 φέτος στα grand slam και να γράψει ιστορία. Η κλήρωση του χαμογέλασε πλατιά. Στο τέταρτό του βρίσκεται μόλις ένας παίχτης του τοπ10, ο Ματέο Μπερετίνι, που είναι και πιθανός αντίπαλος στον προημιτελικό. Κατά τα άλλα, δεν υπάρχουν υψηλά εμπόδια στο ταμπλό του Νόλε. Ξεκίνημα στον πρώτο γύρο θα κάνει με αντίπαλο που θα προκύψει από τα προκριματικά.

Στον δεύτερο γύρο θα αντιμετωπίσει λογικά τον Στρουφ. Στην συνέχεια θα βρει απέναντί έναν εκ των Γκοφέν ή Νισικόρι, αμφότεροι προερχόμενοι από τραυματισμό. Στον τέταρτο γύρο λογικά θα αντιμετωπίσει τον Ντε Μινόρ ή τον Καράτσεφ. Ο Σέρβος βρίσκεται στο ίδιο μισό με τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ, από τον οποίο ηττήθηκε στο Ολυμπιακό Τουρνουά. Ανάλυση US Open με την κλήρωση να είναι στα μέτρα του Νόλε και ο δρόμος μέχρι τα ημιτελικά φαντάζει ανοιχτός.

Με στόχο τον τίτλο

Ο Ζβέρεφ έφτασε στα γήπεδα της Νέας Υόρκης με σπασμένα τα φρένα. Μετά το χρυσό μετάλλιο στο Τόκιο ο Γερμανός κατέκτησε και το Μάστερς στο Σινσινάτι. Έντεκα συνεχόμενες νίκες και συνολικά 14 στα τελευταία 15 παιχνίδια. Ανέβηκε παράλληλα στο νούμερο 4 της παγκόσμιας κατάταξης και βρίσκεται μία ανάσα από το νούμερο 3. Στόχος είναι να επαναλάβει την περσινή πορεία όταν και έφτασε μέχρι τον τελικό. Μόνο που φέτος ελπίζει πως θα κατακτήσει το πρώτο του grand slam.

Ο Γερμανός στο δικό του τέταρτο καλείται να ξεπεράσει αρκετές παγίδες. Ξεκίνημα θα κάνει με τον πάντα επικίνδυνο big server Σαμ Κουέρι. Στον δεύτερο γύρο θα αντιμετωπίσει λογικά τον Πουίγ, ενώ αργότερα θα συναντήσει έναν εκ των Μπούμπλικ ή Σοκ. Στον τέταρτο γύρο έχει πιθανό αντίπαλο τον Σίνερ, με τον νεαρό Ιταλό να καλείται να ξεπεράσει τον εμπόδιο του Μόνφις. Στην απέναντι μεριά του τετάρτου υπάρχουν αρκετά δυνατά ονόματα. Σαποβάλοφ, Καρένο Μπούστα, Οπέλκα, Κατσάνοφ, Μουσέτι θα διεκδικήσουν επί ίσοις όροις την πρόκριση μέχρι τους «8».

Η ανάλυση US Open δείχνει ότι το μονοπάτι του Ζβέρεφ κρύβει παγίδες. Όσο όμως ο νεαρός Γερμανός αγωνίζεται σε τόσο υψηλό επίπεδο δεν θα αντιμετωπίσει δυσκολίες. Οι αντίπαλοί του είναι αρκετά επικίνδυνοι, όχι όμως και σταθεροί. Σίγουρα αυτό θα θελήσει να το εκμεταλλευτεί ο Ζβέρεφ, που το τελευταίο διάστημα μοιάζει να παίζει το καλύτερό του τένις.

Το ελληνικό μισό

Στο τρίτο μέρος του ταμπλό δεσπόζει με την παρουσία του ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Το νούμερο 3 της παγκόσμιας κατάταξης προέρχεται από δύο συνεχόμενους ημιτελικούς Masters. Ο Έλληνας αθλητής θέλει να διατηρήσει τα εξαιρετικά του πλασαρίσματα σε ένα τουρνουά που δεν του ταιριάζει. Σε τρεις παρουσίες του στην Νέα Υόρκη δεν έχει καταφέρει να πάει πέρα από τον τρίτο γύρο. Η κλήρωση όχι απλά δεν του χαμογέλασε αλλά τον έριξε από νωρίς στα βαθιά.

Στον πρώτο γύρο θα αντιμετωπίσει το πρώην νούμερο 1, Άντι Μάρεϊ, ένα πολύ δύσκολο εμπόδιο. Αυτή θα είναι και η πρώτη αναμέτρηση μεταξύ των δύο. Στον δεύτερο γύρο θα αντιμετωπίσει αθλητή από την Γαλλία και συγκεκριμένα έναν εκ των Εμπέρ ή Μαναρινό. Στην συνέχεια έχει πιθανό αντίπαλο τον Αλκαράθ, τον παιδί θαύμα από την Ισπανία. Στον τέταρτο γύρο μπορεί να βρει τον Ουμπέρ, από τον οποίο ηττήθηκε στο Τόκιο. Φτάνοντας στον προημιτελικό έχει ως πιθανούς αντιπάλους έναν εκ τον Ρούμπλεφ, Αλιασίμ, Μπαουτίστα Αγκούτ, Κύργιο ή Τιαφό. Πολύ δυνατή η απέναντι μεριά στο μισό του Στέφανου.

Η κλήρωση όμως του Στέφανου έχει και ένα θετικό. Μπορεί να συναντήσει τον Τζόκοβιτς μόνο στον τελικό. Η ανάλυση US Open στο κάτω μέρος του ταμπλό δείχνει ότι δεν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί. Αρκετοί αθλητές φαίνεται να βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση και πολλοί είναι εκείνοι που έχουν βλέψεις για καλή πορεία.

Ο τυχερός

Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ βρίσκεται στο τελευταίο μισό του ταμπλό και πρέπει να αισθάνεται ιδιαίτερα τυχερός. Η κλήρωση όχι απλά χαμογέλασε στον Ρώσο, αλλά του άνοιξε τον δρόμο διάπλατα μέχρι και τους «4». Παίζει εξαιρετικά το τελευταίο διάστημα, έχοντας κατακτήσει μάλιστα και το Masters στο Τορόντο. Θα θελήσει να επαναλάβει την πορεία που είχε κάνει το 2019 όταν και έφτασε μέχρι τον τελικό.

Στον πρώτο γύρο θα αντιμετωπίσει τον έμπειρο Ρισάρντ Γκασκέ. Στον επόμενο γύρο θα βρει τον Κέπφερ ενώ στον τρίτο πιθανώς να συναντήσει τον Τσίλιτς. Στην συνέχεια θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Έβανς ή Ντιμιτρόφ. Στο απέναντι μέρος του μισού βρίσκονται οι Ρουντ, Ίσνερ και Σβάρτσμαν οι οποίοι θα είναι πιθανοί αντίπαλοι στους «8». Ο Μεντβέντεφ καλείται να επιβεβαιώσει τα προγνωστικά και να φτάσει μέχρι τα προημιτελικά.

Όχι στο… 1.80

Φαβορί σε όλες τις εταιρείες δίνεται ο «Νόλε» και απόλυτα δίκαια. Αλλά φαβορί του 1.80 σε grand slam δε θα ποντάρω ποτέ. Πολύ χαμηλή η απόδοση, γεγονός που με οδηγεί στο να στραφώ σε άλλες επιλογές. Μία εξ αυτών είναι η παρουσία του Μεντβέντεφ στον τελικό. Εύκολη κλήρωση, θα χρειαστεί να νικήσει έναν εκ των Τσιτσιπά ή Ρούμπλεφ για να βρεθεί εκεί. Η απόδοση βρίσκεται στο 2.50+ και βρίσκεται σε συνεχή πτώση.

Σε παρόμοια λογική θα κινηθώ και με την συμμετοχή του Ζβέρεφ στον ημιτελικό. Εάν ο Γερμανός καταφέρει να φτάσει στους «4» θα βρει τον Τζόκοβιτς. Εμείς όμως θα πληρωθούμε σε τιμές διπλασιασμού. Για όσους θέλουν να ρισκάρουν, να αποκλειστεί ο Ζβέρεφ στον ημιτελικό δίνεται στο 2.40+. Από εκεί και πέρα μου άρεσαν πάρα πολύ οι επιλογές στα Head2Head. Ποντάρουμε δηλαδή ανάμεσα σε δύο αθλητές, στο ποιος θα φτάσει πιο μακριά. Από εκεί προέκυψε μία μονή επιλογή.

Ανάλυση US Open με επιλογές για όλα τα γούστα, ρίσκα, τριάδα αλλά και μονές επιλογές. Τα υπόλοιπα θα τα βλέπουμε μέρα με την μέρα. Πιο συντηρητικά στην αρχή και όσο βλέπουμε τους αθλητές θα ποντάρουμε αντίστοιχα. Το τουρνουά είναι μεγάλο και σίγουρα θα προκύψουν αθλητές που δεν τους περιμένουμε. Καλή επιτυχία σε όλους και καλά κέρδη.

  • Pre game picks και στο Instagram του Koubanezos.gr! Κάντε follow και δείτε τα καλύτερα προγνωστικά.
Μονό
Να φτάσει τελικό
Μεντβέντεφ
2.50
Μονό
Να φτάσει ημιτελικό
Ζβέρεφ
1.95
Μονό
Η2Η - Ίσνερ vs Οπέλκα
1
1.90
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις