Το σήκωσε ο… excited Γουίλιαμς

Το σήκωσε ο... excited Γουίλιαμς

Ο Μαρκ Γουίλιαμς νίκησε 6-4 τον Γκάρι Γουίλσον και κατέκτησε το British Open και το χρηματικό έπαθλο των 100.000 λιρών.

Έκανε είσοδο με το “I’m so excited” των Thee Pointer Sisters, αφού μες στην εβδομάδα είχε κάνει σλόγκαν την ατάκα και στο τέλος σήκωσε και την κούπα υπό τους ήχους του ο 46χρονος Ουαλός! Ο αγαπημένος παίκτης πολλών φίλων του σνούκερ, έφτασε έτσι τους 24 βαθμολογούμενους τίτλους στην πλούσια καριέρα του, η οποία δεν λέει να τελειώσει όσο κι αν ίδιος… κλαίγεται ότι αυτό έχει συμβεί εδώ και χρόνια.

Ήταν μια δίκαιη επικράτηση για τον τρεις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, ο οποίος κράτησε την καλύτερη εμφάνιση για τον τελικό. Με δύο century breaks, τη στιγμή που δεν είχε σημειώσει κανένα στους προηγούμενους γύρους, και καλές επιλογές στο safety σκέλος, ο Γουίλιαμς έμοιαζε να έχει τον έλεγχο του αγώνα από το ξεκίνημά του.

Κομβικό σημείο του τελικού ήταν πιθανότατα το έκτο frame. Ο Γουίλσον είχε προηγηθεί 3-2 με ένα εξαιρετικό break 101 πόντων και ο Γουίλιαμς του έδωσε τη δυνατότητα να διευρύνει το προβάδισμά του όταν αστόχησε σε μια βατή ροζ.

Το τραπέζι δεν ήταν εύκολο και ο Γουίλσον δεν γινόταν να πάει μέχρι τέλους για να κάνει το 4-2. Τελικά, τιμωρήθηκε από τον αντίπαλό του, ο οποίος ευστόχησε σε μια απίθανη μακρινή κόκκινη για να ξαναπάρει τραπέζι και κατόπιν έβαλε τη frame ball κόκκινη παρότι χρειάστηκε να την παίξει με τη σπόντα.

Ευκαιρία είχε ο Γουίλσον για να στείλει το ματς στο decider μετά το υπέροχο 115 break με το οποίο ο αντίπαλός του προηγήθηκε 5-4. Όμως, αστόχησε σε μια ροζ την ώρα που προσπαθούσε να ανοίξει τις κόκκινες και ο Γουίλιαμς δεν κλώτσησε την ευκαιρία. Μάζεψε τους πόντους που χρειαζόταν για να ολοκληρώσει τον θρίαμβο.

Με τον 24ο ranking τίτλο του, ο Ουαλός άφησε κατά δύο πίσω του τον Τζαντ Τραμπ, ο οποίος τον είχε φτάσει τον περασμένο Μάρτιο, και υστερεί μόνο έναντι των Ρόνι Ο’Σάλιβαν (37), Στίβεν Χέντρι (36), Τζον Χίγκινς (31) και Στιβ Ντέιβις (28)!

«Ήμουν αρκετά τυχερός, μια και θα μπορούσα να είχα αποκλειστεί σε δύο ή τρεις από τους προηγούμενους αγώνες μου. Όλα έμοιαζαν να κυλούν υπέρ μου, έκανα και ορισμένα δύσκολα καθαρίσματα. Σήμερα όμως έπαιξα πραγματικά καλά, έχασα κάποιες μπάλες, αλλά η συνολική απόδοσή μου ήταν εξαιρετική», τόνισε ο Γουίλιαμς.

Ο Γουίλσον, που γνώρισε την ήττα και στον δεύτερο τελικό, ήταν εμφανώς απογοητευμένος κι έβγαλε εκνευρισμό στη συνέντευξή του στον Ρομπ Γουόκερ λίγο πριν την απονομή. Με τις 45.000 λίρες που κέρδισε, πάντως, ανέβηκε στην 28η θέση της κατάταξης και βάζει παρακαταθήκη για ακόμα καλύτερη συνέχεια στη σεζόν.

Ο Γουίλιαμς, πάλι, έκανε άλμα στο Νο 8 (από το Νο 10) και ουσιαστικά εξασφάλισε και τη συμμετοχή του στο World Grand Prix του Δεκεμβρίου. Η ολοκλήρωση του τουρνουά σηματοδότησε την αλλαγή και στο Νο 1, όπου αναρριχήθηκε πλέον ο παγκόσμιος πρωταθλητής, Μαρκ Σέλμπι, ρίχνοντας στη δεύτερη θέση τον Τζαντ Τραμπ.

Η δράση στο σιρκουί του σνούκερ συνεχίζεται από σήμερα κιόλας (Δευτέρα 23 Αυγούστου), με τα προκριματικά του Northern Ireland Open.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις