Στοίχημα σνούκερ: Ο τελικός… των γκρινιάρηδων

Στοίχημα σνούκερ: Ο τελικός... των γκρινιάρηδων

Γκρίνιαξαν αρκετά για την απόδοσή τους στο British Open του σνούκερ ο Μαρκ Γουίλιαμς και ο Γκάρι Γουίλσον, αλλά έφτασαν να διεκδικούν το τρόπαιο στον τελικό, απόψε στις 21:30.

Η πλάκα είναι ότι αμφότεροι οι φιναλίστ έχουν δίκιο. Δεν έπαιξαν το καλύτερο σνούκερ της καριέρας τους για να φτάσουν στον τελικό. Ειδικά ο Γουίλιαμς ήταν κακός σε αρκετά ματς, με αποκορύφωμα αυτό κόντρα στον Τζανγκ Τζιανκάνγκ για τον 4ο γύρο, αλλά και τον προημιτελικό με τον Ρίκι Γουόλντεν, τον οποίο κέρδισε στην τελευταία μαύρη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ουαλός τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής δεν έχει κάνει ούτε ένα century break στο τουρνουά, στο οποίο έχουν καταγραφεί ήδη δύο maximum: Το 147 του Τζον Χίγκινς στην πρεμιέρα, μιμήθηκε ο Άλι Κάρτερ στην ήττα του από τον Έλιοτ Σλέσορ στη φάση των «16».

Ο Γουίλσον, από την άλλη, δήλωσε απογοητευμένος με τον εαυτό του κυρίως μετά το 3-0 επί του Στίβεν Χέντρι στον 2ο γύρο, ενώ σίγουρα στάθηκε αρκετά τυχερός και στον προημιτελικό με τον Ντέιβιντ Γκίλμπερτ, τον οποίο κέρδισε στο decider.

Πάντως, αμφότεροι ανέβασαν την απόδοσή τους στους ημιτελικούς. Ο Γουίλιαμς ήταν πολύ σοβαρός κόντρα στον Τζίμι Ρόμπερτσον και το «καθάρισμα» 73 πόντων για το 3-1 (ενώ έχανε 61-0) είναι ένα από τα πιο δύσκολα και εντυπωσιακά που έχουμε δει.

Στοίχημα σνούκερ: Ο τελικός... των γκρινιάρηδων

Ο Γουίλσον νίκησε 4-3 τον… φονέα των γιγάντων στο τουρνουά, Έλιοτ Σλέσορ, με ένα century και τρία half century breaks. Αν μη τι άλλο, κατεβαίνει στον δεύτερο βαθμολογούμενο τελικό της καριέρας του (μετά από εκείνον στο China Open του 2015, όπου συνετρίβη 10-2 από τον Μαρκ Σέλμπι) με καλύτερη ψυχολογία ως προς το σκέλος του σκοραρίσματος.

Πάμε όμως και στο διά ταύτα. Τι θα παίξουμε στο στοίχημα;

Νικητής θα είναι ο παίκτης που θα φτάσει πρώτος στα 6 frames – σπάνιο να είναι τόσο σύντομος ένας τελικός που χαρίζει 100.000 λίρες στον νικητή, αλλά τι να πούμε και για τις 50.000 του νικητή του Shoot-Out;

Δεν ξέρουμε ποιον θα ευνοήσει το short format, αν και συνήθως λειτουργεί υπέρ του αουτσάιντερ. Κι αυτό είναι αναμφίβολα ο Γουίλσον, η νίκη του οποίου στο 2.50 φαντάζει αρκετά ελκυστική.

Βέβαια, ο Γουίλιαμς έχει το know how στους τελικούς, ενώ έχει υπέρ του και την παράδοση: Τρεις νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις, αν και η μία κανονικά δεν πιάνεται (σημειώθηκε στο Παγκόσμιο του 6-Reds του 2013).

Δεν παραβλέπουμε και το γεγονός ότι ο Γουίλιαμς είναι τουλάχιστον μία κλάση πάνω ως παίκτης, αλλά και το σόου που έχει προσφέρει όλες αυτές τις μέρες στο Twitter. Όταν το αυτοσαρκάζεται για το παιχνίδι του και προσφέρει γέλιο στο κοινό, φυλάει πάντα κάτι καλό για το τέλος.

Στοιχηματικά, πάντως, δεν λέει κάτι το 1.53 της νίκης του Ουαλού ούτε ανεβαίνει ιδιαίτερα με μικρό χάντικαπ. Θα ρισκάρουμε ποντάροντας στον πρώην ταξιτζή, ο οποίος παρά τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του, αξίζει ένα τρόπαιο για τη δουλειά που έχει ρίξει τα τελευταία χρόνια (μην ξεχνάμε την πορεία του μέχρι τους «4» του Παγκοσμίου του 2019).

Ως συνήθως θα κυνηγήσουμε κέρδος και από τα συνολικά century breaks, ελπίζοντας ότι ο Γουίλιαμς θα συνεισφέρει, επιτέλους, κι αυτός.

Μονό
21:30
Γκάρι Γουίλσον - Μαρκ Γουίλιαμς
1
2.50
Μονό
21:30
Γκάρι Γουίλσον - Μαρκ Γουίλιαμς
Over 1,5 century breaks
2.37
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις