Χώρος για γκολ στο Κύπελλο Λετονίας

Χώρος για γκολ στο Κύπελλο Λετονίας

Κυριακή σήμερα, χαμός στο κουπόνι και δύσκολα να ξεχωρίσεις κάτι από τον χαμό. Για αυτόν ακριβώς το λόγο, υπάρχει το πρωτάθλημα Λετονίας!

Στην πρώτη αναμέτρηση που έχω ξεχωρίσει πηγαίνουμε στη Βαλμιέρα, η οποία υποδέχεται την Ντιναμό Ρίγας. Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά για το παιχνίδι αυτό. Τη Βαλμιέρα την παρακολουθήσαμε στα  προκριματικά του Europa Conference League, όμως δεν τα κατάφερε απέναντι στη Σούντουβα. Πολύ σοβαρή και φέτος, κυνηγάει την έξοδο στην Ευρώπη και βρίσκεται σε τρομερό μομέντουμ. Το εγχώριο πρωτάθλημα όμως, δεν είναι και το πλέον ανταγωνιστικό, όμως αυτό το γεγονός συνηγορεί στην αδυναμία της φιλοξενούμενης Ντιναμό Ρίγας.

Η φιλοξενούμενη βρίσκεται στη δεύτερη κατηγορία της εγχώριας λίγκας και μάλιστα δεν έχει ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς. Στις πέντε πρώτες αγωνιστικές μετρά μια νίκη, μία ισοπαλία και τρεις ήττες. Η μια ήττα μάλιστα προέρχεται από την Saldus, την οποία θεωρώ αρκετά πιο αδύναμη “στα χαρτιά” και πρώτο υποψήφιο φαβορί για υποβιβασμό. Αν κάποιος συνυπολογίσει την “χρηματιστηριακή” αξία των ομάδων, η Βαλμιέρα κοστίζει 30 φορές παραπάνω από την Ντιναμό Ρίγας.

Συνεπώς, γίνεται για τεράστια διαφορά μεταξύ των δύο αυτών ομάδων και όπου βρίσκει τέτοια διαφορά η Βαλμιέρα, δεν έχει σταματημό στα γκολ, κάτι το οποίο συμβαίνει και στα υπόλοιπα παιχνίδια της στο πρωτάθλημα.

Στο τελευταίο μεταξύ τους παιχνίδι, ήταν περίπου πέρυσι τέτοια εποχή και η Ντιναμό υποδέχτηκε την Βαλμιέρα και η δεύτερη επικράτησε με 1-5. Επιπροσθέτως, το κύπελλο γίνεται το Σαββατοκύριακο, αντί αγωνιστικής και όχι “σφήνα” στην εβδομάδα και το επόμενο παιχνίδι της Βαλμιέρα είναι την επόμενη Κυριακή. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα δούμε κάποιο είδους rotation από τον κόουτς Πέρτια, εξάλλου το σημερινό παιχνίδι είναι προημιτελικοί και δεν υπάρχουν περιθώρια για εφησυχασμό. Από την άλλη πιστεύω ότι η Ντιναμό είναι περισσότερο συγκεντρωμένη στα “δικά” της και δεν την ενδιαφέρει το κύπελλο τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Ως εκτιμήσεις, θεωρώ τη νίκη σχεδόν βέβαιη (τίποτα δεν είναι σίγουρο), αλλά θα εστιάσω σε επιλογές με γκολ. Το over 3,5 αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα όρια των επιλογών μου λίγο πιο περισσότερο από το 1,70 – κάτι το οποίο συνηγορεί σε δύο πράγματα, είτε θα το συνδυάσει κάποιος με matchcombo τη νίκη της Βαλμιέρα και over 3,5 γκολ, είτε θα κρατήσει κάποιος το 1,72, το οποίο χωράει σε κάποια δυάδα, ή άλλο συστηματάκι για την ημέρα του.

Στο επόμενο παιχνίδι κυπέλλου, το Ρίγα – Άλμπαντροζ, έχουμε επανάληψη του ανωτέρου σκηνικού, με κάποιες ικροδιαφορές. Η Ρίγα προέρχεται από ευρωπαϊκές βραδιές και έχει καιρό να παίξει στο εγχώριο πρωτάθλημα καθώς τόσο οι υποχρεώσεις στο κύπελλο, όσο και στην Ευρώπη, έχουν διατελέσει ρόλο στο να μετατεθούν κάποια παιχνίδια της, συνυπολογιζόμενου του γεγονότος ότι δύο ομάδες έχουν αποσυρθεί από την πρώτη κατηγορία. Το γεγονός αυτό έχει δύο αναγνώσεις, αλλά δεν θα ήθελα να επεκταθώ.

Ακόμη μια διαφορά με το ματς της Βαλμιέρα, είναι ότι η Άλμπαντροζ φαίνεται σαφώς πιο ανταγωνιστική από την Ντιναμό Ρίγας, παρόλα αυτά έμεινε στο 0-0 στο μεταξύ τους παιχνίδι. Όμως τόσο η μια κατηγορία διαφορά, όσο και η 30πλάσια διαφορά στην αξία ισχύουν και εδώ.

Έτσι θεωρώ ότι μπορεί να είναι εν μέρει πιο ανταγωνιστικό το παιχνίδι αυτό, αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι θα σημειωθούν αρκετά τέρματα στην διάρκεια του παιχνιδιού. Ο κόσμος της Ρίγα δεν ευχαριστήθηκε το παιχνίδι με τους Λίνκολν Ρεντ Ιμπς την Πέμπτη και σε αυτό το ματς της δίνεται ευκαιρία να “ξεσπάσει”.

Έτσι για διαφορετικούς λόγους θα πάμε και εδώ με τα γκολ, το line των οποίων βρίσκεται δίκαια στο 3,5 σε καλύτερη τιμή και το θεωρώ αρκετά πιθανό να επιβεβαιωθεί.

Combo
18:00
 Βαλμιέρα - Ντιναμό Ρίγα
 1 & οver 3,5
1.80
Μονό 
20:00
Ρίγα - Άλμπατροζ SC
2 & over 3,5
1.90
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις