Νέοι προπονητές και εκκίνηση από το μηδέν

Ιταλία

 Νέα χρονιά, ίδιο πλάνο στην Ιταλία

Πρώτη στήλη για την νέα σεζόν, μετά από ένα πετυχημένο σχετικά Euro. Η Ιταλία επιστρέφει αυτό το σαββατοκύριακο και μαζί της ξεκινά και η στήλη. Κλασικά θα ανεβαίνουν προτάσεις καθαρά για το Ιταλικό πρωτάθλημα, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Φέτος έχουμε αρκετές αλλαγές προπονητών, οπότε στην ουσία αρκετές ομάδες είναι σαν να ξεκινάνε από το μηδέν.

Αναγνωριστικές πρώτες αγωνιστικές στην Ιταλία

Οι πρώτες στήλες, έως και την τέταρτη αγωνιστική πιθανότατα, θα είναι αναγνωριστικές. Δηλαδή, θα είναι περισσότερες αναλύσεις των αγώνων και αναφορά στο τι να περιμένουμε από το παιχνίδι, παρά ξεκάθαρες προτάσεις. Αυτό γιατί έχουμε μικρά δείγματα των ομάδων, οι μεταγραφές δεν έχουν κλείσει και κυρίως όπως προανέφερα πολλές ομάδες ξεκινάνε από το μηδέν και θέλουν χρόνο

Ελλάς Βερόνα – Σασουόλο: Εκκίνηση από το μηδέν

Αμφότερες ξεκινάνε με νέο προπονητή και έχοντας αποχωριστεί αρκετά σημαντικούς παίκτες.

Η Ελλάς Βερόνα θα έχει στον πάγκο της φέτος τον Ντι Φραντσέσκο. Ο Ιταλός τεχνικός έχει δείξει, έως τώρα, πως θα χρησιμοποιήσει το 3 – 4 – 2 – 1. Επιπλέον, δείχνει πως θα κρατήσει αρκετά στοιχεία που δούλεψε στην ομάδα ο Γιούριτς. Πιο συγκεκριμένα θα διατηρήσει τα φουλ – μπακ με επιθετικές διαθέσεις και τον ρετζίστα που θα δημιουργεί παιχνίδι. Η αλλαγή που θα κάνει αφορά την επίθεση. Τα δύο δεκάρια, Μπάρακ και Ζακάνι, θα αγωνίζονται περισσότερο ως δεύτεροι επιθετικοί ή εξτρέμ, ανά περίσταση. Θα απελευθερώσει δηλαδή περισσότερο την επιθετική γραμμή και ίσως δώσει και πλάτος.

Η Σασουόλο ξεκινά την σεζόν με τον Ντιονίσι στον πάγκο. Ως σύστημα θα χρησιμοποιεί λογικά το 4 – 2 – 3 – 1. Τα πράγματα είναι κάπως περίπλοκα εδώ γιατί μόλις έφυγε ο Λοκατέλι και ο Μπεράρντι είναι και αυτός κοντά στην έξοδο. Αυτό σημαίνει πως ο προγραμματισμός πέφτει έξω. Φέτος θεωρώ πως θα συνεχίσει να στηρίζεται στις γρήγορες αντεπιθέσεις και θα εκμεταλλευτεί τους γρήγορους παίκτες που έχει μεσοεπιθετικά.

Ίντερ – Τζένοα: Θέλει προσπάθεια η γκέλα

Νέοι προπονητές και εδώ, όμως παρόμοια συστήματα. Αμφότερες έχασαν σημαντικούς παίκτες από το ρόστερ τους και οι αντικαταστάτες δεν φαίνεται να είναι στο ίδιο επίπεδο.

Εποχή Ιντζάγκι στους «Νερατζούρι» και η προσπάθεια για την υπεράσπιση του τίτλου ξεκινά.

3 – 4 – 2 -1 θα χρησιμοποιεί ο Ιταλός τεχνικός, όμως με πολλές αλλαγές σε σχέση με πέρσι. Οι διαφορές με το σύστημα του Κόντε αφορούν κυρίως το κέντρο. Εκεί βρίσκουμε τέσσερις παίκτες, εκ των οποίων οι δύο έχουν καθαρά αμυντικό προσανατολισμό. Γενικότερα ο Ιντζάγκι θα παρατάξει μία πιο αμυντική Ίντερ, η οποία όμως θα επιτίθεται γρήγορα και από παντού.

Αρκετά πιθανό να σκοράρει ο Τζέκο, μιας και η Τζένοα έχει αδυναμία στο ψηλό παιχνίδι.

Η Τζένοα θα έχει στον πάγκο τον Μπαλιαρντίνι. Έναν τεχνικό που παίζει με 3 – 5 – 2 και για να το πούμε λαϊκά είναι «Όσα φάμε κι όσα βάλουμε». Αυτό φάνηκε και στον αγώνα κυπέλλου, όπου επικράτησε με 3 – 2, επί της Περούτζια, ενώ έχανε με 0 – 2 στο 10ο λεπτό. Αρκετά αδύναμη στο ψηλό παιχνίδι αμυντικά και ίσως το πληρώσει ακριβά. Μεταγραφές έκανε αλλά όχι αρκετά ποιοτικές για να παραμείνει στην κατηγορία, όμως την θεωρώ ικανή για ζημία. Δύσκολα σώζουν την κατηγορία στην Ιταλία τέτοιες ομάδες.

Έμπολι – Λάτσιο: Δυνατό σημείο η επίθεση

Ξανά δύο ομάδες που ξεκινάνε με νέους προπονητές, αλλά και νέους στόχους. Κοινό τους σημείο η καλή επιθετική λειτουργία.

Η Έμπολι ξεκινά την περιπέτεια της στην πρώτη κατηγορία της Ιταλίας με στόχο την παραμονή. Στον πάγκο της θα βρίσκετε ο Αντρεατσόλι, ο οποίος αρέσκεται στο 4 – 3 – 1 – 2. Δυνατό της σημείο η επίθεση και το έδειξε και στο κύπελλο, όπου κέρδισε 4 – 2 την Βιτσέντζα. Θα κάνει σίγουρα ζημίες φέτος, καθώς δείχνει να είναι μία ομάδα με θράσος. Η τριάδα στο κέντρο δείχνει να της προσφέρει την απαραίτητη ισορροπία, καθώς και να επιτρέπει στα μπάκ να προωθούνται, όποτε είναι εφικτό. Επιθετικά κινείται πάρα πολύ γρήγορα, καθώς οι μεσοεπιθετικοί μοιράζουν την μπάλα με την πρώτη.

Νέοι προπονητές και εκκίνηση από το μηδέν

Η Λάτσιο με την πρόσληψη του Σάρι θεωρώ πως αλλάζει επίπεδο. Πήρε έναν προπονητή που παίζει για το αποτέλεσμα και εκτιμώ πως φέτος θα τερματίσει αρκετά ψηλά. 4 – 3 – 3 με συνεχόμενη πίεση, σίγουρες μεταβιβάσεις, επιθέσεις από τα πλάγια και ξαφνικά σουτ. Λογικά θα πολιορκήσει και την αντίπαλη άμυνα, όμως θα πρέπει να προσέξει γιατί αν δώσει χώρους θα πληγωθεί. Δεν είναι τυχαίο πως στο τελευταίο φιλικό δέχθηκε δύο δοκάρια με σουτ έξω από την περιοχή.

Τορίνο – Αταλάντα: Άμυνα εναντίον επίθεσης

Η Τορίνο περνάει σε μία νέα εποχή, με νέο πλάνο το οποίο φέρνει αισιοδοξία και υποδέχεται την Αταλάντα που είναι ίσως η πιο σταθερή ομάδα στο πρωτάθλημα, όσον αφορά το πλάνο της.

Εποχή Γιούριτς στην Τορίνο και εκκίνηση με 3 – 4 – 2 – 1. Σταθερά με τριάδα πίσω ο πρώην τεχνικός της Βερόνα. Λάτρης της χρήση ρετζίστα και ο Μαντράγκορα του λύνει τα χέρια στην δημιουργία παιχνιδιού. Θα δώσει σίγουρα χώρο στα φουλ – μπάκ του να ανεβαίνουν και θα τα κάνει όλα περίπλοκα μεσοεπιθετικά. ο Γιούριτς λοιπόν προτιμά την αργή ανάπτυξη παιχνιδιού, όταν επιτίθεται κάθετα. Αυτό σημαίνει πως πιθανότατα θα θυσιάσει τον Μπελότι, ώστε να ανοίξει χώρους στους παίκτες που παίζουν πίσω του.

Η Αταλάντα συνεχίζει το επιτυχημένο πλάνο της με τον Γκασπερίνι στον πάγκο. 3 – 4 – 2 – 1 με γρήγορες μεταβιβάσεις και ακόμη πιο γρήγορες αντεπιθέσεις. Αυτό που λέμε μαζική επίθεση, καθώς κάνει επιθέσεις από όλους τους χώρους. Δεν δίνει καθόλου χώρο στον αντίπαλο, διότι πιέζει σε όλους τους χώρους του γηπέδου. Βέβαια απέναντι στην Τορίνο του Γιούριτς δεν θα βρει εύκολα χώρους και για αυτό αναμένω μία μάχη τακτικής στο παιχνίδι.

  • Pre game picks και στο Instagram του Koubanezos.gr! Κάντε follow και δείτε τα καλύτερα προγνωστικά
Σκόρερ
19:30
Ίντερ - Τζένοα
Να σκοράρει: Ε. Τζέκο
2.15
Μονό
21:45
Έμπολι - Λάτσιο
Goal/goal
1.70
Ειδικό
21:45
Τορίνο - Αταλάντα
Ακριβές σκορ ημιχρόνου: 0-0
3.45
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις