Τζίροι στοιχήματος: Όλη η αλήθεια

Εικόνα που δείχνει παίκτες να βρίσκονται σε χρήματα που παραπέμπουν σε τζίρους στοιχήματος.

Η μελέτη του τζίρου στο στοίχημα είναι ένα εργαλείο που μας βοηθά, αλλά καλό θα ήταν να μην ακολουθούμε τυφλά την τάση...

Τζίροι στοιχήματος

Στοίχημα σημαίνει απόδοση. Όλοι οι παίκτες λοιπόν, κοιτάζουν να πάρουν μέγιστη αξία από τις αποδόσεις που δίνουν οι εταιρείες στα παιχνίδια. Η αξία κρύβεται σε οποιαδήποτε απόδοση. Είτε αυτή είναι για παράδειγμα του 1.60, είτε είναι του 4.00. Τι γίνεται όμως όταν οι αποδόσεις ενός αγώνα ανεβοκατεβαίνουν διαρκώς; Είτε κατά τη διάρκεια μίας ημέρας ή ακόμη και σε ένα ευρύτερο χρονικό διάστημα; Αυτό μπορεί να οφείλεται σε αρκετούς λόγους και ένας από αυτούς είναι οι τζίροι στοιχήματος, που ενδεχομένως παίρνει ένα παιχνίδι. 

 

Τζίροι στοιχήματος: Θετικά και αρνητικά

Τζίρος είναι το συνολικό ποντάρισμα που δέχεται μία αγορά ενός παιχνιδιού. Ειδικά τα δημοφιλή παιχνίδια του κουπονιού, μπορούν να δεχθούν πολλά εκατομμύρια τζιράρισμα, από παίκτες με κάθε λογής τσέπη. Kαι επειδή το στοίχημα είναι παιχνίδι λεπτομερειών, είναι σημαντικό κανείς να αξιολογεί και τη λεπτομέρεια του τζίρου που παίρνει ένα παιχνίδι, ώστε να σκεφτεί σωστά και ύστερα να αποφασίσει για το ποντάρισμά του. 

Ας ξεκινήσουμε από τα θετικά του συγκεκριμένου τομέα. Αρχικά, η μελέτη του τζίρου μπορεί να βοηθήσει έναν παίκτη να κάνει ένα… ξεσκαρτάρισμα των αγώνων που θα βάλει στο παιχνίδι του. Είναι πρακτικά αδύνατο να μελετήσει κανείς όλους τους αγώνες από το κουπόνι π.χ. του Σαββατοκύριακου που είναι πολυάριθμοι. Οπότε καταλήγει με τη βοήθεια του τζιραρίσματος σε 50-60 αγώνες, ώστε να βασίσει το διάβασμά του πάνω σε αυτούς. Έτσι, γνωρίζοντας ποια σημεία έχουν πάρει χρήμα, μετά και από τη δική του μελέτη μπορεί να καταλήξει αν υπάρχει αξία ή όχι σε αυτά. 

Αυτό όμως το στατιστικό που μας δείχνει πού πάει το πολύ χρήμα, μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ στον παίκτη και εκείνος να… φάει τα μούτρα του. Κατ’ αρχάς διότι δε σημαίνει ότι εκείνο το σημείο που ακολουθεί ένα πολύ μεγάλο μέρος της αγοράς, σώνει και ντε θα επαληθευτεί. Αυτό που βλέπει ο πολύς κόσμος δηλαδή, δεν σημαίνει ότι είναι και το σωστό. Κατά δεύτερον, όταν για παράδειγμα βλέπουμε σε έναν αγώνα ότι έχουν πονταριστεί 100.000 ευρώ, δεν γνωρίζει κανείς -παρά μόνον οι εταιρείες- από πόσα άτομα και με τί ποσά πονταρίστηκε από το κάθε ένα. Με λίγα λόγια, όσα λεφτά και να έχει πάρει ένα παιχνίδι, δεν μπορούμε να σκιαγραφήσουμε από πίσω τη σιγουριά με την οποία ποντάρει ο κάθε παίκτης σε κάθε γωνιά της γης.   

 

Προσοχή και σύνεση στην τελική απόφαση

Εν κατακλείδι, η μελέτη του τζίρου στο στοίχημα είναι ένα εργαλείο που μας βοηθά, αλλά καλό θα ήταν να μην ακολουθούμε τυφλά την τάση των υπολοίπων και να παίζουμε μονίμως τις αποδόσεις που κάνουν “βουτιά”, διότι σίγουρα θα πέσουμε σε παγίδες. Χρειάζεται προσοχή, μελέτη των παραμέτρων που κάνουν ένα σημείο να δεχθεί τζίρο και να κάνει τις αποδόσεις να “χορεύουν” και μετά να πάρουμε την απόφαση να ακουμπήσουμε τον δικό μας οβολό εκεί. 

 

ΒΟΜΒΑ! ΗΡΘΕ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΔΩΡΑ*!

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις