G/G & N/G: Πώς να τα ποντάρω;

G/G, N/G και θεωρία στοιχήματος για αυτά.

Goal/goal και no/goal. Ένα από τα πλέον διαδεδομένα στοιχήματα, ίσως περισσότερο ακόμα κι απ’ το παραδοσιακό under/over. Και σαφώς υπάρχουν λόγοι που συμβαίνει.

Τι είναι το G/G και το N/G

G/G, N/G. Ένα από τα πλέον διαδεδομένα στοιχήματα, ίσως περισσότερο ακόμα κι απ’ το παραδοσιακό under/over. Και σαφώς υπάρχουν λόγοι που συμβαίνει αυτό.

Με τον όρο goal/goal αναφερόμαστε στο ενδεχόμενο να σκοράρουν αμφότερες οι ομάδες, τουλάχιστον μια φορά στην κανονική διάρκεια ενός αγώνα.

Αντίθετα, no/goal σημαίνει να σκοράρει η μία απ’ τις δύο ομάδες ή καμία.

Τόσο απλό. Επιπλέον, υπάρχουν και πολλά πιθανά combos με σημεία, U/O, και πολλά ακόμη αλλά και πιο εξειδικευμένες αγορές, όπως αυτή των ημιχρόνων, η οποία αυξάνει κατά πολύ την απόδοση.

Ας δούμε ένα παράδειγμα. Έστω πως ο αγώνας μας είναι αυτός ανάμεσα στην Τσέλσι και τη Μάντσεστερ Σίτι. Οι αποδόσεις του g/g & n/g κυμαίνονται στο 1.65 & 2.10 αντίστοιχα.

Όμως, αν πάρουμε ξεχωριστά τα ημίχρονα, θα δούμε πως η τιμή του no goal, μειώνεται δραματικά:

Το ενδεχόμενο να σκοράρουν αμφότερες στο πρώτο ημίχρονο, προσφέρεται πέριξ του 4.00. Αντίθετα, το no goal πληρώνει μόλις 1.20.

Οι τιμές του δευτέρου ημιχρόνου όμως αλλάζουν. Στο 3.00 το goal/goal, στο 1.35 το no goal.

Γίνεται εύκολα αντιληπτή η διαφορά, και έχει να κάνει με το γεγονός πως συνήθως οι ομάδες μπαίνουν επιφυλακτικά το πρώτο ημίχρονο, ανεβάζοντας απόδοση αλλά και ρίσκο στο δεύτερο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΑ SOCIAL ΓΙΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ & TIPS 

Παράγοντες που επηρεάζουν την αγορά g/g & n/g

Πριν αποφασίσουμε να βάλουμε τα χρήματά μας στο αμφίτερμα ή όχι, θα πρέπει να προσέξουμε ορισμένους παράγοντες. Αυτοί είναι οι εξής:

  • Η ευκολία με την οποία πετυχαίνουν και δέχονται τέρματα.
  • Η αποτελεσματικότητα της επιθετικής λειτουργίας αλλά και η συχνότητα σκοραρίσματος. Κοινώς, τα xgoals.
  • Η συχνότητα εμφάνισης over στις αναμετρήσεις τους.
  • Η ανωτερότητα της φιλοξενούμενης. Διαφορετικό ένα Παρί – Καέν, από ένα Καέν – Παρί.
  • Απουσίες σε όλες τις γραμμές. Όσο σημαντική είναι αυτή ενός φορ ή ενός στόπερ, άλλο τόσο είναι κι ενός χαφ.
  • Παράδοση των μεταξύ τους αναμετρήσεων.
  • Σκοπιμότητα. Υπάρχουν ομάδες που παίζουν «ταμπούρι», περιμένοντας μια ευκαιρία σε όλο το ματς. Τέτοιοι αγώνες, δεν ενδείκνυνται για την αγορά goal/goal.
  • Αγώνες νοκ – άουτ. Σε μονά ματς, ένα γκολ σε πετάει εκτός, οπότε πρέπει να γίνει επιθετικός αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες εμφάνισης του goal/goal. Αντίθετα, σε αγώνες «εντός-εκτός», μια ομάδα που έχει καθαρό προβάδισμα από το πρώτο ματς, δε θα «σκιστεί» να πετύχει τέρμα και στο δεύτερο.

Ντέρμπι και goal/goal

Πολλοί είναι αυτοί που περιμένουν μια σύγκρουση «μεγάλων» ομάδων για να ποντάρουν στο αμφίτερμα. Είναι όμως σωστό κάτι τέτοιο;

Απ’ τη μία δεδομένα θα υπάρχει καλή, τουλάχιστον, επιθετική λειτουργία αφού μιλάμε για ομάδες της κορυφής. Κάτι που σημαίνει αυξημένες πιθανότητες επαλήθευσης του goal/goal.

Απ’ την άλλη, συνήθως οι top ομάδες κάθε χώρας έχουν και πολύ καλή αμυντική λειτουργία. Κάτι που μειώνει της πιθανότητες.

Εν κατακλείδι, όλα έχουν να κάνουν με την απόδοση. Είναι πολύ διαφορετικό το 1.50 του goal/goal σε ένα Ίντερ – Γιουβέντους απ’ ότι σε ένα Ρεάλ – Μπαρτσελόνα και η διαφορά έγκειται στα χαρακτηριστικά που καθορίζουν το κάθε πρωτάθλημα. Επομένως, είναι στην κρίση του καθενός αν τον καλύπτει είτε το ένα είτε το άλλο.

Τα πιο σωστά, θεωρητικά, πονταρίσματα

  • Ένα από τα πιο σωστά bets πάνω στο goal/goal, είναι το εκτός έδρας φαβορί. Η έξοδος μιας ομάδας κορυφής στην έδρα μιας ομάδας της μέσης της βαθμολογίας ή και πιο κάτω. Συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις το φαβορί αναγκάζεται να ψάξει δύο τουλάχιστον τέρματα για τη νίκη, αφού το outsider σκοράρει κυρίως μπροστά στον κόσμο του απ’ όπου παίρνει και τη δύναμή του. Και συνήθως το goal/goal σε τέτοιες περιπτώσεις, πληρώνει καλά.

 

  • Ακόμα μια σωστή τακτική είναι αυτή του διαβάσματος του αγωνιστικού στυλ της κάθε ομάδας αλλά και της κάθε χώρας. Άλλες φιλοσοφίες κυριαρχούν στα πρωταθλήματα βορείων, Ευρωπαϊκών χωρών και άλλες στα πιο προηγμένα. Για παράδειγμα στην Ολλανδία, όπου δεν υπάρχουν πρακτικά άμυνες, το ποσοστό επαλήθευσης του αμφιτέρματος είναι άνω του 56% την ώρα που στην Αγγλία ή την Ισπανία είναι στο γύρω απ’ το 50%. Στην Ελλάδα βρίσκεται ακόμα πιο κάτω, στο 42.5%. Σημαντική είναι η πρόοδος της Ιταλίας, η οποία από πρωτάθλημα κυρίως αμυντικό, έχει πλέον πολύ υψηλά νούμερα.

 

ΔιοργάνωσηΑγώνεςGoal-GoalΣυνολικά ΓκολΓκολ ανά αγώναGoal % στη σεζόν
Premier League3801861.0242.6948.9
La Liga3801979532.5151.8
Bundesliga3061849283.0360.1
Serie A3802271.1633.0659.7
Eredivisie3061729303.0156.2
Super League2401025292.2042.5

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις