Με το δεξί…

Προγνωστικά Ligue 2

Προγνωστικά Ligue 2: Εμπιστοσύνη στον Μουλέν

Αναμονή τέλος! Μετά το συναρπαστικό ομολογουμένως Euro, επιστροφή στην κανονικότητα για την στήλη μας με την πολυαναμενόμενη έναρξη της Ligue 2. Ασφαλώς θέλει προσοχή στις πρεμιέρες, ωστόσο ξεχωρίζουν δύο σημεία από τα σημερινά προγνωστικά Ligue 2, τα οποία μοιάζουν – ελέω απόδοσης – ευκαιρίες. Για πάμε…

Την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή γλίτωσε η Καέν τον υποβιβασμό. Χάρη στο νικητήριο γκολ του Ζανό στο 92’ κόντρα στην Κλερμόν και σε συνδυασμό με την ήττα της Νιόρ, απέφυγε την διαδικασία των μπαράζ και παρέμεινε στην Ligue 2. Δεν δικαιολογείται βέβαια βάσει ρόστερ να παλεύει στα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας αλλά να πρωταγωνιστεί. Για να το πετύχουν αυτό, οι «βίκινγκς» έδωσαν φέτος τα κλειδιά στον Στεφάν Μουλέν ο οποίος έμεινε ελεύθερος έπειτα από 10 άκρως επιτυχημένα χρόνια στην Ανζέ. Δεν κοστίζουν ιδιαίτερα οι απώλειες των Μπαμού, Πι και Γιαγκό που έμειναν ελεύθεροι, σημαντικές αντιθέτως οι προσθήκες των Αμπντί (ελεύθερος από Παρί) και Ουαντζά (ελεύθερος από Λοριάν).

Άλλη μία σεζόν στην Ligue 2 για την Ροντέ, η οποία εξασφάλισε σχετικά εύκολα την παραμονή της. Συμπαγής και ανταγωνιστική, μπορεί να μην κέρδιζε εύκολα αλλά δεν έχανε εξίσου (19 ισοπαλίες!). Παραμένει επικεφαλής από το 2015 ο Λορέν Περελάντ, ενώ έχουν καταγραφεί και αρκετά πάρε – δώσε έως τώρα. Συγκεκριμένα ξεχωρίζουν οι αποχωρήσεις των Ουχάφσα, Ντουλέν, Ρουφό και Ανρί από την μία και οι προσθήκες των Ντανζέ, Ραζό, Μπουαντέ και Ντεπρέ.

Δεν θα είναι εύκολη λεία για κανέναν η Ροντέ. Ωστόσο η έλευση του Μουλέν προκαλεί ενθουσιασμό στις τάξεις των Νορμανδών, ο άσος των οποίων κυκλοφορεί σε πολύ ικανοποιητικές τιμές και θα τιμηθεί.

«Ψημένη» πλέον η Δουνκέρκη

Πετυχημένη κρίνεται η περσινή σεζόν της Δουνκέρκης, καθώς κατάφερε να παραμείνει στην Ligue 2. Παρά το γεγονός ότι ο Φαμπιέν Μερκαντάλ πέτυχε τον στόχο της διοίκησης, δεν συνεχίζει στον πάγκο των «θαλασσοπόρων». Αντικαταστάτης του ο Ρομέν Ρεβελί ο οποίος προέρχεται από μια 3ετία στον πάγκο της Αντρεζιέ (4η κατηγορία). Λίγα πράγματα μεταγραφικά, άφησε ελεύθερους παίκτες που δεν υπολογίζονταν ιδιαίτερα ενώ απέκτησε ως ελεύθερο από την Λαβάλ τον μέσο Ουαντά (8 γκολ και 2 ασσίστ σε 29 συμμετοχές πέρυσι). Θα στηριχθεί και φέτος στο «Μαρσέλ-Τριμπό» όπου πέρυσι συγκέντρωσε τους 25 από τους 41 συνολικά βαθμούς της.

Σπουδαία χρονιά πραγματοποίησε η Κεβιγί, το τέλος της οποίας την βρήκε στην 2η θέση της National εξασφαλίζοντας έτσι την επιστροφή της στην Ligue 2 ύστερα από 3 χρόνια. «Μαέστρος» ο Μπρούνο Ιρλ ο οποίος πιστώνεται την επιτυχημένη πορεία και παραμένει στο «τιμόνι» της Κεβιγί. Κομβικό ρόλο στην επίτευξη της ανόδου είχε και επιθετικός Άντρου Ζουνγκ (21 γκολ και 3 ασσίστ σε 30 συμμετοχές), ο οποίος ωστόσο επέστρεψε στην Σατορού, καθότι δανεικός. Μένει έτσι σημαντικό κενό στην κορυφή της επίθεσης, το οποίο ακόμη δεν έχουν καλύψει οι νεοφώτιστοι. Κάκιστη εικόνα παρουσίασε στα φιλικά, με 4/4 ήττες χωρίς μάλιστα να βρει δίχτυα!

Κρύβουν παγίδες οι πρεμιέρες, παρ’ όλα αυτά η Δουνκέρκη κουβαλάει την εμπειρία της περσινής σεζόν, έχει κρατήσει τους σημαντικότερους παίκτες του ρόστερ της και βρίσκει μια Κεβιγί ενθουσιασμένη αλλά αποδυναμωμένη. Δύσκολο να αγνοηθεί ο άσος σε τιμές άνω του διπλασιασμού.

  • Pre game picks και στο Instagram του Koubanezos.gr! Κάντε follow και δείτε τα καλύτερα προγνωστικά
Μονό
20:00
Καέν - Ροντέ
1
2.47
Μονό
20:00
Δουνκέρκη - Κεβιγί
1
2.25
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις