Πότε κοντράρω το φαβορί;

φαβορί

ΣΟΥΠΕΡ ΔΩΡΟ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ!

Θεωρία στοιχήματος – Κόντρα στα φαβορί

Το να κοντράρεις το φαβορί είναι εδώ και πολύ καιρό μια πολύ δημοφιλής στρατηγική στο αθλητικό στοίχημα. Με απλά λόγια, το κοντράρισμα στοιχηματίζει ενάντια στην κοινή γνώμη. Είναι μια αντίθετη μέθοδος πονταρίσματος όπου ποντάρεις ενάντια στο στοιχηματικό φαβορί, και η λογική πίσω από αυτό είναι απλή. Στη θεωρία, υπάρχουν αρκετές φορές που το κοινό ξεγελάται εύκολα από τους μπουκ και ως εκ τούτου, τείνουν να χάνουν περισσότερα απ’ όσα κερδίζουν.

Είναι καλή λογική

Οι αθλητικοί στιχηματιστές αρέσκονται στο να κοντράρουν το φαβορί απλά επειδή πολλές φορές δείχνει λογικό. Σε τελική ανάλυση, πως θα μπορούσε η εταιρεία στοιχηματισμού να παραμείνει στην επιχείρηση αν οι πελάτες της κέρδιζαν περισσότερα από όσα έχασαν; Αυτό δεν είναι ένα επιτυχημένο επιχειρηματικό μοντέλο. Οι μπουκμέικερς θέτουν πάντα τις αποδόσεις ώστε να δελεάσουν, αλλά ταυτόχρονα και να προστατευτούν. Με αυτό τον τρόπο κερδίζουν όλες τις απώλειες και μετά συλλέγουν τη γκανιότα από τους νικητές. Ωστόσο όταν το στοιχηματικό κοινό «φορτώνει» τη μία επιλογή, τότε οι μπουκ έχουν το μεγαλύτερο κέρδος στην περίπτωση που «σπάσει» το φαβορί. Σε γενικές γραμμές το γεγονός ότι οι μπουκμέικερς ξέρουν τι κάνουν, και η γνώσεις/εμπειρία τους στη διαχείριση του στοιχηματικού κοινού κάνει το κοντράρισμα του φαβορί να είναι πολλές φορές λογική επιλογή.

Φαβορί και over

Μετά από όλα αυτά τα χρόνια αθλητικού στοιχηματισμού, οι μπουκμέικερς έχουν παρατηρήσει μερικές τάσεις και έχουν προσαρμοστεί προς όφελος τους. Το κοινό στοιχηματίζει συντριπτικά σε φαβορί και over/under. Παρόλο που μιλάμε πάντα για τζόγο και υπάρχει πάντα ο οικονομικός κίνδυνος, τα φαβορί και τα όβερ μοιάζουν σαν ασφαλή στοιχήματα στο γενικό κοινό και είναι απόλυτα λογικό. Το φαβορί υποτίθεται πως θα κερδίσει το παιχνίδι άλλωστε, και προφανώς θα σκοράρει πολλούς πόντους κερδίζοντας. Αυτή είναι μια κοινή λογική. Αυτή η νοοτροπία είναι όμως που κάνει τους μπουκμέικερς να ανεβάζουν τα handicaps και τα σύνολα υπέρ τους. Ξέρουν ποιος και τι πρόκειται να ποντάρει το σύνολο των στοιχηματιστών και θέτουν έτσι τις αποδόσεις ώστε να αντικατοπτρίζουν αυτά τα πονταρίσματα. Έτσι, όταν ποντάρετε κόντρα στα φαβορί, ακολουθείτε τον τρόπο σκέψης τους και διεκδικείτε την μεγαλύτερη απόδοση με την μεγαλύτερη αναλογία πληρωμής, όπως ακριβώς το κέρδος που «κυνηγάει» η εταιρεία. Προφανώς και αυτοί θέλουν να κερδίσουν, και μην ξεχνάτε.. Αυτοί θέτουν τους κανόνες.

Ακολουθήστε τους αριθμούς

Το ποδόσφαιρο είναι το δημοφιλέστερο άθλημα, όχι μόνο από την πλευρά τηλεθέασης, αλλά και από την πλευρά του στοιχηματισμού. Αν κάποιος κοιτάξει τα στατιστικά στις μεγάλες λίγκες τις τελευταίες 10 σεζόν, το στοιχηματικό κοινό ήταν περίπου το 75% των περιπτώσεων υπέρ των φαβορί, και έχασαν περίπου το 55% αυτών. Τα μεγάλα φαβορί είχαν την καλύτερη στοιχηματική αξία σε όλο αυτό το διάστημα. Μια άλλη περίπτωση κοντραρίσματος των φαβορί είναι το ποντάρισμα στις ομάδες εκτός έδρας που προσφέρονται ως αουτσάιντερ λόγω έδρας. Αν ποντάρατε σε τέτοιες περιπτώσεις, θα είχατε «πληρωθεί» το 56% των περιπτώσεων. 5 ή 6 ποσοστιαίες μονάδες δείχνουν ελάχιστες στα χαρτιά, αλλά ακόμα και το να κερδίζεις το 50.5% των στοιχηματισμών σου αποτελεί κέρδος. Οι στοιχηματικές εταιρείες άλλωστε, στοχεύουν στο μακροπρόθεσμο παιχνίδι, ενώ το μεγαλύτερο μέρος του στοιχηματικού κοινού όχι.

Συμπερασματικά

Το να κοντράρεις το φαβορί είναι μια μακροχρόνια στοιχηματική στρατηγική. Το κλειδί σε αυτό είναι να συλλογιζόμαστε τον αθλητικό στοιχηματισμό ως ένα μακροχρόνιο παιχνίδι, όπως κάνουν και οι μπουκ. Το να κοντράρεις το φαβορί, δε λειτουργεί κάθε φορά. Παρόλα αυτά, μπορούν να επιτευχθούν πολλά περισσότερα κέρδη από το ποντάρισμα του φαβορί, σε βάθος χρόνου. Για να είσαι επιτυχημένος, πρέπει να βρεις τα πονταρίσματα με αξία και φυσικά να είναι και νικηφόρα. Οι έξυπνοι στοιχηματιστές λοιπόν γνωρίζουν πως πολλές φορές πρέπει να πάνε κόντρα στο ρεύμα για να κερδίσουν, και το κοντράρισμα είναι η καλύτερη στρατηγική για να γίνει αυτό.

Τριπλή προσφορά* από τη Fonbet!

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις