Draw no bet: Μύθοι και αλήθειες

Draw no bet. Η θεωρία του στοιχήματος που αποτυπώνεται στην εικόνα.

Draw no bet: Η κάλυψη είναι μεγάλο όπλο στο στοίχημα. Πότε η επιλογή του DNB είναι η καλύτερη λύση και πότε όχι;

Draw no bet: Μύθοι και αλήθειες

Κάποτε, ένας τύπος με εμπειρία στο στοίχημα μου είπε πως σημασία δεν έχει να προσπαθείς να κερδίζεις πάντα. Αυτό δε γίνεται άλλωστε. Σημασία έχει να παίζεις με τέτοιο τρόπο που να μειώνεις τις πιθανότητες να χάσεις. Πως όμως μας βοηθάει το Draw no Bet σ’ αυτό;

Η «χασούρα» είναι μέσα στο στοίχημα. Προσπαθούμε να την καλύψουμε με τον τρόπο που κατανέμουμε το συνολικό μας ποντάρισμα ή με κατάλληλες επιλογές στο live ή με έξυπνες επιλογές που μειώνουν το ρίσκο. Πλέον θα βρούμε πολλές τέτοιες επιλογές στις στοιχηματικές. Ασιατικά και draw no bet λοιπόν είναι δυο μεγάλα κεφάλαια στο στοίχημα που καλό είναι να μπουν στη φαρέτρα μας. Μας βοηθούν όμως πάντα; Είναι πάντα αλήθεια ή μήπως κάποιες φορές είναι μύθος;

 

Τι είναι το Draw no bet;

Το Draw no bet ή σε μια απίστευτη μετάφραση που δίνουν οι στοιχηματικές «Ισοπαλία όχι στοίχημα» είναι μια επιλογή που πετάει την ισοπαλία έξω απ’ το παιχνίδι. Αποφεύγουμε λοιπόν την τριπλή επιλογή «1Χ2» και ασχολούμαστε μόνο με τη νίκη των δύο αντιπάλων. Σε περίπτωση ισοπαλίας το ποντάρισμά μας επιστρέφεται.

 

Υπέρ και κατά

Από μαθηματικής πλευράς, όταν παίζουμε με τρία ενδεχόμενα, όπως στην περίπτωση του «1Χ2», έχουμε 33,3% πιθανότητες να κερδίσουμε και 66,6% να χάσουμε. Όταν επιλέγουμε ανάμεσα σε δύο ενδεχόμενα, όπως σε DNB ή Over/Under, οι πιθανότητές μας αυξάνονται στο 50%. Βέβαια, επειδή το στοίχημα δεν είναι μόνο μαθηματικά, αυτό πολλές φορές δε λέει τίποτα.

Το βασικό πλεονέκτημα του DNB είναι πως μειώνεται το ρίσκο του πονταρίσματός μας, από τη στιγμή που σε περίπτωση ισοπαλίας επιστρέφονται τα χρήματά μας. Φυσικά υπάρχει και το τίμημα και δεν είναι άλλο από την απόδοση, η οποία πέφτει αρκετά. Για παράδειγμα, σε ένα παιχνίδι με σετ αποδόσεων 2.70 – 3.05 – 2.82, οι αποδόσεις του DNB θα κυμαίνονται περίπου στο 1.80 με 1.90 σε άσσο και διπλό αντίστοιχα. Αξίζει λοιπόν να εντοπίσουμε πότε είναι value bet μια τέτοια επιλογή και αυτό θα κάνουμε παρακάτω.

Αξίζει πρώτα να αναφερθώ και σε ένα δεύτερο μειονέκτημα της συγκεκριμένης επιλογής. Αναφέρομαι στα παιχνίδια με μηδενική γκανιότα. Αυτή η προσφορά των εταιριών περιορίζεται στην τριπλή επιλογή σημείου που αποτελεί και το βασικό ποντάρισμα ενός αγώνα. Μοιραία λοιπόν, δε θα βρούμε μηδενική γκανιότα στην αγορά DNB.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΑ SOCIAL ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΩΡΑΙΑ! 

 

DNB… αλλιώς!

Κι όμως, μπορούμε να παραλείψουμε την ισοπαλία και μέσω ασιατικών επιλογών. Την ίδια ακριβώς έννοια με το DNB έχει το ασιατικό 0.0. Συχνά μάλιστα, η απόδοση δεν είναι ίδια στις δυο επιλογές. Αυτό οφείλεται στις παραμέτρους που λαμβάνει υπόψη της η κάθε εταιρεία, καθώς επίσης και στο ποντάρισμα που παίρνει κάθε επιλογή.

Παρόμοια λογική κάλυψης μας δίνει και η διπλή ευκαιρία. Φυσικά το πλεονέκτημα είναι ότι έχουμε κέρδος ακόμα και σε περίπτωση ισοπαλίας. Ωστόσο η μείωση της απόδοσης είναι σημαντική και συνήθως δεν αξίζει να ασχοληθούμε, εκτός και αν θέλουμε να κοντράρουμε ένα μεγάλο φαβορί.

 

Draw no bet με πίνακες!

Σε λίγο καιρό ξεκινούν τα εγχώρια πρωταθλήματα. Προφανώς και δεν έχουμε ακόμα δεδομένα για να στηριχτούμε ώστε να επιλέξουμε σημεία, όμως με τη βοήθεια δύο αναμετρήσεων της πρεμιέρας σε Ισπανία και Αγγλία, μπορούμε να εξηγήσουμε όσα έχουμε αναλύσει έως τώρα. Ξεκαθαρίζω λοιπόν πως τα παραδείγματα είναι υποθετικά.

Θα αναφερθώ σε δύο αναμετρήσεις με τα αναγραφόμενα σετ αποδόσεων, καθώς και στις αποδόσεις του DNB, αλλά και του ασιατικού 0.0.

ΑγώναςΣετ αποδόσεων1 DNB1 ασιατικό 0.0
Βαλένθια – Χετάφε2.70 – 3.05 – 2.821.831.90
Τότεναμ – Μαν. Σίτι5.25 – 4.00 – 1.613.753.70

 

Πρόκειται λοιπόν για δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα που μπορούμε να ποντάρουμε σε DNB υπέρ του γηπεδούχου. Αφενός η Βαλένθια υποδέχεται τη Χετάφε, με ένα ισορροπημένο σετ. Θα μπορούσαμε κάλλιστα να στηρίξουμε τη Βαλένθια, θεωρώντας πως τουλάχιστον δε θα χάσει. Το ίδιο μπορούμε να πούμε με διαφορετική λογική στον αγώνα της Τότεναμ με τη Σίτι, κοντράροντας τον υπερβολικό φαβοριτισμό των φιλοξενούμενων.

Θεωρούμε λοιπόν πως έχουμε αποφασίσει να ποντάρουμε 10 μονάδες σε κάθε παιχνίδι και θέλουμε να καλύψουμε το ενδεχόμενο της ισοπαλίας. Πάμε σε λίγα μαθηματικά:

 

Στο δια ταύτα 

Στο Βαλένθια – Χετάφε, για να πάρουμε πίσω τις 10 μονάδες σε περίπτωση ισοπαλίας πρέπει να ποντάρουμε 3.28 από αυτές στο «Χ» (10÷3.05=3,28). Μένουν λοιπόν 6,72 μονάδες για τον άσσο, που μας δίνουν 18,1 μονάδες (6,72×2.70=18,1). Συνεπώς, οποιαδήποτε απόδοση από 1.81 και πάνω μας δίνει καλύτερο κέρδος. Άρα το 1.83 στο DNB και το 1.90 στο ασιατικό 0.0 είναι value.

Στον αγώνα της Τότεναμ με τη Σίτι θα χρειαστούμε 2,5 μονάδες για να καλύψουμε την ισοπαλία (10÷4.00=2,5). Η επιστροφή στον άσσο με τις υπόλοιπες 7,5 μονάδες είναι 39,3 (7,5×5.25=39,3). Άρα ψάχνουμε στο DNB ή στο ασιατικό 0.0 απόδοση τουλάχιστον 3,93 την οποία δεν παίρνουμε σε καμία από τις δυο περιπτώσεις. Παρεμπιπτόντως παρατηρούμε τη διαφορά στις τιμές του DNB και του ασιατικού. Δε σημαίνει ότι πάντα κάποιο θα έχει καλύτερη τιμή.

 

Πού καταλήγουμε; 

Το συμπέρασμα λοιπόν είναι πως αν αποφασίσουμε να στηρίξουμε μια ομάδα δεδομένων των αγωνιστικών ή όχι μόνο κριτηρίων μας και ταυτόχρονα χρειαζόμαστε κάλυψη, τότε πρέπει να δούμε αν μας συμφέρει να καλύψουμε μόνοι μας το ποντάρισμα ή να χρησιμοποιήσουμε τα όπλα του ασιατικού 0.0 ή του DNB.

Όσο για τα μαθηματικά, μη σας προβληματίζουν. Παρόλο που είναι εύκολα, όταν κοιτάμε πολλούς αγώνες δεν είναι τόσο εύκολο. Γι’ αυτό θα βρείτε στο διαδίκτυο πολλές σελίδες που τα υπολογίζουν αυτόματα, απλά τοποθετώντας το σετ αποδόσεων και το ποντάρισμά σας.

 

ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΜΕ ΔΩΡΑ* ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις