Αγγλία – Ιταλία 1-1 (2-3 πέναλτι). It’s coming.. Rome!

Αγγλία - Ιταλία 1-1 (2-3 πέναλτι). It's coming.. Rome!

Σε έναν τελικό που τα είχε όλα, το αποτέλεσμα κρίθηκε στα πέναλτι, ο Ντοναρούμα έγινε «τείχος» και το τρόπαιο τελικά κατέληξε από home.. Rome.

Οι Άγγλοι στις εξέδρες ήταν αμέτρητοι, δίνοντας τεράστια ώθηση στους παίκτες της Εθνικής τους. Όπως σε όλα τα ματς του Euro 2020, έτσι και σε αυτό, τα «Λιοντάρια» πίεσαν για το γρήγορο γκολ, και το πέτυχαν αιφνιδιάζοντας τους Ιταλούς. Ο Κέιν ξεκίνησε την αντεπίθεση, ο Τρίπιερ έβγαλε εξαιρετική σέντρα και ο Σο με δυνατό σουτ με τη μία σκόραρε σε μόλις 117 δευτερόλεπτα αγώνα. Αυτό ήταν το γρηγορότερο γκολ στην ιστορία των τελικών.

Η πίεση των Άγγλων όπως ήταν λογικό ελαχιστοποιήθηκε. Οι Ιταλοί πήραν στα πόδια τους την κατοχή της μπάλας, επιβάλλοντας τον δικό της τρόπο παιχνιδιού μέσω του κέντρου, με τον Ζορζίνιο να κάνει τα πάντα. Η «Σκουάντρα Ατζούρα» όμως δεν μπορούσε με τίποτα να γίνει απειλητική, με τους Άγγλους να έχουν άψογη αμυντική λειτουργία. Ο Κιέζα ήταν ο μόνος που προσπαθούσε με ατομικές προσπάθειες να απειλήσει, όπως στο 35’ με μακρινό σουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Μαντσίνι ανακάτεψε την τράπουλα, βγάζοντας τον «κακό» Ιμόμπιλε και περνώντας τον Μπεράρντι. Η επίθεση του έμεινε χωρίς καθαρό φορ, αλλά η ομάδα του έγινε πολύ γρηγορότερη και ουσιώδης. Στο 57’ και στο 62’ Ινσίνιε και Κιέζα έφτασαν αμφότεροι πολύ κοντά στην ισοφάριση, με τον Πίκφορντ όμως να τους λέει όχι. Το 1-1 ήρθε στο 67ο λεπτό. Σε ένα κόρνερ, ο Κριστάντε πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Βεράτι τη δεύτερη, ο Πίκφορντ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Μπονούτσι έφερε τον τελικό στα ίσα.

Η Ιταλία πίεσε για την ανατροπή, με την Αγγλία απλά να αμύνεται αλλά δεν υπήρξαν άλλες φάσεις για την κανονική διάρκεια και έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση.

Εκεί οι ποδοσφαιριστές του Σάουθγκεϊτ εκμεταλλευόμενοι την έξοδο του Κιέζα και του Βεράτι που ήταν ιδιαίτερα κινητικοί, προσπάθησαν να βγάλουν κάποιες επιθέσεις αλλά μάταια. Έτσι ήρθε η ώρα των πέναλτι, με το Euro 2020 να γίνεται το δεύτερο τουρνουά που κρίνεται στα πέναλτι μετά το μακρινό 1976 όπου η Τσεχοσλοβακία επικράτησε της Γερμανίας.

Τα πέναλτι:

Μπεράρντι 1-0

Κέιν 1-1

Μπελότι 1-1 απόκρουση Πίκφορντ

Μαγκουάιρ 1-2

Μπονούτσι 2-2

Ράσφορντ 2-2 δοκάρι

Μπερναρντέσκι 3-2

Σάντσο 3-2 απόκρουση Ντοναρούμα

Ζορζίνιο 3-2 απόκρουση Πίκφορντ

Σάκα 3-2 απόκρουση Ντοναρούμα

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ιταλία (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Ντοναρούμα, Κιελίνι, Μπονούτσι, Εμερσον (118′ Φλορέντσι), Ντι Λορέντσο, Βεράτι (96′ Λοκατέλι), Ζορζίνιο, Μπαρέλα (54′ Κριστάντε), Κιέζα (85′ Μπερναρντέσκι), Ινσίνιε (91′ Μπελότι), Ιμόμπιλε (55′ Μπεράρντι)

Αγγλία (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Γουόκερ (120′ Σάντσο), Σο, Ράις (74′ Χέντερσον, 120′ Ράσφορντ), Τρίπιερ (71′ Σάκα), Μάουντ (99′ Γκρίλις), Φίλιπς, Στέρλινγκ, Κέιν.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις