Preview: Αγγλία – Δανία

Αγγλία - Δανία

Ώρα ημιτελικών στο Euro 2020, Αγγλία – Δανία το δεύτερο ζευγάρι που θα μονομαχήσει για ένα εισιτήριο στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης. Σαφώς και το φαβορί της αναμέτρησης είναι οι γηπεδούχοι, οι οποίοι έχουν και τον πρώτο λόγο γενικότερα στη διοργάνωση.

📅 Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021 ⌚ 22:00

🏟️ Γήπεδο: «Γουέμπλεϊ», Λονδίνο

🚹 Προσέλευση: Ως 66% (χωρητικότητα: 90.000)

🇪🇺 Φάση των «4». Δείτε το πανόραμα Euro 2020

⚽ Αγώνας: Αγγλία – Δανία   

🤷‍♂️ Διαιτητής: Ντάνι Μακέλι (Ολλανδία)

💰 Αποδόσεις: 1.79 – 3.72 – 5.74

📺 Μετάδοση: ΑΝΤ1

🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Δύο βήματα απέχει πλέον η Αγγλία από το όνειρο της κατάκτησης ενός τροπαίου – πρώτου από το 1966 και δεύτερου στην ιστορία της. Η Δανία αποτελεί το τελευταίο εμπόδιο πριν τον τελικό της 11ης Ιουλίου, με τα «τρία λιοντάρια» να ξεπερνούν με χαρακτηριστική άνεση (4-0) την Ουκρανία στη φάση των προημιτελικών. Οι Άγγλοι είναι οι μοναδικοί που δεν έχουν δεχτεί ακόμα γκολ στο Euro, με τον Τζόρνταν Πίκφορντ να κρατά το μηδέν και στα πέντε ματς που έχει δώσει η ομάδα του στο τουρνουά. Εντός έδρας παίζουν ξανά οι Βρετανοί, καθώς μετά τη φάση των ομίλων στο «Γουέμπλεϊ», θα δώσουν εκεί και τον αποψινό ημιτελικό – ο δε τελικός, θα γίνει κι εκείνος στο θρυλικό λονδρέζικο γήπεδο. Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα απουσίας και πιθανότατα θα πορευτεί ξανά με τετράδα στην άμυνα.

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Πίκφορντ – Γουόκερ, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Σο – Φίλιπς, Ράις – Σάκα, Μάουντ, Στέρλινγκ – Κέιν.

🇩🇰 Η φετινή πορεία της θυμίζει 1992, όταν και κατέκτησε τη διοργάνωση. Εκπληκτική στο φετινό τουρνουά, παρά το τεράστιο ΣΟΚ της πρώτης αγωνιστικής με τον Κρίστιαν Ερικσεν. Εδειξαν πάθος, θέληση, ήταν οικογένεια και έφτασαν ως τα ημιτελικά με ε-ξαι-ρε-τι-κές εμφανίσεις. Στη φάστη ων «8» απέκλεισαν την Τσεχία, με ένα απίστευτο πρώτο μέρος και προβάδισμα δύο τερμάτων μετά από 45 λεπτά. Στο δεύτερο μέρος κλείστηκαν στην άμυνα, δέχθηκαν την μείωση του σκορ στα πρώτα λεπτά και έκτοτε έδωσαν σεμινάρια άμυνας. Δεν υπάρχουν σημαντικά προβλήματα για τον κόουτς Χιούλμαντ, ο οποίος δεν θα αλλάξει κάτι στο πλάνο και στα πρόσωπά του.

Πιθανή ενδεκάδα (3-4-3): Σμάιχελ – Βέστεργκορντ, Κίερ, Κρίστενσεν – Μέλε, Στρίγκερ Λάρσεν, Χόιμπεργκ, Ντιλένι – Ντάμσγκορντ, Ντόλμπεργκ, Μπρέιθγουεϊτ.

Ήξερες ότι…

  • Αγγλία και Δανία έχουν ανταμώσει άλλες 21 φορές με απολογισμό 12-5-4 υπέρ των «τριών λιονταριών» σε όλα, και, επιμέρους (πλην 11 φιλικών), 5-3-2 στα επίσημα.
  • Συνολικά μετρούν μια ισοπαλία σε Euro, μια αγγλική νίκη σε Μουντιάλ, 7-2-2 στα φιλικά, 4-1-1 στα προκριματικά και 0-1-1 στο UNL. Αναλυτικά εδώ.
Euro 2020, όλα με ένα κλικ!
Αφιέρωμα, 24 ομάδεςΠανόραμαΜποζιονέλος
ΠρογνωστικάΜακροχρόνιαEuro 2020 news
Stories και retro1960-2016, η ιστορίαΜεταδόσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις