Απλά, λιτά… ιταλικά

Προγνωστικά Euro

Προγνωστικά Euro 2020

Χαιρετώ τους αναγνώστες του koubanezos.gr! Προγνωστικά Euro με τον πρώτο από τους δυο ημιτελικούς περιλαμβάνει σήμερα το μενού για να προσπαθήσουμε να βγούμε… bet a tet με το ταμείο!

Ιταλία και Ισπανία, είναι οι δυο αντίπαλοι στα προγνωστικά Euro στον πρώτο ημιτελικό του «Γουέμπλεϊ» που θα διεκδικήσουν το ένα από τα δυο εισιτήρια για τον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι είναι η μοναδική από τις τέσσερις των ημιτελικών που έχει φτάσει ως εδώ έχοντας μόνο νίκες στην τελική φάση της διοργάνωσης. Παράλληλα, η «σκουάντρα ατζούρα» μετράει 32 συναπτά παιχνίδια αήττητη! Συγκεκριμένα, έχει να ηττηθεί από τις 10 Σεπτεμβρίου 2018, σε ένα ματς κόντρα στην Πορτογαλία για το Nations League.

Στα πλην για τους Ιταλούς είναι η απουσία του αριστερού μπακ της Ρόμα, Σπινατσόλα, ο οποίος τραυματίστηκε στο ματς με το Βέλγιο και χάνει το υπόλοιπο της διοργάνωσης καθώς θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για αρκετούς μήνες. Ο 28χρονος μπακ ήταν από τους πολυτιμότερους παίκτες του Ρομπέρτο Μαντσίνι μέχρι στιγμής στη διοργάνωση και η απουσία του στην αριστερή πλευρά είναι σημαντική, καθώς βοηθούσε τόσο ανασταλτικά όσο και στο επιθετικό παιχνίδι της ομάδας του από τα άκρα.

Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Λουίς Ενρίκε δεινοπάθησε για να βρεθεί στον αποψινό ημιτελικό στο «Γουέμπλεϊ». Στην αγχωτική πρόκριση από τους ομίλους με τις δυο ισοπαλίες και τη νίκη της τελευταίας αγωνιστικής που της χάρισε την πρόκριση στη νοκ – άουτ φάση και την πρόκριση στην παράταση με την Κροατία, προστέθηκε ακόμη μια αγχωτική πρόκριση στους «8» με αντίπαλο την Ελβετία όπου αυτή ήρθε μέσω της διαδικασίας των πέναλτι.

Η προϊστορία των αναμετρήσεων μεταξύ των δυο αντιπάλων είναι σχεδόν ισορροπημένη, με 13 ματς ισόπαλα και τους «φούριας ρόχας» να έχουν μια νίκη περισσότερη από τους Ιταλούς (12-11). Φυσικά, έντονη στο μυαλό μας είναι η συνάντησή τους στον τελικό του Euro 2012, όπου οι Ισπανοί διέλυσαν με 4-0 τους Ιταλούς και κατέκτησαν το δεύτερο διαδοχικό τους ευρωπαϊκό τρόπαιο. Βέβαια, η Ισπανία του τότε και του σήμερα είναι δυο εντελώς διαφορετικές ομάδες, όπως αντίστοιχα το ίδιο ισχύει και για τη «σκουάντρα αντζούρα».

Εκτίμηση: Παρά την απουσία του Σπινατσόλα και τον θρίαμβο των Ισπανών στον τελικό του 2012, το φαβορί σήμερα για τη νίκη και την πρόκριση στον τελικό είναι η Ιταλία. Οι «φούριας ρόχας» αφενός έχουν εξουθενωθεί αγωνιστικά μετά από δυο διαδοχικές παρατάσεις, αφετέρου δε διαθέτουν ποιότητα και φορμάρισμα ανάλογα των αντιπάλων τους. Δυο επιλογές θα πάρω από το εν λόγω ματς, τη νίκη της Ιταλίας στο 90λεπτο και το over 1,5 των Ιταλών, δηλαδή να σημειώσουν τουλάχιστον δυο γκολ στην κανονική διάρκεια του αγώνα.

  • Pre game picks και στο Instagram του Koubanezos.gr! Κάντε follow και δείτε τα καλύτερα προγνωστικά
Euro 2020, όλα με ένα κλικ!
Αφιέρωμα, 24 ομάδεςΠανόραμαΜποζιονέλος
ΠρογνωστικάΜακροχρόνιαEuro 2020 news
Stories και retro1960-2016, η ιστορίαΜεταδόσεις
Μονό
22:00
Ιταλία - Ισπανία
1
2.50
Μονό
22:00
Ιταλία - Ισπανία
Ιταλία over 1,5 γκολ
2.50
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις