Κιελίνι και Μπονούτσι: Δύο αμυντικοί ηγέτες… στα γεράματα

Κιελίνι και Μπονούτσι: Δύο αμυντικοί ηγέτες... στα γεράματα

Στις χαρές και στις λύπες της Ιταλίας, το θρυλικό αμυντικό της δίδυμο, δηλαδή οι Κιελίνι και Μπονούτσι είναι πάντα εκεί.

Αδιαμφισβήτητα είναι οι ηγέτες της ομάδας, οι μέντορες που οδηγούν την νέα γενιά στο κυνήγι για την κατάκτηση του Euro 2020.

Δύο παίκτες που έχουν που έχουν ζήσει όλες τις τελευταίες γενιές ποδοσφαιριστών που έχουν περάσει από την «σκουάντρα ατζούρα», όπως τον Τζιανλουίτζι Μπουφόν, τον Τζενάρο Γκατούζο, τον Αντρέα Πίρλο και τη νέα γενιά των Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα, Ζορζίνιο, Μάρκο Βεράτι, Λορέντσο Ινσίνιε κλπ.

«Τον ξέρω καλύτερα και από τη γυναίκα μου» όπως είπε με μπόλικη δόση χιούμορ, αλλά και αλήθειας ο Κιελίνι για τον συνοδοιπόρο του εδώ και τόσα χρόνια τόσο στη Γιουβέντους όσο και στην εθνική ομάδα της Ιταλίας. Συνολικά 324 φορές έχουν αγωνιστεί μαζί! Τις 59 εξ αυτών στην εθνική ομ΄άδα της πατρίδας τους. Σχεδόν 27.000 λεπτά. Θα μείνουν στην ιστορία όπως ο Μπεκενμπάουερ και ο Σβάρτσενμπεκ, ο Σιρέα και ο Τζεντίλε, ο Μπαρέζι και ο Κοστακούρτα. Από το καλοκαίρι του 2010, Κιελίνι και Μπονούτσι μοιράζονται τα ίδια αποδυτήρια, με εξαίρεση την σεζόν 2017-18, όταν ο δεύτερος αποφάσισε να πάει στη Μίλαν για να μείνει μόλις για μια χρονιά και κατόπιν να επιστρέψει στο Τορίνο.

«Μπονούτσι και Κιελίνι θα μπορούσαν να βρίσκονται στο Χάρβαρντ και να παραδίδουν μαθήματα άμυνας. Το ταλέντο τους είναι τόσο εντυπωσιακό, όπως αυτό του κάθε δημιουργικού ανθρώπου που δουλεύει πάνω στο ταλέντο του. Οι δυο τους απαρτίζουν ένα μοναδικό δίδυμο στο κέντρο της άμυνας» . Πόσο καλύτερα από τον Ζοσέ Μουρίνιο να τους περιγράψει κάποιος.

Την προηγούμενη σεζόν, βέβαια, τα πολλά προβλήματα που αντιμετώπισε ο Κιελίνι, στα 36 του πια, έπαιξε με τον Μπονούτσι μόλις σε δώδεκα παιχνίδια με τη Γιουβέντους και πολλοί αμφισβήτησαν την παρουσία του στο Euro. Κι, όμως, ο Κιελίνι όχι απλά είναι στην αποστολή για να την συμπληρώνει, αλλά είναι μέσα στον αγωνιστικό χώρο για να τα δίνει όλα. Κι ας υπάρχει το νέο «αίμα», ο 22χρονος Αλεσάντρο Μπαστόνι και ο 26χρονος Αλέσιο Ρομανιόλι, να τον… απειλεί.

Τώρα πια τους μένουν δύο παιχνίδια για να γράψουν ένα τελευταίο κεφάλαιο, το πιο σημαντικό, αυτό που θα αποτελέσει το αποκορύφωμα της κοινής πορείας τους στην εθνική Ιταλίας. Ο Κιελίνι ήταν πρωταθλητής κόσμου το 2006, ο Μπονούτσι έφτασε στον τελικό του Euro το 2012. Είναι, εξάλλου, οι μόνοι δύο που έχουν απομείνει από εκείνη την ομάδα.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις