Ουκρανία – Αγγλία 0-4. It’s coming home!

Ουκρανία - Αγγλία 0-4. It's coming home!

Η Αγγλία ήταν καταιγιστική στη Ρώμη, προκρίθηκε στα ημιτελικά του Euro 2020 με 0-4 και επιστρέφει «σπίτι» της.

Οι Άγγλοι μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με διάθεση να βρουν το γρήγορο γκολ. Έτσι και έγινε. Ο Στέρλινγκ έκανε τρομερή παράλληλη κίνηση και με ωραία κάθετη μπαλιά τροφοδότησε τον Χάρι Κέιν, ο οποίος έφυγε την κατάλληλη στιγμή, πρόλαβε τον Μπούστσαν και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 0-1.

Οι ποδοσφαιριστές του Σάουθγκεϊτ έλεγχαν συνεχώς το ρυθμό, με τους Ουκρανούς να προσπαθούν να χτυπήσουν στην κόντρα. Η πρώτη τους τελική σημειώθηκε στο 17’, με τον Γιάρεμτσουκ να σουτάρει και τον Πίκφορντ να διώχνει σε κόρνερ.

Οι Στέρλινγκ και Σάντσο, εκμεταλλευόμενοι την ταχύτητα και την τεχνική τους έκαναν ό,τι ήθελαν στο γήπεδο και ήταν μονίμως απειλητικοί. Στο 33ο λεπτό ο Στέρλινγκ πέρασε τον Καραβάεφ απ’ τα αριστερά, έκοψε προς τα πίσω, ο Ράις σούταρε και ο Μπούτστσαν απέκρουσε με γροθιές. Οι Ουκρανοί προς το τέλος του ημιχρόνου προσπάθησαν να απειλήσουν με τον Σαπαρένκο στο 43’ να φτάνει κοντά αλλά να στέλνει τη μπάλα άουτ.

Φουριόζα μπήκε η Αγγλία στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Σο εκτέλεσε φάουλ απ’ τα αριστερά, ο Μαγκουάιρ αντέδρασε πιο γρήγορα απ’ όλους και από κοντά έκανε το 0-2 στο 46ο λεπτό. Οι Ουκρανοί παρέλυσαν, οι χώροι ελευθερώθηκαν, και έτσι στο 50’ ο Στέρλινγκ τροφοδότησε τον Σο με τακουνάκι, εκείνος με τη σειρά του έβγαλε σέντρα, ο Κέιν έπιασε την κεφαλιά, με την μπάλα να περνάει κάτω απ’ τα πόδια του Μπούτστσαν για το 0-3. Στο 62’ ο Κέιν επιχείρησε να σκοράρει ξανά με ένα δυνατό βολέ, με τον Ουκρανό τερματοφύλακα όμως να αποκρούει. Ήταν η προειδοποίηση ουσιαστικά της ομάδας του Σάουθγκεϊτ πριν απ’ το τέταρτο γκολ. Ένα λεπτό μετά ο Χέντερσον βρέθηκε μόνος του στην περιοχή μετά από κόρνερ και με το κεφάλι έγραψε το 0-4.

Οι Άγγλοι είχαν και άλλη ευκαιρία να σκοράρουν, στο 67’ με τον Μαγκουάιρ να σημαδεύει το δοκάρι. Αντίθετα η ομάδα του Σεβτσένκο προσπάθησε να κάνει κατά κάποιον τρόπο αισθητή την παρουσία της με μακρινό σουτ του Μακαρένκο στο 74′ που απέκρουσε ο Πίκφορντ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Μπούστσαν, Ζαμπάρνι, Κριβτσόφ, Ματβιγένκο, Καραβάεφ, Σιντόρτσουκ, Σαπαρένκο, Ζιντσένκο, Μικολένκο, Γιαρμολένκο, Γιαρέμτσουκ

ΑΓΓΛΙΑ: Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Σο, Φίλιπς, Ράις, Σάντσο, Μάουντ, Στέρλινγκ, Κέιν

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις