Τσεχία – Δανία 1-2 και στους «4» η ομάδα – όνειρο

Τσεχία - Δανία 1-2 και στους «4» η ομάδα - όνειρο

Η Δανία προκρίθηκε στα ημιτελικά του Euro 2020 ύστερα από τη νίκη με 2-1 επί της Τσεχίας στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μπακού.

Οι Δανοί βρήκαν δύο γκολ στο 1ο ημίχρονο με τους Τόμας Ντιλέινι και Κάσπερ Ντόλμπεργκ (από εντυπωσιακή ασίστ του Γιόακιμ Μάλε), ωστόσο οι Τσέχοι απάντησαν με την έναρξη του 2ου μέρους χάρη στον Πάτρικ Σικ, που έφτασε τα 5 στο τουρνουά (έπιασε στην κορυφή τον Κριστιάνο Ρονάλντο).

Στον επόμενο γύρο, οι Δανοί θα βρεθούν στο “Γουέμπλεϊ” όπου την Τετάρτη (22:00) θα κυνηγήσουν τη 2η παρουσία τους σε τελικό Euro αντιμετωπίζοντας το νικητή του Ουκρανία – Αγγλία.

Η Δανία δεν άλλαξε τη συνταγή της επιτυχίας κόντρα στην Ουαλία και δικαιώθηκε μόλις στο 5ο λεπτό, όταν ο Τόμας Ντιλέινι με κεφαλιά έπειτα από κόρνερ έγραψε το 1-0. Το γκολ δεν πάγωσε τους Τσέχους, που επιχείρησαν να αντιδράσουν άμεσα. Πόνταραν στη δύναμη και στα δυνατά και ψηλά κορμιά των παικτών τους και άρχισαν να απειλούν. Σε αντίθεση με άλλα παιχνίδια, ο Πάτρικ Σικ δεν ήταν ο μόνος Τσέχος με εκτελεστικές αρμοδιότητες. Ο Τόμας Χόλες βρισκόταν πάντα εκεί, ενώ και ο Τόμας Σούτσεκ προκαλούσε κινδύνους σε στημένες φάσεις.

Ο Κάσπερ Σμάιχελ στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, έστω κι αν κάποιες φορές δεν συνέβη το ίδιο με τους στόπερ του, που δεν μπορούσαν να αποτρέψουν τις τελικές των Τσέχων ή που τους έδιναν τελικές με λάθη τους. Το γκολ των Τσέχων δεν έμπαινε, όμως, όσο κι αν είχαν ανέβει μπροστά. Αυτή η συνθήκη άφησε κενά στα μετόπισθεν, τα οποία επιχείρησαν να αξιοποιήσουν οι Δανοί.

Ο Μίκελ Ντάμσγκααρντ από τα άκρα ήταν ο πιο απειλητικός Δανός στην κόντρα και είχε δύο καλές στιγμές μέσα από την περιοχή, ωστόσο βρήκε σε ετοιμότητα τον Τόμας Βάτσλικ και τις εξόδους του. Στο 42′, όμως, οι Τσέχοι δεν ήταν προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουν την εκπληκτική trivela του Γιόακιμ Μάλε, που βρήκε στη μικρή περιοχή τον Κάσπερ Ντόλμπεργκ για το 2-0.

Ο Γιάροσλαβ Σίλχαβι άλλαξε τους παίκτες που πλαισίωσαν τον Σικ. Ο Μίχαελ Κρμέντσικ ήταν ένας εξ αυτών που μπήκαν στον αγώνα με την έναρξη του 2ου μέρους και μέχρι το 47′ είχε δύο επικίνδυνα σουτ εκτός περιοχής που απέκρουσε ο Σμάιχελ. Στην επόμενη καλή στιγμή των Τσέχων, στο 49′, ήρθε το γκολ με τον Σικ, ο οποίος έφτασε τα 5 στο τουρνουά κι έπιασε τον Κριστιάνο Ρονάλντο στην κορυφή των σκόρερ.

Η Τσεχία είχε το μομέντουμ και συνέχισε να ψάχνει το γκολ της ισοφάρισης. Οι Δανοί έμοιαζαν να μην μπορούν να αντιδράσουν στο σφυροκόπημα των Τσέχων. Τη λύση έδωσε ο Κάσπερ Χιούλμαντ απ’ τον πάγκο, ο οποίος έκανε αλλαγές και έκοψε το ρυθμό των Τσέχων. Η είσοδος του Γιουσούφ Πόουλσεν βοήθησε και στην επίθεση, αφού ο επιθετικός της Λειψίας ήταν αρκετά δραστήριος και βοηθούσε είτε με πάσες είτε με σουτ.

Ο ρυθμός έπεσε στη συνέχεια λόγω τραυματισμών των Τόμας Σούτσεκ και Όντρεϊ Τσέλουστκα, με τον τελευταίο να αποχωρεί απ’ τον αγώνα. Οι Δανοί βρήκαν την ευκαιρία να ψάξουν για το γκολ που θα τελείωνε τα πάντα, όμως οι προσπάθειες του Πόουλσεν και το τετ α τετ του Μάλε βρήκαν σε ετοιμότητα τον Βάτσλικ.

Τα τελευτάια λεπτά δεν είχαν ουσία για τους Τσέχους, που έκλεισαν τη Δανία στα στην περιοχή της, αλλά απέτυχαν να στείλουν το παιχνίδι στην παράταση. Αντιθέτως, έστειλαν τους Δανούς στα ημιτελικά, να περιμένουν το νικητή του Ουκρανία – Αγγλία.

ΤΣΕΧΙΑ: Βάτσλικ, Τσούφαλ, Τσέλουστκα (65′ Μπράμπετς), Κάλας, Μπόριλ, Χόλες (46′ Γιάνκτο), Σούτσεκ, Μάσοπουστ (46′ Κρμέντσικ), Μπάρακ, Σέβτσικ (80′ Ντάριντα), Σικ (79′ Βίντρα)

ΔΑΝΙΑ: Σμάιχελ, Κρίστενσεν (81′ Άντερσεν), Κιάερ, Βέστεργκααρντ, Στρίγκερ Λάρσεν (71′ Βας), Χόιμπιεργκ, Ντιλέινι (81′ Γένσεν), Μάλε, Μπρέθγουεϊτ, Ντόλμπεργκ (59′ Πόουλσεν), Ντάμσγκααρντ (60′ Νέργκαρντ)

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις