Preview: Ελβετία – Ισπανία

Ελβετία - Ισπανία

Το παιχνίδι Ελβετία – Ισπανία είναι το πρώτο χρονικά της Παρασκευής και δίνει παράλληλα το πρώτο εισιτήριο για τα ημιτελικά του Euro 2020. Ξεκάθαρο φαβορί οι Ίβηρες, οι οποίοι έδειξαν σε καλή κατάσταση τόσο κόντρα στη Σλοβακία, όσο και με την Κροατία, παρότι παραλίγο να αυτοκτονήσουν.

📅 Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021 ⌚ 19:00

🏟️ Γήπεδο: «Σεντ Πέτερσμπουργκ Στέιντιουμ», Αγία Πετρούπολη

🚹 Προσέλευση: Ως 45% (χωρητικότητα: 67.800)

🇪🇺 Φάση των «8». Δείτε το πανόραμα Euro 2020

⚽ Αγώνας: Ελβετία – Ισπανία   

🤷‍♂️ Διαιτητής: Μάικλ Όλιβερ (Αγγλία)

💰 Αποδόσεις: 5.92 – 4.06 – 1.71

📺 Μετάδοση: ΑΝΤ1

🇨🇭 Τη Δευτέρα το βράδυ πέτυχε την σημαντικότερη στιγμή της ιστορίας της, καθώς απέκλεισε την Γαλλία στα πέναλτι. Δεν είναι μόνο ο τρόπος που εξελίχθηκε το παιχνίδι, αλλά και το γεγονός που άφησε εκτός το μεγαλύτερο φαβορί του θεσμού και μάλιστα την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ καλά στημένη στον αγωνιστικό χώρο και δικαίως πήρε προβάδισμα. Κατέρρευσε από το 57′ έως το 75′, εκεί όπου δέχθηκε τρία γκολ, αλλά με γκολ στο 81′ και το 90′ κατάφερε να ισοφαρίσει. Στα πέναλτι πήρε την πρόκριση, ευστοχώντας σε όλα και με τον Ζόμερ να πιάνει το τελευταίο πέναλτι του Εμπαπέ. Γράφει ιστορία ο ομοσπονδιακός τεχνικός της, ο Πέτκοβιτς, ο οποίος με τους 78 αγώνες που θα συμπληρώσει κόντρα στην Ισπανία θα γίνει ο προπονητής με τις περισσότερες παρουσίες στον πάγκο της Εθνικής Ελβετίας. Πολύ σημαντική η απουσία του αρχηγού Τζάκα, ο οποίος είναι τιμωρημένος.

Πιθανή ενδεκάδα (3-5-2): Ζόμερ – Ελβέντι, Ακάντζι, Ροντρίγκεζ – Εμπαπού, Φρόιλερ, Σακίρι, Ζακάρια, Ζούμπερ – Σεφέροβιτς, Εμπολό.

🇪🇸Μπορεί να ξεκίνησε άσχημα το τουρνουά, φέρνοντας δύο ισοπαλίες με ισάριθμες κακές εμφανίσεις ενάντια σε Σουηδία και Πολωνία, όμως η Ισπανία κατάφερε να φτάσει μέχρι τα προημιτελικά του Euro, λογιζόμενη μάλιστα ως το φαβορί για να συνεχίσει στους «4»! Η «ρόχα» τα χρειάστηκε στο ματς με την Κροατία, όπου βρέθηκε να χάνει απο νωρίς με σοκαριστικό αυτογκόλ, πέτυχε τρία γκολ και… κατόρθωσε να ισοφαριστεί σε 3-3, για να πάρει εντέλει την πρόκριση στην παράταση με το απίθανο 5-3. Κόντρα στην Ελβετία, η ομάδα του Λουίς Ενρίκε είναι ασφαλώς το φαβορί, με τον Ισπανό τεχνικό βέβαια να λαμβάνει υπόψιν του το κάζο των Γάλλων αλλά και την αμυντική αφέλεια της δικής του ομάδας στον προηγούμενο γύρο. Όσον αφορά στα αγωνιστικά, οι Ίβηρες είναι φουλ κομπλέ, με τον προπονητή τους να αναμένεται να επιλέξει, σε μεγάλο βαθμό, την ίδια ενδεκάδα με το ματς με τους Κροάτες. Ίσως μόνο να δούμε τον Άλμπα αντί του Γκαγιά στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3): Σιμόν – Αθπιλικουέτα, Γκαρθία, Λαπόρτ, Άλμπα – Κόκε, Μπουσκέτς, Πέδρι – Σαράμπια, Μοράτα, Φ. Τόρες.

Ήξερες ότι…

  • Ελβετία και Ισπανία έχουν αναμετρηθεί άλλες 22 φορές, εκ των οποίων 15 σε φιλικά, τρεις φορές σε τελικές φάσεις (όλες σε Μουντιάλ) κι από δύο σε προκριματικά και σε Nations League. Συνολικά, σε όλα, η «ρόχα» μετρά 16-5-1!
  • Ποια τα τρία τους… μουντιαλικά ραντεβού; 2-1 το 1966, 3-0 το 1994 και η μόνη ελβετική νίκη στα μεταξύ τους, 1-0 το 2010! Αναλυτικά εδώ.
Euro 2020, όλα με ένα κλικ!
Αφιέρωμα, 24 ομάδεςΠανόραμαΜποζιονέλος
ΠρογνωστικάΜακροχρόνιαEuro 2020 news
Stories και retro1960-2016, η ιστορίαΜεταδόσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις