Ιταλική φινέτσα κι ελβετική μαγκιά

Προγνωστικά Euro

Παρασκευή με δυνατό… fun bet

Καλημέρα και καλό σαββατοκύριακο σε όλους τους αναγνώστες του koubanezos.gr! Σέντρα στην προημιτελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με δυο ματς έχει το σημερινό πρόγραμμα στα προγνωστικά Euro και με αυτά θα προσπαθήσουμε να βγούμε… bet a tet με το ταμείο!

Προγνωστικά Euro 2020

Στο πρώτο χρονικά ματς από τα προγνωστικά Euro, συναντάμε ίσως τη μεγαλύτερη έκπληξη μέχρι στιγμής στη διοργάνωση. Κι αυτό γιατί πρόκειται για την ομάδα που πέταξε έξω στην προηγούμενη φάση την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια, Γαλλία. Ενώ οι περισσότεροι θα περίμεναν ο πρώτος προημιτελικός αγώνας να ήταν Γαλλία εναντίον Ισπανίας, οι Ελβετοί παρόλο που μέχρι το 80’ βρίσκονταν πίσω με δυο γκολ στο σκορ από τους «μπλε», κατόρθωσαν να ισοφαρίσουν, να οδηγήσουν το ματς σε παράταση και εν συνεχεία να πάρουν τη νίκη-πρόκριση στη διαδικασία των πέναλτι.

Ελβετία εναντίον Ισπανίας, λοιπόν, στον πρώτο προημιτελικό. Αδιαμφισβήτητα, υπάρχει φαβορί για την πρόκριση. Ωστόσο, οι Ελβετοί πρώτοι από όλους απέδειξαν ότι καμιά πρόκριση δεν κρίνεται πριν τη λήξη του αγώνα μόνο και μόνο με τον τίτλο του φαβορί και του αουτσάιντερ. Οι Ισπανοί σαφώς θέλουν να αποφύγουν το πάθημα των Γάλλων και για αυτό θα είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Οι παίκτες του Λουίς Ενρίκε μόνο εύκολα δεν βρέθηκαν στους «8». Δεν έφταναν οι δυο ισοπαλίες στους ομίλους και η νίκη της τελευταίας αγωνιστικής απέναντι στη Σλοβακία που τους χάρισε την πρόκριση καταλαμβάνοντας τη 2η θέση του ομίλου τους πίσω από τους Σουηδούς. Στη φάση των «16» οι Κροάτες τους έβαλαν δύσκολα για 90 λεπτά και χρειάστηκαν δυο γκολ στο έξτρα 30λεπτο για να τους δώσουν το εισιτήριο της πρόκρισης για την προημιτελική φάση.

Εκτίμηση: Από τη μια πλευρά έχουμε μια ευχάριστη έκπληξη και από την άλλη ένα μεγάλο όνομα της διοργάνωσης που δεν πείθει μέχρι στιγμής. Μπορούν οι Ελβετοί να πραγματοποιήσουν ακόμη μια «βόμβα» και μετά τους Γάλλους να αποκλείσουν και τους Ισπανούς; Στα μάτια μου, ναι. Πρόκριση Ελβετίας σε απόδοση υπερτριπλασιασμού.

Πρόκριση με ιταλική ψυχή

Συνεχίζουμε με το δεύτερο ματς από τα προγνωστικά Euro στη φάση των «8». Βέλγιο εναντίον Ιταλίας. Εδώ δεν υπάρχει φαβορί, όπως στο άλλο ματς. Βέλγιο και Ιταλία έχουν ισόποσες πιθανότητες για πρόκριση. Καταρχάς, έχουμε να κάνουμε με τις δυο ομάδες που έχουν το «4 στα 4», απόλυτο νικών σε τρεις αγώνες στη φάση των ομίλων και πρόκριση στους «16», κι αν για τους Ιταλούς αυτή ήρθε στην παράταση, λίγη σημασία έχει.

Από εκεί και πέρα, οι «κόκκινοι διάβολοι» κατάφεραν να αποκλείσουν την κάτοχο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, Πορτογαλία, και πλέον φαντάζουν πιο έτοιμοι από κάθε άλλη φορά για να πραγματοποιήσουν αυτό που λίγο πολύ όλοι συζητούν στις τελευταίες μεγάλες διοργανώσεις: ότι το σύνολο του Μαρτίνεθ με τους Ντε Μπρούιν, Λουκάκου, Αζάρ, Κουρτουά και πολλών ακόμη αστεριών μπορεί να κατακτήσει το τρόπαιο.

Όμως, για να το πράξουν αυτό θα πρέπει να περάσουν το εμπόδιο της «σκουάντρα ατζούρα». Ομολογουμένως, οι παίκτες του Ρομπέρτο Μαντσίνι δυσκολεύτηκαν περισσότερο από όσο θα περίμενε κανείς απέναντι στους Αυστριακούς. Ένα δεκάλεπτο όμως στο έξτρα 30λεπτο ήταν αρκετό για να σοβαρευτούν και να καθαρίσουν με δυο γκολ την νίκη-πρόκριση.

Εκτίμηση: Αναμένω ένα μεγάλο παιχνίδι το οποίο κατά πάσα πιθανότητα δεν θα βγάλει νικητή στο 90λεπτο. Δεν περίμενα το Βέλγιο σε τόσο ψηλή απόδοση και τους Ιταλούς τόσο χαμηλά. Αυτό με αναγκάζει να πάω σε ένα ρίσκο και να επιλέξω την πρόκριση της Ιταλίας στην παράταση.

  • Pre game picks και στο Instagram του Koubanezos.gr! Κάντε follow και δείτε τα καλύτερα προγνωστικά
Euro 2020, όλα με ένα κλικ!
Αφιέρωμα, 24 ομάδεςΠανόραμαΜποζιονέλος
ΠρογνωστικάΜακροχρόνιαEuro 2020 news
Stories και retro1960-2016, η ιστορίαΜεταδόσεις
Μονό
19:00
Ελβετία - Ισπανία
Πρόκριση Ελβετία
3.30
Fun bet
22:00
Βέλγιο - Ιταλία
Πρόκριση Ιταλίας στην παράταση
10.75
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις