Όταν η Ελβετία νικούσε τη… μετέπειτα πρωταθλήτρια Κόσμου, Ισπανία

Όταν η Ελβετία νικούσε τη… μετέπειτα πρωταθλήτρια Κόσμου, Ισπανία

Ελβετία και Ισπανία έχουν αναμετρηθεί άλλες 22 φορές, εκ των οποίων 15 σε φιλικά, τρεις φορές σε τελικές φάσεις (όλες σε Μουντιάλ) κι από δύο σε προκριματικά και σε Nations League. Συνολικά, σε όλα, η «ρόχα» μετρά 16-5-1!

Ποια τα τρία τους… μουντιαλικά ραντεβού; Το πρώτο ήταν το μακρινό ’66 στην Αγγλία, σε όμιλο με Δυτική Γερμανία και Αργεντινή όπου αμφότερες αποκλείστηκαν. Στο μεταξύ τους η «ρόχα» επικράτησε με 2-1.

Όταν η Ελβετία νικούσε τη… μετέπειτα πρωταθλήτρια Κόσμου, Ισπανία

Ακολούθησε το ’94 στις ΗΠΑ νέα συνάντηση, αυτή τη φορά για τη φάση των «16», με την ομάδα του Χαβιέ Κλεμέντε να προκρίνεται εύκολα με 3-0, ανάμεσα στους σκόρερ ήταν και ο νυν εκλέκτοράς της, Λουίς Ενρίκε, παίκτης της… Ρεάλ Μαδρίτης ακόμη καθώς μεταπήδησε στην Μπαρτσελόνα το 1996. Τότε, προπονητής των Ελβετών ήταν ο Αγγλος Ρόι Χόντγκσον.

Και, τέλος, το 2010 στη Νότια Αφρική, η Ελβετία έκανε την έκπληξη επικρατώντας με 1-0 των Ιβήρων του Βιθέντε ντελ Μπόσκε, τότε εν ενεργεία πρωταθλητών Ευρώπης και εντέλει… και Κόσμου σε εκείνο το Παγκόσμιο Κύπελλο. Κι έγιναν η μόνη ομάδα που ξεκίνησε με ήττα σε Μουντιάλ αλλά στο τέλος το κατέκτησε! Και ήταν και η μόνη ελβετική νίκη επί των Ισπανών στην ιστορία, σε επίσημα και φιλικά!

Ελβετία VS Ισπανίας σε τελικές φάσεις

  • Μουντιάλ 1966, Σέφιλντ (όμιλοι): Ισπανία – Ελβετία 2-1 (57’ Μανουέλ Σαντσίς, 75’ Αμάνθιο / 28’ Κουεντίν)
  • Μουντιάλ 1994, Ουάσινγκτον (2ος γύρος): Ισπανία – Ελβετία 3-0 (15’ Ιέρο, 74’ Λουίς Ενρίκε, 86’ πέν. Μπέγκιρσταϊν)
  • Μουντιάλ 2010, Ντούρμπαν (όμιλοι): Ελβετία – Ισπανία 1-0 (52’ Ζέλσον Φερνάντες)

 

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις