Σουηδία – Ουκρανία 1-2 (παρ.), λύτρωση στο τελευταίο λεπτό

Σουηδία - Ουκρανία 1-2 (παρ.), λύτρωση στο τελευταίο λεπτό

H Ουκρανία είναι η τελευταία ομάδα που προκρίθηκε στα προημιτελικά του Euro, σε μια αναμέτρηση που είχε απ’ όλα.

H Ουκρανία μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση. Στο 10ο λεπτό άλλαξαν την μπάλα εξαιρετικά, ο Γιάρεμτσουκ έκανε το σουτ, αλλά ο Ρόμπιν Όλσεν, επενέβη και απομάκρυνε. Οι Σουηδοί δεν μπορούσαν να ελέγξουν την κατοχή της μπάλας και έτσι, τιμωρήθηκαν. Στο 27’ ο Γιαρμολένκο έβγαλε όμορφα με εξωτερικό φάλτσο στον Ζιντσένκο ο οποίος με πολύ δυνατό σουτ νίκησε τον Όλσεν.

Οι Σουηδοί ξεκίνησαν να ισορροπούν και να πιέζουν για την ισοφάριση. Στο 43’ ο Φόρσμπεργκ έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Ζαμπάρνι και άλλαξε πορεία, μέχρι να καταλήξει στα δίχτυα της εστίας για το 1-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο και οι δύο ομάδες είχαν τη διάθεση να πάρουν κεφάλι στο σκορ. Στο 55’ ο Σίντορτσουκ σούταρε αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι. Αμέσως ο Φόρσμπεργκ στην αντεπίθεση απάντησε και αυτός με τη μπάλα όμως και πάλι να καταλήγει στο δοκάρι και μετά άουτ. Και οι δύο από κει και πέρα, φοβήθηκαν να ρισκάρουν και προτίμησαν την κατοχή και περίμεναν ο ένας τα λάθη του άλλου. Μοναδική καλή ευκαιρία ήταν εκείνη με την Κουλουσέφσκι στο 90ό λεπτό. Ο μεσοεπιθετικός της Γιουβέντους βγήκε στην πλάτη της ουκρανικής άμυνας, ωστόσο δεν τελείωσε με τη μία τη φάση από δεξιά.

Στην παράταση οι ομάδες μπήκαν παθητικά και η κούραση μίλησε. Τα μαρκαρίσματα έγιναν πιο σκληρά και απρόσεκτα, οι λάθος πάσες διαδέχονταν η μία την άλλη και γενικά δεν υπήρχε ρυθμός. Το ματς επηρεάστηκε ακόμα περισσότερο από το εγκληματικό μαρκάρισμα του Ντάνιελσον στο 97’ πάνω στον Μπεσέντιν. Ο ρεφ αρχικά εκτίμησε πως ο αμυντικός δεν είχε πρόθεση να χτυπήσει τον αντίπαλο του αλλά να διώξει τη μπάλα, αλλά ειδοποιήθηκε από τον VAR και βλέποντας ξανά τη φάση, έδειξε την κόκκινη κάρτα στον αμυντικό της Σουηδίας. Μέχρι και το τέλος του δεύτερου μέρους της παράτασης οι Ουκρανοί δεν εκμεταλλεύτηκαν καθόλου την αριθμητική υπεροχή τους και όλα έδειχναν πως το ματς θα οδηγηθεί στην διαδικασία των πέναλτι. Όμως από το πουθενά, ο Ντόβμπικ στο 120’ σκόραρε για πρώτη φορά για την εθνική του μετά από σέντρα του Ζιντσένκο και χάρισε την πρόκριση στα προημιτελικά στην ομάδα του.

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Σουηδία (Γιάνε Άντερσον): Όλσεν, Λούστιγκ (83′ Κραφτ), Λίντελοφ, Ντάνιελσον, Αουγκούστινσον (83′ Αουγκούστινσον), Όλσον (101′ Χελάντερ), Έκνταλ, Λάρσον (97′ Κλάεσον), Φόρσμπεργκ, Κουλουσέφσκι (97′ Κουάισον), Ίσακ (97′ Μπεργκ).

Ουκρανία (Αντρέι Σεβτσένκο): Μπούστσαν, Καραβάεβ, Ζαμπάρνι, Κριφτσόβ, Ματβιένκο, Σίντορστσουκ, Στεπανένκο (95′ Μακαρένκο), Ζιντσένκο, Γιαρμολένκο (106′ Ντόβμπικ), Σαπαρένκο (61′ Μαλινόφσκι), Γιάρεμτσουκ (91′ Μπεσέντιν – 101′ λ.τρ Τσιχάνκοβ).

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις