Τελευταία Check-in για τους «8»

Προγνωστικά Euro

Προγνωστικά Euro

Πέφτει η αυλαία στην φάση των «16» με τις σημερινές αναμετρήσεις Αγγλία – Γερμανία και Σουηδία – Ουκρανία, με τους νικητές των δύο ζευγαριών να διασταυρώνονται στα προημιτελικά. Σωστά μοιρασμένες οι αποδόσεις στο ντέρμπι, φαβορί η Σουηδία στα προγνωστικά. Για πάμε στα προγνωστικά Euro

Προγνωστικά Euro: Αγγλία – Γερμανία

Οι Άγγλοι χωρίς να εντυπωσιάσουν και με όπλο την καλή άμυνά τους, κέρδισαν την Τσεχία με 1-0 και προκρίθηκαν ως πρώτοι από τον τέταρτο όμιλο. Εννέα ματς αήττητη πλέον σε όλες τις διοργανώσεις η ομάδα του Σάουθγκειτ που μαζί με την Ιταλία, ήταν οι μόνες ομάδες που δεν δέχθηκαν γκολ στη φάση των ομίλων. Μάλιστα οι Άγγλοι και στα τρία παιχνίδια με Κροατία, Σκωτία και Τσεχία, επέτρεψαν συνολικά μόλις 5 σουτ στο στόχο! Παρ’ όλα αυτά, σε ρηχά νερά κινείται η επίθεσή της (μόλις 2 γκολ ενεργητικό), με τον Κέιν να παραμένει προς ώρας «άσφαιρος». Εκτός των Μάουντ και Τσίλγουελ (καραντίνα λόγω Γκίλμουρ), δεν αντιμετωπίζει άλλα προβλήματα ο Άγγλος τεχνικός.

Μια ανάσα από το σοκ βρέθηκε η Γερμανία απέναντι στην Ουγγαρία. Δύο φορές πίσω στο σκορ με το γκολ του Γκορέτσκα στο 84’ να γλιτώνει αλλά και να λυτρώνει τα «πάντσερ». Ξεκάθαρα οι Γερμανοί δεν έχουν την ίδια δυναμική με το ’14 όταν κατέκτησαν το παγκόσμιο. Μολονότι επιθετικά είναι ικανή να «λυγίσει» οποιονδήποτε αντίπαλο, στην άμυνα υπάρχει θέμα. Δέχεται με ευκολία φάσεις κυρίως λόγω του ότι υστερεί σε ταχύτητα, κάτι που την καθιστά ευάλωτη στις αντεπιθέσεις.

Μοιράζονται νίκες μεταξύ τους οι δύο ομάδες τα τελευταία χρόνια (κυρίως σε φιλικά), πιο πρόσφατο επίσημο ήταν στην φάση των «16» του παγκόσμιου κυπέλλου του ’10, με τους Γερμανούς να επικρατούν με 4-1 (2 γκολ ο Μίλερ). Σε ευρωπαϊκά πλαίσια, συναντήθηκαν στους ομίλους του Euro το 2000 (1-0 υπέρ των Άγγλων) αλλά και στα ημιτελικά του Euro του ’96, όταν οι Γερμανοί προκρίθηκαν στα πέναλτι με 7-6 (1-1 η κανονική διάρκεια).

Αμφίρροπο παιχνίδι ανάμεσα σε δύο μεγάλες ομάδες. Ανεβαίνει ο πήχυς δυσκολίας για την αγγλική άμυνα, δύσκολο να μην δεχθεί γκολ και η Γερμανία, ενώ «χρωστάει» ένα καλό ματς ο Κέιν. Αποφεύγουμε τα σημεία και πάμε με το πιθανό αμφίτερμα αλλά και το γκολ του Άγγλου φορ.

  • Το απόλυτο chat για live betting αλλά και χαβαλέ. Μπείτε στο Telegram του Koubanezos.gr

Πιο πειστικοί οι Σκανδιναβοί

Η διαφαινόμενη ισοπαλία με τους Πολωνούς ήταν αρκετή για να εξασφαλίσει την πρόκριση στην Σουηδία, όχι όμως και την πρωτιά. Έτσι, εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι όλη η Πολωνία είχε βγει στην επίθεση για να βρει το γκολ πρόκρισης, βρήκαν το νικητήριο γκολ με τον Κλάεσον, σε μια αντεπίθεση στο 94’. Με δύο νίκες και μία ισοπαλία οι Σουηδοί τερμάτισαν πρώτοι στον πέμπτο όμιλο, μπροστά από το φαβορί Ισπανία, απόδειξη ότι δεν είναι τυχαία όσα έχουν πετύχει τα τελευταία χρόνια. Μπορεί να μην μαγεύει με το ποδόσφαιρό της, ωστόσο είναι αποτελεσματική, παραμένει αήττητη εντός ’21 (7-1-0 σε επίσημα και φιλικά), ενώ έχει την ευκαιρία απέναντι σε έναν -θεωρητικά- βατό αντίπαλο να προκριθεί στα προημιτελικά, όπως και το 2004. Χωρίς ελλείψεις.

Το γκολ της Σουηδίας όχι μόνο χάρισε την πρωτιά στους Σκανδιναβούς, αλλά εξασφάλισε και την πρόκριση στους Ουκρανούς ως η 4η καλύτερη 3η των ομίλων (αν και κέρδισαν μόνο την Β. Μακεδονία και είχαν αρνητικό συντελεστή τερμάτων). Όπως και να ‘χει, η Ουκρανία προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της από τους ομίλους (ως ανεξάρτητο κράτος) και αυτό πιστώνεται σε μεγάλο βαθμό στον τεχνικό Σεφτσένκο. Έχουν ποιότητα στην επίθεση οι Ουκρανοί, με Γιαρμολένκο και Γιάρεμτσουκ να έχουν σημειώσει έκαστος 2 τέρματα, ωστόσο φαίνεται να έχουν θέματα προς επίλυση στον αμυντικό τομέα (δέχθηκαν 34 τελικές συνολικά στον όμιλο). Αμφίβολοι οι Τσιγκάνκοφ και Ζουμπκόφ.

Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν και στην φάση των ομίλων του Euro 2012, με τους Ουκρανούς να κερδίζουν 2-1, με δύο γκολ του νυν τεχνικού τους Σεφτσένκο.

Διαιτητής του αγώνα ο Ιταλός Ντανιέλε Ορσάτο, ο οποίος σφύριξε και στα Ισπανία – Πολωνία και Αγγλία – Κροατία όπου σημειώθηκαν 6 και 4 κίτρινες αντίστοιχα. Επιπλέον, σε 15 φετινά ματς στην Σέριε Α, ο 45χρονος ρέφερι κατέγραψε 5 κίτρινες μέσο όρο ανά αγώνα.

Φαβορί μεν η Σουηδία αλλά δεν θα έχει εύκολο βράδυ απέναντι στους Ουκρανούς. Περιμένω κλειστό και δυνατό παιχνίδι, επομένως θα πάμε το να σημειωθεί γκολ μετά το 28’ αλλά και σε ένα combo με κάρτες.

  • Pre game picks και στο Instagram του Koubanezos.gr! Κάντε follow και δείτε τα καλύτερα προγνωστικά
Euro 2020, όλα με ένα κλικ!
Αφιέρωμα, 24 ομάδεςΠανόραμαΜποζιονέλος
ΠρογνωστικάΜακροχρόνιαEuro 2020 news
Stories και retro1960-2016, η ιστορίαΜεταδόσεις
Δυάδα απόδοσης 3.52
19:00
Αγγλία - Γερμανία
Goal/goal
1.78
22:00
Σουηδία - Ουκρανία
Πρώτο γκολ μετά το 28'
1.98
BET: 20 units
Σκόρερ
19:00
Αγγλία - Γερμανία
Να σκοράρει: X. Κέιν
2.90
BET: 10 units
Combo
22:00
Σουηδία - Ουκρανία
Over 3,5 κάρτες & over 0,5 κάρτα στο α' ημίχρονο
2.05
BET: 15 units
Fun Bet
22:00
Σουηδία - Ουκρανία
Να δεχτούν κάρτα Α. Έκνταλ και Ο. Ζιντσένκο
12.00
BET: 2 units
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις