Ποιες είναι οι 13 εταιρείες που πήραν άδεια για διαδικτυακό στοίχημα (λίστα)

Νόμιμες στοιχηματικές εταιρείες

Δεκατρείς ενδιαφερόμενοι έχουν λάβει μέχρι στιγμής, άδεια παροχής υπηρεσιών τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου.

Μάλιστα υπάρχει και ένας 14ος ενδιαφερόμενος, η Β2Β Gaming Services, η οποία ενώ έχει καταβάλλει την προκαταβολή (1,25 εκατ. ευρώ), φαίνεται ότι είχε πρόβλημα με την εγγυητική επιστολή. Γι’ αυτό η διαδικασία της αδειοδότησής της έχει κολλήσει προσωρινά μέχρι την κατάθεση της επιστολής.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο αριθμός των αδειοδοτηθέντων θα ανέλθει σε 15 και δεν αποκλείεται να φτάσουν και τους 16.

Πρόκειται αναμφιβόλως για μια επιτυχία της κυβέρνησης και της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ), η οποία στον προϋπολογισμό του 2020 είχε προϋπολογίσει έσοδα 50 εκατ. ευρώ, δηλαδή έσοδα από περίπου 10 παρόχους.

Τώρα, τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν ανήλθαν σε 67,5 εκατ. ευρώ ενώ εισπράχθηκαν ήδη 33 εκατ. ευρώ.

Από αυτά, τα 20,5 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε προκαταβολές και τα υπόλοιπα 12,5 εκατ. ευρώ σε εγγυητικές επιστολές.

Οι πάροχοι που έλαβαν άδεια είναι οι:

1. Sporting Odds Limited
2. Lucky Stream Limited
3. ΟΠΑΠ ΑΕ
4. WM Interactive Ltd
5. Interwetten Gaming Ltd
6. Gamart Limited
7. Stoiximan Limited
8. Vista BetLimited
9. bwin.gr
10. Betmed
11. Plumo Limited
12. N1 GreeceLimited
13. Netbet Enterprices Ltd

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι, πλην της N1 Greece,υπέβαλαν αιτήσεις για να λάβουν και τις δύο άδειες τυχερών παιγνίων, τύπου Α (onlineστοιχηματισμός) και τύπου Β (λοιπά παίγνια). Η Ν1 Greece υπέβαλε ενδιαφέρον και έλαβε άδεια τύπου Β.

Η πρώτη κατηγορία αδειών είναι 7ετής και έχει τίμημα 3 εκατ. ευρώ και η δεύτερη επίσης επταετούς διάρκειας έχει τίμημα 2 εκατ. ευρώ.

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι για τις δύο άδειες, πλην της ΟΠΑΠ ΑΕ, κατέβαλαν την προκαταβολή του 1,25 εκατ. ευρώ και εγγυητική επιστολή ύψους 1εκατ, ευρώ.

Ο ΟΠΑΠ κατέβαλε εφάπαξ το σύνολο του τιμήματος 5 εκατ. ευρώ. Η Ν1 Greece κατέβαλε την προκαταβολή 0,5 εκατ. ευρώ και την εγγυητική επιστολή ύψους 0,5 εκατ. ευρώ.

Η διαδικασία της αδειοδότησης σε όσους είχαν υποβάλλει αίτηση μέσα στο 2020 τυπικά λήγει στις 30 Ιουνίου 2021.

Όσοι δεν έλαβαν άδεια, είτε γιατί δεν το αιτήθηκαν, είτε γιατί αιτήθηκαν αλλά δεν τους απάντησε η αρμόδια Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) και σήμερα λειτουργούν με προσωρινές άδειες, θα πρέπει να σταματήσουν την λειτουργία τους μέχρι 31 Ιουλίου 2021.

Η ΕΕΕΠ παρέχει περιθώριο ενός μήνα για να σταματήσουν την λειτουργίας τους, σε όσους δεν εντάχθηκαν στο νέο καθεστώς λειτουργίας αγοράς τυχερών παιγνίων διαδικτύου.

Το νέο αυτό καθεστώς λειτουργίας της αγοράς, είναι ασφαλώς πολύ καλύτερο του υφιστάμενου πλαισίου, καθώς θα προσφέρει μεγαλύτερο έλεγχο, μεγαλύτερη διαφάνεια και περισσότερα δημόσια έσοδα στο ελληνικό κράτος. Η τακτοποίηση της «άναρχης» επί μια δεκαετία αγοράς, έπρεπε να είχε συντελεστεί πολλά χρόνια πριν.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις