Preview: Αγγλία – Γερμανία

Αγγλία - Γερμανία

Το παιχνίδι Αγγλία – Γερμανία δίνει το έβδομο εισιτήριο για τα προημιτελικά του Euro 2020. Μεγάλη μάχη στο Λονδίνο, με την Αγγλία να δίνεται οριακά φαβορί από τις εταιρείες στοιχηματισμού, αλλά η Γερμανία δεν είναι σε καμία περίπτωση αμελητέα ποσότητα.

📅 Τρίτη 29 Ιουνίου 2021 ⌚ 19:00

🏟️ Γήπεδο: «Γουέμπλεϊ», Λονδίνο

🚹 Προσέλευση: Ως 25% (χωρητικότητα: 90.000)

🇪🇺 Φάση των «16». Δείτε το πανόραμα Euro 2020

⚽ Αγώνας: Αγγλία – Γερμανία   

🤷‍♂️ Διαιτητής: Ντάνι Μακέλι (Ολλανδία)

💰 Αποδόσεις: 2.52 – 3.20 – 2.92

📺 Μετάδοση: ΑΝΤ1

🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Μπορεί να πέτυχε μονάχα δύο γκολ στη φάση των ομίλων, αλλά πήρε την πρωτιά στον όμιλό της και μάλιστα δίχως να παραβιαστεί η εστία της. Επικράτησε της Κροατίας και της Τσεχίας με 1-0 με σκόρερ τον Στέρλινγκ (δις). Με τη Σκωτία έμεινε στο 0-0, σε ένα παιχνίδι που δεν θύμισε σε καμία περίπτωση βρετανικό ντέρμπι. Η ουσία είναι πως τα κατάφερε, έχοντας πολύ καλή αμυντική λειτουργία, κάτι το οποίο φαίνεται από το μηδέν παθητικό μετά τους πρώτους τρεις αγώνες. Είναι για 9 παιχνίδια αήττητη (8-1-0), στα 8 από αυτά χωρίς να δεχτεί γκολ. Πιθανώς να επανέλθουν οι Τσίλγουελ και Μάουντ, αλλά ερωτηματικό παραμένει η φυσική κατάστασή τους, καθώς αμφότεροι τέθηκαν σε καραντίνα.

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Πίκφορντ – Γουόκερ, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Σο – Ράις, Φίλιπς – Φόντεν, Γκρίλις, Στέρλινγκ – Κέιν.

🇩🇪 Εμεινε στο 2-2 με την Ουγγαρία και γλίτωσε τον αποκλεισμό, ο οποίος θα ήταν το δεύτερο σερί κάζο της σε φάση ομίλων μεγάλης διοργάνωσης. Το γκολ του Γκορέτσκα στο 84′ έφερε τη λύτρωση για τα «Πάντσερ» και παράλληλα το εισιτήριο για τη φάση των «16» και το Λονδίνο. Προβληματική γενικώς, με τρανταχτές αδυναμίες στο transition, εκεί όπου «χτυπούν» οι αντίπαλοί της. Τόσο κόντρα στη Γαλλία, όσο και κόντρα στην Ουγγαρία, οι Κίμιζ και Γκόζενζ είχαν θεματάκια στις πλευρές τους και η Γερμανία αδυνατούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες, καθώς Γκνάμπρι και Σανέ δεν βοηθούν όσο θα έπρεπε στο τουρνουά. Ο γερμανικός τύπος γράφει πως δεν μπορεί να μένει άλλο εκτός ενδεκάδας ο Γκορέτσκα, αλλά ο Λεβ δύσκολα θα χαλάσει το δίδυμο Κροοζ – Γκιντογκάν. Η ανακοίνωση της ενδεκάδας θα λύσει απορίες κόντρα στην Αγγλία, εκεί όπου επιστρέφει και ο Μίλερ.

Πιθανή ενδεκάδα (3-4-3): Νόιερ – Γκίντερ, Χούμελζ, Ρίντιγκερ – Κίμιχ, Γκορέτσκα, Κροοζ, Γκόζενζ – Γκνάμπρι, Χάφερτς, Μίλερ.

Ήξερες ότι…

  • 32 αναμετρήσεις και ατελείωτες ώρες ποδοσφαιρικής ιστορίας και… σασπένες μετρούν Αγγλοι και Γερμανοί. Ο απολογισμός; Ισορροπημένος σε επίσημα και φιλικά. Από 13 νίκες έχει καθεμιά και 6 έληξαν ισόπαλα.
  • Εξ αυτών 21 ήταν φιλικά, σε επίσημα είναι 2 σε Euro (1-1-0 η Αγγλία), 5 σε Μουντιάλ (1-4-0 η Γερμανία) και 4 σε προκριματικά (2-1-1 η Γερμανία). Και με πρώτο, χρονικά, επίσημο τον μοναδικό τους τελικό, το 1996 στο Μουντιάλ, 4-2 η Αγγλία στην παράταση, στο μόνο της διεθνές τρόπαιο ως σήμερα! Αναλυτικά εδώ όλο το στόρι.
Euro 2020, όλα με ένα κλικ!
Αφιέρωμα, 24 ομάδεςΠανόραμαΜποζιονέλος
ΠρογνωστικάΜακροχρόνιαEuro 2020 news
Stories και retro1960-2016, η ιστορίαΜεταδόσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις