Ολλανδία – Τσεχία 0-2. Οχι, δεν ήταν έκπληξη!

Ολλανδία - Τσεχία 0-2. Οχι, δεν ήταν έκπληξη!

Μία απολύτως δυναμική αναμέτρηση, καθώς οι Ολλανδοί κατείχαν την ταχύτητα ενώ οι Τσέχοι την δύναμη. Δύο πλήρως ποιοτικές ομάδες προσέφεραν ένα απολαυστικό ματς.

Στο πρώτο ημίχρονο οι Ολλανδοί μπήκαν με σκοπό να επιβάλλουν τον τρόπο παιχνιδιού τους με γρήγορες μεταβιβάσεις και παιχνίδι από τα άκρα, αλλά οι Τσέχοι ήταν καλά διαβασμένοι. Οι «Οράνιε» είχαν πρόβλημα στο κέντρο από τα πρώτα λεπτά. Δεν μπορούσαν να κρατήσουν την μπάλα. Οι Τσέχοι προσπάθησαν να το εκμεταλλευτούν και έδειχναν λιγότερο αγχωμένοι και με περισσότερο καθαρό μυαλό. Στο 8’ είδαμε την πρώτη ευκαιρία με τους Ολλανδούς να σεντράρουν στο δεύτερο δοκάρι, τον Ντε Λιχτ να παίρνει την κεφαλιά, αλλά η φάση σταμάτησε για οφσάιντ. Το ματς είχε φρενήρη ρυθμό με τους Ολλανδούς να «κατεβαίνουν» γρήγορα το γήπεδο και τους Τσέχους να τους σταματούν και να τρέχουν στην αντεπίθεση. Στο 22’ οι Τσέχοι σημείωσαν την πρώτη τους ευκαιρία με τον Σέβτσικ να σεντράρει και τον Σούτσεκ να πιάνει την κεφαλιά με την μπάλα να περνάει άουτ.

Η Ολλανδία ξεκίνησε να ανεβαίνει και άλλο και αυτό κυρίως οφείλεται στον Ντάμφρις. Οι παίκτες του Γιάροσλαβ Σιλχαβί όμως απόλυτα διαβασμένοι ανέτρεψαν το σκηνικό αυτό και άρχισαν ξανά να πιέζουν ψηλά. Στο 38ο λεπτό μάλιστα έχασαν τεράστια ευκαιρία με τον Μάζοπουστ να τροφοδοτεί τον Μπαράκ και αυτός απέναντι στον Στεκέλενμπουγκ σούταρε πάνω από τα δοκάρια.

Στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου το ματς εξακολούθησε να είναι αμφίρροπο. Οι Τσέχοι έπαιζαν εξαιρετικά από δεξιά ενώ οι Ολλανδοί βρίσκονταν εύκολα μέχρι έξω από τα καρέ. Στο 51’ ο Μάλεν πέρασε όλους τους αντιπάλους που βρήκε μπροστά του, βρέθηκε ένας με έναν με τον Βάτσλικ αλλά αντί να σουτάρει προτίμησε να ντριμπλάρει και τον τερματοφύλακα με τον τελευταίο να μη του κάνει τη χάρη. Στο 53’ οι «Οράνιε» έμειναν με παίκτη λιγότερο καθώς ο Ντε Λιχτ χάνοντας τον βηματισμό του σταμάτησε τη μπάλα με το χέρι και μετά τη χρήση του VAR ο ρεφ Καράσεφ του έδειξε την κόκκινη κάρτα. Όπως ήταν λογικό οι Τσέχοι ανέβηκαν στο γήπεδο και απείλησαν στο 64’ με τον Καντεράμπεκ να σημαδεύει τη γωνία του Στεκέλενμπουργκ, αλλά ο Ντάμφρις έβαλε σωτήρια το πόδι του. Το σκορ άνοιξε στο 68ο λεπτό από τους Τσέχους με τον Χόλες, μετά από την εκτέλεση φάουλ του Μπάρακ, ο Κάλας πήρε την κεφαλιά, έστειλε την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι και εκεί ο Χόλες με νέα κεφαλιά έκανε το 0-1 για την Τσεχία. Ο Φρανκ ντε Μπουρ ρίσκαρε ψάχνοντας την ισοφάριση, ρίχνοντας όλα τα επιθετικά «όπλα» στο γήπεδο, αλλά στο 80’ ο σκόρερ του πρώτου γκολ Χόλες μπήκε στην περιοχή, πάσαρε στον Σικ και ο τελευταίος πλάσαρε για το 2-0. Οι Ολλανδοί έκαναν τις προσπάθειες τους αλλά δεν κατάφεραν να κάνουν κάτι το ιδιαίτερο και έτσι η Τσεχία έκανε την μεγάλη έκπληξη, δείχνοντας ωριμότητα και προκρίθηκε στον προημιτελικό του Euro 2020 όπου θα συναντήσει τη Δανία.

Ολλανδία (Φρανκ ντε Μπουρ): Στεκέλενμπουργκ, Ντάμφρις, Ντε Λιχτ, Ντε Φράι, Μπλιντ (81′ Τίμπερ), Φαν Άανχολτ (81′ Μπερχάους), Ντε Ρόον (73′ Βέχορστ), Βαϊνάλντουμ, Ντε Γιονγκ, Ντεπάι, Μάλεν (57′ Πρόμες).

Τσεχία (Γιάροσλαβ Σίλχαβι): Βάτσλικ, Τσούφαλ, Τσελούστκα, Κάλας, Καντεράμπεκ, Χόλες (85′ Κραλ), Σούτσεκ, Μάζοπουστ (79′ Γιάνκτο), Μπάρακ (90+2′ Μπάρακ), Σέβτσκικ (85′ Χλόζεκ), Σικ (90+2′ Κρμέντσικ).

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις