Preview: Γαλλία – Ελβετία

Γαλλία - Ελβετία

Το παιχνίδι Γαλλία – Ελβετία δίνει το έκτο χρονικά εισιτήριο για την οχτάδα του Euro 2020. Ξεκάθαρα φαβορί η υπερδύναμη της Γαλλίας, αλλά η Ελβετία θα δώσει το 100% των δυνατοτήτων της για να πάρει εκείνη την πρόκριση στην επόμενη φάση.

📅 Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021 ⌚ 22:00

🏟️ Γήπεδο: «Εθνικό Στάδιο Βουκουρεστίου», Βουκουρέστι

🚹 Προσέλευση: Ως 44% (χωρητικότητα: 55.634)

🇪🇺 Φάση των «16». Δείτε το πανόραμα Euro 2020

⚽ Αγώνας: Γαλλία – Ελβετία  

🤷‍♂️ Διαιτητής: Φερνάντο Ραπαλίνι (Αργεντινή)

💰 Αποδόσεις: 1.57 – 3.70 – 6.80

📺 Μετάδοση: ΑΝΤ1

🇫🇷 Η ισοπαλία απέναντι στην Πορτογαλία (2-2) στάθηκε αρκετή για τους Γάλλους ώστε να τερματίσουν στην πρώτη θέση του ομίλου, αφού και η Γερμανία έμεινε στο «Χ» με την Ουγγαρία. Μια πρώτη θέση που εξασφάλισε μια θεωρητικά καλή κλήρωση στους Γάλλους, καθώς αντιμετωπίζουν την Ελβετία για την φάση των «16». Δεν εντυπωσιάζει πάντως η ομάδα του Ντεσάν, στηρίζεται κυρίως σε ατομικές ενέργειες του ομολουμένως εξαιρετικού υλικού της, ενώ μέχρι τώρα έχει παρουσιαστεί άκρως κυνική (4 γκολ σε 10 σουτ εντός στόχου συνολικά στον όμιλο!). Στο παιχνίδι με την Πορτογαλία, ο τεχνικός των «τρικολόρ» προέβη σε δύο αλλαγές στην βασική 11άδα με τον Κουντέ να παίρνει την θέση του Παβάρ στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Τολισό στη θέση του Ραμπιό αλλά ως ένα «άτυπο» δεξί χαφ. Ενόψει Ελβετίας, με δεδομένο ότι θα βρει απέναντί του ένα σφιχτό αμυντικό σχήμα, ο 52χρονος τεχνικός ενδεχομένως να διατηρήσει το 4-2-3-1 αλλά με «καθαρά» εξτρέμ στα άκρα, ώστε να δώσει πλάτος στην γαλλική επίθεση

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Λιορίς – Παβάρ, Βαράν, Κιμπέμπε, Ερναντέζ – Καντέ, Πογκμπά – Κομάν, Γκριεζμάν, Μπαπέ – Μπενζεμά

🇨🇭 Χρειαζόταν μόνο τη νίκη κόντρα στην Τουρκία και την πήρε έχοντας εξαιρετική εμφάνιση. Το 3-1 ήταν αρκετό για να της δώσει την πρόκριση στους «16» του τουρνουά ως μία από τις καλύτερες τρίτες. Μπορεί η Τουρκία να μπήκε πιο δυνατά στο γήπεδο, αλλά στο 26′ ήταν μπροστά ήδη με 2-0 με γκολ των Σεφέροβιτς και Σακίρι. Μπορεί η Τουρκία να μείωσε στο 62′, αλλά ο Σακίρι τελείωσε το παιχνίδι στο 68′. Η μετατόπιση του Ροντρίγκεζ στα μπακ και η επιλογή τόσο του Βίντμερ, όσο και του Ζούμπερ για τα μπακ ήταν καθοριστική για τον ομοσπονδιακό προπονητή, Πέτκοβιτς. Τέταρτη σερί πρόκριση σε μεγάλη διοργάνωση (Γιούρο και Μουντιάλ), σε όλες αποκλείστηκε στους «16». Ενδεκάδα που κερδίζει δεν αλλάζει.

Πιθανή ενδεκάδα (3-5-2): Ζόμερ – Ελβέντι, Ακάντζι, Ροντρίγκεζ – Βίντμερ, Φρόιλερ, Σακίρι, Τζάκα, Ζούμπερ – Εμπολό, Γκαβράνοβιτς.

Ήξερες ότι…

  • Γάλλοι και Ελβετοί έχουν συναντηθεί άλλες 38 φορές, εκ των οποίων 32 σε φιλικά, από δύο φορές σε Euro και Μουντιάλ και δύο σε προκριματικά. Συνολικά οι «μπλε» έχουν απολογισμό 16-10-12 και, εκτός φιλικών, 2-4-0: απούσα η ελβετική νίκη σε επίσημα! Αναλυτικά εδώ.
  • Σε τελικές φάσεις είναι 2-2-0 για τη Γαλλία, μάλιστα το 2016 πέρασαν χέρι-χέρι με μια άκρως… βολική ισοπαλία στην τελευταία αγωνιστική. Αναλυτικά εδώ.
Euro 2020, όλα με ένα κλικ!
Αφιέρωμα, 24 ομάδεςΠανόραμαΜποζιονέλος
ΠρογνωστικάΜακροχρόνιαEuro 2020 news
Stories και retro1960-2016, η ιστορίαΜεταδόσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις