Preview: Κροατία – Ισπανία

Κροατία - Ισπανία

Το παιχνίδι Κροατία – Ισπανία ανοίγει το πρόγραμμα της Δευτέρας και δίνει το πέμπτο χρονικά εισιτήριο για την οχτάδα του Euro 2020. Οι εταιρείες στοιχηματισμού χρήζουν φαβορί τους τυπικά φιλοξενούμενους, αλλά οι Κροάτες δεν θα παραδώσουν εύκολα τα όπλα τους.

📅 Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021 ⌚ 19:00

🏟️ Γήπεδο: «Πάρκεν Στέιντιουμ», Κοπεγχάγη

🚹 Προσέλευση: Ως 29% (χωρητικότητα: 38.065)

🇪🇺 Φάση των «16». Δείτε το πανόραμα Euro 2020

⚽ Αγώνας: Κροατία – Ισπανία   

🤷‍♂️ Διαιτητής: Τζουνέιτ Τσακίρ (Τουρκία)

💰 Αποδόσεις: 6.93 – 4.18 – 1.62

📺 Μετάδοση: ΑΝΤ1

🇭🇷 Πήρε την πρόκριση για τα νοκ-άουτ ματς με το 3-1 επί της γηπεδούχου Σκωτίας, έστω και στο φινάλε του ομίλου συμμαζεύτηκε, βελτιώθηκε σχετικά. Και πήρε το αποτέλεσμα χάρη στον τεράστιο Λούκα Μόντριτς, που όταν είδε τα… σκούρα αποφάσισε να πάρει την ομάδα στις πλάτες του. Μετά το 1-1 του ημιχρόνου ήταν αυτός που ανέβασε την απόδοσή του, πέτυχε το απίθανο δεύτερο γκολ στο 62’ με το εξωτερικό και έδωσε την ασίστ στον Ιβαν Πέρισιτς στο 79’, για το τελικό 3-1. Καθοριστικός και πάλι και ο Ιβαν Πέρισιτς, ο παίκτης των μεγάλων αγώνων για την Κροατία, όμως ο ύπουλος εχθρός κορονοϊός είπε να τον… στοχεύσει. Ο Πέρισιτς βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, πρέπει να μείνει για 10 ημέρες σε καραντίνα και έτσι θα χάσει το ματς με την Ισπανία, ελπίζει μόνο σε πρόκριση στα ημιτελικά, προκειμένου να προλάβει κάποιο παιχνίδι στη διοργάνωση. Από εκεί και πέρα θα απουσιάσει και ο έμπειρος στόπερ Λόβρεν, λόγω τιμωρίας.

Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3): Λιβάκοβιτς – Γιουράνοβιτς, Τσαλέτα-Τσαρ, Βίντα, Γκβάρντιολ – Μόντριτς, Μπρόζοβιτς, Κόβατσιτς – Βλάσιτς, Πέτκοβιτς, Ρέμπιτς.

🇪🇸 Το ξέσπασμα με 5-0 κόντρα στη Σλοβακία της έδωσε την πρόκριση στην επόμενη φάση του τουρνουά δίχως κανένα άγχος. Η αντίπαλός της ήταν εκτός τόπου και χρόνου καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Επανήλθαν τα ισπανικά χαμόγελα μετά τις δύο σερί ισοπαλίες κόντρα σε Σουηδία (0-0) και Πολωνία (1-1). Ο μέσος Μπουσκέτς, ο οποίος επέστρεψε από την περιπέτειά του με τον κορωνοϊό, βοήθησε αισθητά στην εικόνα της ομάδας. Κόντρα στην Κροατία θα αγωνιστεί χωρίς απουσίες, όντας το φαβορί για την πρόκριση στην οχτάδα της διοργάνωσης. Ο Μάρκος Γιορέντε και ο Πάου Τόρες διεκδικούν φανέλα βασικού στα δεξιά και στο κέντρο της άμυνας αντίστοιχα.

Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3): Σιμόν – Αθπιλικουέτα, Λαπόρτ, Π. Τόρες, Άλμπα – Μπουσκέτς, Κόκε, Πέδρι – Ζ. Μορένο, Μοράτα, Σαράμπια.

Ήξερες ότι…

  • Κροατία και Ισπανίας αντάμωσαν άλλες δύο φορές σε τελικές φάσεις, αμφότερες σε όμιλο Euro, και το 2012 και το 2016, με τις δύο χώρες να παίρνουν από μία νίκη. Αναλυτικά εδώ.
  • Μαζί με το Nations League 2018-19 οι δύο χώρες μετρούν άλλα τέσσερα επίσημα, έχοντας από δύο νίκες, πλην όμως σε εκείνα η «ρόχα» έγραψε ιστορία με το απίστευτο 6-0 επί των Βαλκάνιων τον Σεπτέμβριο του 2018 στο Ελτσε…
Euro 2020, όλα με ένα κλικ!
Αφιέρωμα, 24 ομάδεςΠανόραμαΜποζιονέλος
ΠρογνωστικάΜακροχρόνιαEuro 2020 news
Stories και retro1960-2016, η ιστορίαΜεταδόσεις

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις