Preview: Βέλγιο – Πορτογαλία

Βέλγιο - Πορτογαλία

Το παιχνίδι Βέλγιο – Πορτογαλία κλείνει το πρόγραμμα της Κυριακής και δίνει το τέταρτο χρονικά εισιτήριο για τα προημιτελικά του Euro 2020. Οριακά φαβορί, σύμφωνα με τις εταιρείες στοιχηματισμού, είναι το Βέλγιο, αλλά την ομάδα του Φερνάντο Σάντος, την κάτοχο δηλαδή του τροπαίου, Πορτογαλία, δεν την ξεγράφεις εύκολα.

📅 Κυριακή 27 Ιουνίου 2021 ⌚ 22:00

🏟️ Γήπεδο: «Λα Καρτούχα», Σεβίλλη

🚹 Προσέλευση: Ως 33% (χωρητικότητα: 60.000)

🇪🇺 Φάση των «16». Δείτε το πανόραμα Euro 2020

⚽ Αγώνας: Βέλγιο – Πορτογαλία   

🤷‍♂️ Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία)

💰 Αποδόσεις: 2.47 – 3.20 – 3.05

📺 Μετάδοση: ΑΝΤ1

🇧🇪 Κατάφερε να κάνει το τρία στα τρία στη φάση των ομίλων και να εξασφαλίσει την πρωτιά στον όμιλό της. Εκκίνησε θετικά με 3-0 κόντρα στη Ρωσία, τη δεύτερη αγωνιστική δυσκολεύτηκε, αλλά κέρδισε τη Δανία με 2-1, ενώ στην τρίτη και τελευταία αγωνιστική επικράτησε της Φινλανδίας με 2-0. Στο τελευταίο παιχνίδι των ομίλων, ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ χρησιμοποίησε αρκετούς αναπληρωματικούς ποδοσφαιριστές, ώστε άπαντες να έχουν ρυθμό και φρεσκάδα. Υπολογίζονται ως βασικοί πλέον οι Εντέν Αζάρ και Κέβιν Ντε Μπρόινε, οι οποίοι μαζί με τον Ρομέλου Λουκάκου συνθέτουν τρομερή τριάδα, με συνολικά 117 γκολ για την Εθνική ομάδα. Δεν αποκλείεται να συμπεριληφθεί ο Καστάν στην αποστολή της, εάν φτάσει μακριά, ενώ ο Θόργκαν Αζάρ προπονείται κανονικά από την Τετάρτη.

Πιθανή ενδεκάδα (3-4-3): Κουρτουά – Βερτόνγκεν, Αλντεβάιρελντ, Βερμάελεν – Μενιέ, Καράσκο, Βίτσελ, Ντε Μπρόινε – Ε. Αζάρ, Μέρτενς, Λουκάκου.

🇵🇹 Η Πορτογαλία, αφού ξεπέρασε το εμπόδιο των ομίλων, συναντάει στην επόμενη φάση το Βέλγιο. Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος είναι ήδη «ψημένη» στα μεγάλα ματς, καθώς έχει ήδη αντιμετωπίσει Γερμανία και Γαλλία. Σίγουρα τα έξι γκολ παθητικό σε τρία παιχνίδια δεν είναι κάτι που μας έχει συνηθίσει μια κλειστή ομάδα, όπως η Πορτογαλία, όμως το στυλ παιχνιδιού δεν θα αλλάξει. Απέναντι στο Βέλγιο αναμένεται ένα κλειστό σχήμα, με γρήγορη ανάπτυξη παιχνιδιού και προσπάθεια εύρεσης χώρου στις αντεπιθέσεις. Ο ηγέτης Κριστιάνο Ρονάλντο θα μπορούσαμε να πούμε πως «κουβαλάει» την ομάδα επιθετικά, όποτε θα είναι ο στόχος των «δημιουργών» της ομάδας. Νέλσον Σεμέδο και Ντανίλο Περέιρα πιθανότατα προλαβαίνουν και θα βρίσκονται στην ενδεκάδα. Ενώ στην ενδεκάδα θα βρίσκεται ο Ρενάτο Σάντσες που έδειξε την ποιότητα του. Αυτό σημαίνει πως ο Σάντος θα προσπαθήσει να πάρει την μάχη του κέντρου επιλέγοντας μια τριάδα χωρίς δεκάρι.

Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3):  Ρουί Πατρίσιο – Ν. Σεμέδο, Ρούμπεν Ντίαζ, Πέπε, Γκερέιρο – Ντανίλο Περέιρα, Ζ. Μουτίνιο, Ρενάτο Σάντσες – Ντιόγκο Ζότα, Μπερνάρντο Σίλβα, Κριστιάνο Ρονάλντο

Ήξερες ότι…

  • Αν και συναντήθηκαν για πρώτη φορά το μακρινό 1930, σε φιλικό στην Αμβέρσα, Βέλγιο και Πορτογαλία ανταμώνουν φέτος για πρώτη φορά σε τελική φάση, είτε Μουντιάλ είτε Euro.
  • Σε συνολικά, επίσημα και φιλικά, 18 ματς επικρατεί σχετική ισορροπία (5-7-6 ο απολογισμός), επιμέρους σε επίσημα είναι 3-3-2, όλα σε προκριματικές φάσεις.
Euro 2020, όλα με ένα κλικ!
Αφιέρωμα, 24 ομάδεςΠανόραμαΜποζιονέλος
ΠρογνωστικάΜακροχρόνιαEuro 2020 news
Stories και retro1960-2016, η ιστορίαΜεταδόσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις