Preview: Ιταλία – Αυστρία

Ιταλία - Αυστρία

Η αναμέτρηση Ιταλία – Αυστρία έχει από την… διασταύρωση ξεκάθαρο φαβορί, το οποίο δεν είναι άλλο και από τους τυπικά γηπεδούχους Ιταλούς. Η Αυστρία δεν έχει πολλά περιθώρια κόντρα στην ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι, αλλά ούσα στη φάση των «16», θα δώσει το 100% των δυνάμεών της.

📅 Σάββατο 26 Ιουνίου 2021 ⌚ 22:00

🏟️ Γήπεδο: «Γουέμπλεϊ», Λονδίνο

🚹 Προσέλευση: Ως 25% (χωρητικότητα: 90.000)

🇪🇺 Φάση των «16». Δείτε το πανόραμα Euro 2020

⚽ Αγώνας: Ιταλία – Αυστρία  

🤷‍♂️ Διαιτητής: Άντονι Τέιλορ (Αγγλία)

💰 Αποδόσεις: 1.47 – 4.10 – 7.80

📺 Μετάδοση: ΑΝΤ1

🇮🇹 Η Ιταλία πάει ως φαβορί στον νοκ-άουτ αγώνα με την Αυστρία, ο οποίος θα διεξαχθεί στο «Γουέμπλεϊ» του Λονδίνου. Οι «ατζούρι», όπως και οι Αυστριακοί, δεν θα έχουν την δυνατότητα να προπονηθούν στο «Γουέμπλεϊ», προκειμένου να μην καταπονηθεί ο αγωνιστικός χώρος. Στον όμιλο η Ιταλία έκανε το 3/3 νικώντας και την Ουαλία με 1-0, με τον Ρομπέρτο Μαντσίνι να κάνει ευρύ ροτέισον, η ομάδα ωστόσο δεν έχασε τη συνοχή της. Και με τη νίκη αυτή η Ιταλία επέκτεινε τις επιδόσεις ρεκόρ, έφτασε τα 30 ματς χωρίς ήττα (με 25 νίκες και 5 ισοπαλίες) ενώ στα 11 τελευταία ματς δεν έχει δεχτεί γκολ, δείγμα της εξαιρετικής ανασταλτικής λειτουργίας. Τα ρεκόρ επεκτείνονται λοιπόν, στο αγωνιστικό σκέλος ο Μαντσίνι δύσκολα θα υπολογίζει, τουλάχιστον για το ξεκίνημα, τον στόπερ/αρχηγό Κιελίνι και τον δεξιό μπακ Φλορέντσι.

Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3): Ντοναρούμα – Ντι Λορέντζο, Μπονούτσι, Ατσέρμπι, Σπινατσόλα – Μπαρέλα, Ζορζίνιο, Βεράτι – Μπεράτι, Ιμόμπιλε, Ινσίνιε.

🇦🇹 Για πρώτη φορά στην ιστορία της πέρασε από τη φάση των ομίλων στη φάση των «16», πετυχαίνοντας ένα σημαντικό επίτευγμα. Μάλιστα, η ιστορική πρόκριση για την ομάδα του Φόντα ήρθε με δύο νίκες στη φάση των ομίλων, 3-1 επί της Βόρειας Μακεδονίας και 1-0 επί της Ουκρανίας. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Αυστρίας δέχθηκε κριτική για τη χρησιμοποίηση του 3-5-2 στους δύο πρώτους αγώνες, ενώ κόντρα στην Ουκρανία παρέταξε την ομάδα του με 4-2-3-1 και τον Αλάμπα σε ρόλο αριστερού μπακ. Αποτέλεσμα; Η Αυστρία να κάνει μαγικό πρώτο μέρος, έχοντας πολλές ευκαιρίες να σκοράρει. Πλέον, το έργο της κόντρα στην Ιταλία είναι πολύ δύσκολο, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν θα το παλέψει. Οτι γίνει θα γίνει χωρίς την παρουσία Αυστριακού κοινού, λόγω της απαγόρευσης της Αγγλίας για ταξιδιώτες.

Πιθανή ενδεκάδα (3-5-2): Μπάχμαν – Ντράγκοβιτς, Αλάμπα, Χιντερέγκερ – Λάινερ, Ούλμερ, Λάιμερ, Σλάγκερ, Σάμπιτζερ – Αρναούτοβιτς, Μπαουμγκάρτνερ

Ήξερες ότι…

  • Για 37η φορά στην ιστορία τους συναντιούνται Ιταλία και Αυστρία, εκ των οποίων 30 ήταν φιλικά. Συνολικά είναι 16-8-12 υπέρ των «ατζούρι» σε όλα και, εκτός φιλικών, 5-1-0 στα επίσημα εκ των οποίων τέσσερα σε Μουντιάλ και δύο στα προκριματικά του Euro 1972. Αναλυτικά εδώ.
  • Οσο για τα προηγούμενα τέσσερα, όλα «μουντιαλικά», ραντεβού τους; Σε όλα νίκησε η Ιταλία, 3/4 μάλιστα έληξαν 1-0.
Euro 2020, όλα με ένα κλικ!
Αφιέρωμα, 24 ομάδεςΠανόραμαΜποζιονέλος
ΠρογνωστικάΜακροχρόνιαEuro 2020 news
Stories και retro1960-2016, η ιστορίαΜεταδόσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις