Σλοβακία – Ισπανία 0-5, “μαγικός” Σαράμπια και πάρτι πρόκρισης

Σλοβακία - Ισπανία 0-5, "μαγικός" Σαράμπια και πάρτι πρόκρισης

Η Ισπανία έστησε πάρτι στη Σεβίλλη επικρατώντας με 5-0 της Σλοβακίας για να προκριθεί από το 5ο γκρουπ με στυλ.

Το παιχνίδι ξεκίνησε όπως είχαν προβλέψει πολλοί, με τη Σλοβακία προσπαθώντας να συγκρατήσει μια ισπανική ομάδα που είχε από νωρίς επιθετικές «ορέξεις». Το σχέδιο των Ισπανών όμως έδειξε να μη δουλεύει με την προσπάθεια του Μορένο στην κλειστή γωνία, να είναι η μόνη ευκαιρία για την Ισπανία στα πρώτα 10 λεπτά.

Ο Κάιπερς δεν είδε το πέναλτι που έγινε στον Κόκε με τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου, το είδε όμως ο VAR μετά το τσεκ που έγινε. Ο Μοράτα εκτέλεσε, αλλά ο Ντουμπράβκα απέκρουσε και κράτησε απαραβίαστη την εστία του στο 12′.

Ο 32χρονος γκολκίπερ έγινε μοιραίος για τους Σλοβάκους στο 30’. Ο Σαράμπια με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, αλλά ο Ντουμπράβκα έβαλε ένα αυτογκόλ που θα μνημονεύεται για χρόνια, με καρφί βγαλμένο από το βόλεϊ να στέλνει τη μπάλα στην εστία του.

Από κει και πέρα, το σκηνικό άλλαξε, οι Σλοβάκοι έχασαν τη γη κάτω από τα πόδια τους και έδωσαν κάθε χώρο στους Ισπανούς να κάνουν παιχνίδι. Το σκορ έγινε 2-0 από άλλο ένα λάθος του Σλοβάκου γκολκίπερ που με την λάθος έξοδο του έδωσε το χώρο στον Μορένο να σεντράρει και τον Λαπόρτ να σκοράρει με κεφαλιά.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Ισπανία μπήκε με διάθεση να κάνει πάρτι στη Σεβίλλη. Στο 56ο λεπτό ο Σαράμπια με πλασέ έκανε το 3-0. Η Σλοβακία είχε παραδώσει πλέον τα όπλα και ο Σαράμπια βρισκόταν παντού για τη Ρόχα. Στο 65ο λεπτό έκανε γύρισμα από δεξιά στη μικρή περιοχή και ο Φεράν Τόρες που μόλις είχε εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο έγραψε το 4-0 με όμορφο τακουνάκι. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 71ο λεπτό με νέο αυτογκόλ, το δεύτερο στο ματς και όγδοο στην τρέχουσα διοργάνωση (τα τρία από τερματοφύλακες). Ο Κούτσκα σε μια άμυνα σε αποσύνθεση κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 0-5.

Σλοβακία (Στέφαν Τάρκοβιτς): Ντουμπράβκα, Πέκαρικ, Σάτκα, Σκρίνιαρ, Χούμποτσαν, Κούτσκα, Χρομάντα (46′ Λομπότκα), Χαράσλιν (69′ Σούσλοβ), Χάμσικ (90′ Μπένες), Μακ (69′ Βάις), Ντούντα (46′ Ντούρις).

Ισπανία (Λουίς Ενρίκε): Ουνάι Σιμόν, Αθπιλικουέτα (77′ Ογιαρθάμπαλ), Έρικ Γκαρσία (71′ Πάου Τόρες), Λαπόρτ, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς (71′ Τιάγκο), Κόκε, Πέδρι, Σαράμπια, Μορένο (77′ Τραορέ), Μοράτα (66′ Φεράν Τόρες).

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις