Preview: Γερμανία – Ουγγαρία

Γερμανία - Ουγγαρία

Φαβορί οι γηπεδούχοι στο Γερμανία – Ουγγαρία, με την ομάδα του Λεβ να βρίσκεται με το ενάμιση πόδι στην φάση του νοκ – άουτ. Οι Μαγυάροι μπορεί να εξέπληξαν με τις εμφανίσεις τους, αλλά μόνο σε περίπτωση νίκης θα βρίσκονται στην επόμενη φάση.

📅 Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021 ⌚ 22:00

🏟️ Γήπεδο: «Αλιάνζ Αρίνα», Μόναχο

🚹 Προσέλευση: Ως 20% (χωρητικότητα: 70.000)

🇪🇺 Όμιλος: 6ος. Δείτε το πανόραμα Euro 2020

⚽ Αγώνας: Γερμανία – Ουγγαρία  

🤷‍♂️ Διαιτητής: Σεργκέι Καράσεφ (Ρωσία)

💰 Αποδόσεις: 1.19 – 6.80 – 16.50

📺 Μετάδοση: Μακεδονία TV

🇩🇪 Επικράτησε με 4-2 της Πορτογαλίας για τη δεύτερη αγωνιστική του ομίλου και έθεσε τις βάσεις για την πρόκριση στην επόμενη φάση του τουρνουά. Είχε καλή εμφάνιση, αλλά συνέχισε να δέχεται εύκολα αντεπιθέσεις, ενώ επιθετικά, μπορεί να πέτυχε τέσσερα γκολ, αλλά σε ροή αγώνα αδυνατούσε να δημιουργήσει από τον άξονα. Εμφανέστατη η απουσία καθαρού φορ στην ομάδα του Λεβ. Κόντρα στην Ουγγαρία μένει εκτός μόνο με ήττα, κάτι που μοιάζει με… όνειρο για τους Μαγυάρους. Ο Λεβ θα διατηρήσει για τρίτο σερί παιχνίδι τη διάταξη ως έχει, δηλαδή με 3-4-3, κάτι που αποτελεί γι’ αυτόν προσωπική νίκη, ενώ ερωτηματικό για τον πολύπειρο τεχνικό είναι εάν θα πορευτεί με αυτό το σύστημα σε όλο το Euro.

Πιθανή ενδεκάδα (3-4-3): Νόιερ – Γκίντερ, Χούμελς, Ρίντιγκερ – Γκόζενζ, Κίμιχ, Κροος, Γκιντογκάν – Μίλερ, Χάβερτς, Γκνάμπρι.

🇭🇺 Μόνο που σταμάτησε την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης θα πρέπει να νιώθει υπερήφανη, καθώς είναι ένα τεράστιο επίτευγμα για τα δικά της δεδομένα. Κλείστηκε σε όλο το παιχνίδι στα καρέ της και σε μία αντεπίθεση πριν τη λήξη του πρώτου μέρους άνοιξε το σκορ. Στην επανάληψη, οι Γάλλοι έγιναν πιο επιθετικοί και όσο η Ουγγαρία ήταν κλεισμένη, δεν κατάφεραν να σκοράρουν. Το γκολ προήλθε από βολέ του Λιορίς και κούρσα του Εμπαπέ. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Μάρκο Ρόσι περιμένει ανάλογη εμφάνιση και κόντρα στη Γερμανία, παρότι η ομάδα του θα αγωνιστεί μακριά από τη Βουδαπέστη, εκεί που είχε τη στήριξη χιλιάδων Ούγγρων.

Πιθανή ενδεκάδα (3-5-2): Γκουλάτσι – Μπότκα, Όρμπαν, Σάλαϊ – Λόβρεντσιτς, Φιόλα, Νάγκι, Σέφερ, Κλάινχαϊσλερ – Σάλαϊ, Νίκολιτς.

Ήξερες ότι…

  • Αν και έχουν συναντηθεί άλλες 33 φορές, Γερμανία και Ουγγαρία έπαιξαν δύο φορές σε τελική φάση, αφενός σε Μουντιάλ (και μάλιστα… στο ίδιο), αφετέρου είναι τα μόνα τους επίσημα στην ιστορία. For the record, είναι 13-10-10 υπέρ της «νατσιονάλμανσαφτ» ο απολογισμός.
  • Και αντάμωσαν δις το 1954, στο Μουντιάλ της Ελβετίας όπου η (Δυτική, πια) Γερμανία επανεμφανίστηκε για πρώτη φορά μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, συνετρίβη με 8-3 από την ως τότε ανίκη «αράντσιπατ» στους ομίλους αλλά τη νίκησε με 3-2 στον τελικό! Αναλυτικά εδώ.
Euro 2020, όλα με ένα κλικ!
Αφιέρωμα, 24 ομάδεςΠανόραμαΜποζιονέλος
ΠρογνωστικάΜακροχρόνιαEuro 2020 news
Stories και retro1960-2016, η ιστορίαΜεταδόσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις