Preview: Σουηδία – Πολωνία

Σουηδία - Πολωνία

Αναμέτρηση με μονόπλευρο κίνητρο το Σουηδία – Πολωνία, καθώς οι τυπικά γηπεδούχοι βρίσκονται ήδη στην επόμενη φάση του τουρνουά, ενώ η Πολωνία χρειάζεται μόνο νίκη για να πάρει το εισιτήριο της επόμενης φάσης. Με οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα, η Πολωνία μένει εκτός.

📅 Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021 ⌚ 19:00

🏟️ Γήπεδο: «Σεντ Πέτερσμπουργκ Στέιντιουμ», Αγία Πετρούπολη

🚹 Προσέλευση: Ως 45% (χωρητικότητα: 67.800)

🇪🇺 Όμιλος: 5ος. Δείτε το πανόραμα Euro 2020

⚽ Αγώνας: Σουηδία – Πολωνία 

🤷‍♂️ Διαιτητής: Μάικλ Όλιβερ (Αγγλία)

💰 Αποδόσεις: 2.90 – 3.25 – 2.52

📺 Μετάδοση: Μακεδονία TV

🇸🇪 Οι Σκανδιναβοι πέτυχαν το στόχο τους, καθώς έχουν ήδη προκριθεί στη φάση των 16 ανεξαρτήτου αποτελέσματος σήμερα, και αυτό από μόνο του είναι αποτελεί επιτυχία για την ομάδα του Γιάννε Άντερσον. Ο αρχηγός την ομάδας Σεμπάστιαν Λάρσον, πήρε μέρος στην τελευταία προπόνηση και θα είναι στο βασικό σχήμα απέναντι στην Πολωνία. Η πρόκριση της Σουηδίας στην επόμενη φάση δίνει το πλεονέκτημα στον Γιάννε Άντερσον να δοκιμάσει κάποιο σχήμα ή παίκτη απέναντι στην Πολωνία και προσωπική μου γνώμη είναι πως θα το κάνει, και ίσως υπάρξουν και αρκετές αλλαγές σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια καθώς Μπένκτσον, Σβένσον Κραφτ και Κουάϊσον δοκιμάστηκαν με την βασική ομάδα. Το κλίμα στην ομάδα είναι εξαιρετικό και αυτό φαίνεται σε κάθε στιγμή, με την ομάδα να δείχνει σε εξαιρετική κατάσταση τόσο εντός αλλά και εκτός αγωνιστικού χώρου.

Πιθανή ενδεκάδα (4-4-2):Ολσεν – Λούστιγκ, Ντάνιελσον, Λίντελεφ, Αουγκούστινσον – Σεμπάστιαν Λάρσον, Εκνταλ, Όλσον, Φόρσμπεργκ – Ισαάκ, Κουάϊσον.

🇵🇱 Κόντρα στην Ισπανία έδειξε τις πραγματικές τις ικανότητες και πήρε πολύτιμη ισοπαλία με 1-1, χάρη σε γκολ του ηγέτη της ομάδας, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι στο 54′. Ηταν τυχερή, καθώς οι Ισπανοί έχασαν πέναλτι στο 58′ και έμειναν ζωντανοί στην μάχη για ένα εισιτήριο για την επόμενη φάση. Κόντρα στη Σουηδία, η αποστολή της είναι δύσκολη, αλλά σε καμία περίπτωση ακατόρθωτη. Η παρουσία του Σφιντέρσκι στο πλάι του Λεβαντόφσκι έκανε τη διαφορά και ο φορ του ΠΑΟΚ αναμένεται να ξεκινήσει εκ νέου βασικός. Ήταν το πρώτο μεγάλο αποτέλεσμα για τον Πάουλο Σόουζο στον πάγκο της Πολωνίας, με τον Πορτογάλο τεχνικό να έχει δεχτεί έντονη κριτική κατά καιρούς.

Πιθανή ενδεκάδα (3-5-2): Στσέζνι – Μπερεζίνσκι, Γκλικ, Χέλικ – Γιόζβιακ, Κλιχ, Ζιελίνσκι, Κριχόβιακ, Ρίμπους – Λεβαντόφσκι, Σφιντέρσκι.

Ήξερες ότι…

  • Σουηδοί και Πολωνοί ανταμώνουν για δεύτερη φορά στην ιστορία τους σε τελική φάση και για πρώτη σε Euro. Είχε προηγηθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1974, στη β’ φάση ομίλων, με ειδικά την Πολωνία να έχει τότε εξαιρετική ομάδα (νίκη 1-0). Αναλυτικά εδώ.
  • Σε συνολικά 7 επίσημα όμως η Σουηδία προηγείται με 6-0-1, μόνο σε εκείνο το Μουντιάλ δεν πανηγύρισε επί των Πολωνών!
Euro 2020, όλα με ένα κλικ!
Αφιέρωμα, 24 ομάδεςΠανόραμαΜποζιονέλος
ΠρογνωστικάΜακροχρόνιαEuro 2020 news
Stories και retro1960-2016, η ιστορίαΜεταδόσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις