3Χ3 το Βέλγιο, 2-0 τη Φινλανδία

Euro 2020 προγνωστικά

Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε όπως ακριβώς το περίμεναν όλοι. Οι Βέλγοι είχαν την κατοχή της μπάλας και πιέζαν, ενώ οι Φινλανδοί έδειχναν πως ο σκοπός τους είναι να χτυπήσουν στην αντεπίθεση. Τα πρώτα 25 λεπτά κύλησαν χωρίς κάποια ιδιαίτερη φάση. Το Βέλγιο προσπαθούσε απεγνωσμένα να βγει μπροστά και να απειλήσει ενώ η Φινλανδία ήταν παραταγμενη όλη πίσω με σκοπό να μη δεχτεί γκολ. Πρώτη ευκαιρία της αναμέτρησης ήταν στο 33ο λεπτό με σουτ του Τροσάρντ που ήταν άστοχο μετά από όμορφη προσπάθεια του. Στις καθυστερήσεις οι Βέλγοι διαμαρτυρονται για πέναλτι στην ανατροπή του Αζάρ και αμέσως μετά είχαν την μεγάλη ευκαιρία με την κακή κεφάλια του Λουκάκου από θέση βολής.

Στο δεύτερο μισό η αναμέτρηση είχε ακριβώς την ίδια εικόνα με το Βέλγιο να έχει 5 σουτ στα πρώτα δέκα λεπτά. Οι Φινλανδοί σημείωσαν την πρώτη τους ευκαιρία στο 62’ με σουτ του Καμαρά που όμως κατέληξε στην αγκαλιά του Κουρτουά. Στο 65ο λεπτό ο Ντε Μπρόινε βρήκε εξαιρετικά το Λουκάκου με τον δεύτερο να ευστοχεί και να ανοίγει το σκορ. Μετά από έλεγχο VAR όμως διαπιστώθηκε παράβαση οφσάιντ και το γκολ ακυρώθηκε. Στο 74’ το Βέλγιο ξαναχτύπησε όμως και σκόραρε επιτέλους με κεφάλια του Βερμάελεν. Η UEFA κατοχύρωσε το γκολ ως αυτογκόλ επειδή η μπάλα βρήκε στην πλάτη του Χραντέσκι. Η βελγική κυριαρχία συνεχίστηκε και έτσι στο 81ο λεπτό, ο Λουκάκου με εξαιρετική κίνηση, διεύρυνε το προβάδισμα.

Οι Βέλγοι έτσι προκρίθηκαν στην επόμενη φάση ως πρώτοι, με τη Δανία να βρίσκεται στη δεύτερη θέση μετά την επικράτηση απέναντι στη Ρωσία και η Φινλανδία ως τώρα ανήκει στις τέσσερις καλύτερες «τρίτες».

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Φινλανδία (Μάρκου Κάνερβα): Χραντέσκι, Ράιταλα, Τόιβιο, Αράγιουρι, Ο’Σόνεσι, Ούρονεν (70′ Άλχο), Λουντ (90+1′ Φορς), Σπαρβ (59′ Σούλερ), Καμαρά, Ποχγιάνπαλο (70′ Κάουκο), Πούκι (90+1′ Γένσεν).

Βέλγιο (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Τροσάρ (76′ Μενιέ) – Μπογιατά, Ντεναγέ, Βερμάλεν – Σαντλί, Ντε Μπράινε (90+1′ Βάνακεν), Βιτσέλ, Ντοκού (76′ Μπατσουαγί), Λουκακού (84′ Μπεντεκέ), Εντέν Αζάρ.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις