Τρομεροί και δεύτεροι οι Δανοί, 4-1 τη Ρωσία

Τρομεροί και δεύτεροι οι Δανοί, 4-1 τη Ρωσία

Την άξιζε την πρόκριση και την πήρε! Η Δανία ήταν καταιγιστική και επικράτησε 4-1 της Ρωσίας, εξασφαλίζοντας έτσι την πρόκριση στα νοκ άουτ παρότι μάζεψε μόλις τρεις βαθμούς.

Οι Σκανδιναβοί θα αντιμετωπίσουν στους «16» την Ουαλία, με τους Ρώσους από τη μεριά τους να τερματίζουν τελευταίοι και να αποχαιρετούν νωρίς νωρίς τη διοργάνωση.

Στο μυαλό του κόουτς

Με τριάδα στην άμυνα πορεύτηκε ο Στάνισλαβ Τσερτσέσοβ, που είχε τον Σαφόνοβ κάτω από τα δοκάρια και τους Ντιβέεβ, Τζίκια, Κουντριάσοβ στα στόπερ. Στα άκρα έπαιξαν οι Φερνάντες, Κουζιάεβ, με τους Οζντόεβ, Ζόμπνιν στα χαφ και επιθετική τριάδα τους Μίραντσουκ, Τζιούμπα, Γκολόβιν.

Από τη μεριά του, ο Κάσπερ Χιούλμαντ είχε κλασικά τον Σμάιχελ στο τέρμα και Κρίστενσεν, Κγιάερ, Βέρστεγκααρντ στην τριάδα της άμυνας. Στα χαφ έπαιξαν οι Βας, Χόιμπιεργκ, Ντιλέινι και Μέλε, με τους Μπρέιτγουεϊτ, Πόουλσεν και Ντάμσγκααρντ να αποτελούν την γραμμή κρούσης.

Το ματς

Οι Σκανδιναβοί ήθελαν πιο πολύ το ματς και μπήκαν δυνατά, ωστόσο δυσκολεύονταν να απειλήσουν και μάλιστα είδαν σε ορισμένες τους Ρώσους να τους ζορίζουν στην κόντρα.

Στο 18’, ο Γκολόβιν έκανε μία τρομερή κούρσα αλλά το σουτ του σταμάτησε πάνω στον Σμάιχελ, ενώ ο Τζιούμπα ήταν άστοχος δύο λεπτά αργότερα.
Η πρώτη καλή στιγμή για τη Δανία ήρθε στο 29’ με το φοβερό, μακρινό σουτ του Χόιμπιεργκ να περνά άουτ.

Εντέλει, στο 38’ η ομάδα του Κάσπερ Χιούλμαντ κατάφερε να βρει το πολυπόθητο γκολ που έψαχνε. Ο Ντάμσγκααρντ έπιασε ένα πανέμορφο σουτ έξω από την περιοχή και άφησε άγαλμα τον Σαφόνοβ, κάνοντας το 1-0!

Ένα τρίλεπτο αργότερα, ο Βέστεργκααρντ απείλησε κι αυτός, με την κεφαλιά του να περνά άουτ.

Το δεύτερο μέρος δεν είχε φάση για λίγη ώρα όμως άπαξ και έγινε η αρχή, δεν υπήρχε γυρισμός! Στο 59’, ένα τραγικό λάθος του Ζόμπνιν… δώρισε το 2-0 στον Πόουλσεν, ωστόσο ένα δεκάλεπτο αργότερα οι Ρώσοι κέρδισαν πέναλτι και μπήκαν ξανά στο ματς με την εύστοχη εκτέλεση του Τζιούμπα (που έφτασε τα 30 γκολ με την εθνική και έπιασε τον Κερζάκοβ στην κορυφή).

Εκεί που περιμέναμε θρίλερ, ήρθαν, σαν… οδοστρωτήρες οι Δανοί! Στο 79ο λεπτό, μετά από φάση διαρκείας και συνεχόμενες επεμβάσεις του Σαφόνοβ, ο Κρίστενσεν έπιασε ένα καταπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή και έκανε το 3-1, ενώ τρία λεπτά αργότερα, μετά από υποδειγματική αντεπίθεση, ο Μέλε έγραψε το τελικό 4-1, σφραγίζοντας τη νίκη-πρόκριση της ομάδας του.

MVP: Δεν ήταν μόνο το γκολ που σημείωσε, ήταν η συνολική παρουσία του Γιόακιμ Μέλε που του χαρίζει τον τίτλο του κορυφαίου. Καταπληκτική εμφάνιση από τον μπακ χαφ της Αταλάντα, που… κατάπιε τους Ρώσους στα άκρα.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων

Ρωσία (Στ. Τσερτσέσοβ): Σαφόνοβ – Ντιβέεβ, Τζίκια, Κουντριάσοβ (67’ Κουζιάεβ) – Φερνάντες, Οζντόεβ (61’ Ζεμαλετντίνοβ), Ζόμπνιν, Κουζιάεβ (67’ Μούκιν) – Μίραντσουκ (61’ Σομπόλεβ), Γκολόβιν – Τζιούμπα.

Στον πάγκο: Σούνιν, Ντιούπιν, Σεμένοβ, Τσερίσεβ, Μπαρίνοβ, Ζαμπολότνι, Ιόνοβ, Εβγκένιεβ.

Δανία (Κ. Χιούλμαντ): Σμάιχελ – Κρίστενσεν, Κγιάερ, Βέστεργκααρντ – Βας (61’ Στράιγκερ), Χόιμπιεργκ, Ντιλέινι (85’ Γιένσεν), Μέλε – Μπρέιτγουεϊτ (85’ Κορνέλιους), Πόουλσεν (61’ Ντόλμπεργκ), Ντάμσγκααρντ (72’ Νέργκααρντ).

Στον πάγκο: Λεσλ, Ρόνοου, Άντερσεν, Σκοβ, Όλσεν, Γιόργκενσεν, Βιντ.

Διαιτητής: Κλεμέν Τυρπέν (Γαλλία)

Βοηθοί: Νικολά Ντανός, Σιρίλ Γκρινγκόρ (Γαλλία)

4ος: Σάντρο Σάρερ (Ελβετία)

VAR: Φρανσουά Λετεσιέ (Γαλλία)

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις