Preview: Τσεχία – Αγγλία

Τσεχία - Αγγλία

Η αναμέτρηση Τσεχία – Αγγλία θα κρίνει την πρωτιά του τέταρτου ομίλου. Οι τυπικά γηπεδούχοι βολεύονται και με την ισοπαλία, όσον αφορά την πρωτιά, ενώ οι Αγγλοι θέλουν μόνο τη νίκη, ώστε να καταφέρουν να δικαιώσουν και τον τίτλο του φαβορί που τους δόθηκε.

📅 Τρίτη 22 Ιουνίου 2021 ⌚ 22:00

🏟️ Γήπεδο: «Γουέμπλεϊ», Λονδίνο

🚹 Προσέλευση: Ως 25% (χωρητικότητα: 90.000)

🇪🇺 Όμιλος: 4ος. Δείτε το πανόραμα Euro 2020

⚽ Αγώνας: Τσεχία – Αγγλία 

🤷‍♂️ Διαιτητής: Αρτούρ Σοάρες Ντίας (Πορτογαλία)

💰 Αποδόσεις: 7.50 – 3.80 – 1.53

📺 Μετάδοση: ANT1 TV

🇨🇿 Με την ισοπαλία κόντρα στην Κροατία, η Τσεχία έχει εξασφαλίσει τουλάχιστον την τρίτη θέση του ομίλου, και ακόμα κι αν βρεθεί εκεί με συνδυασμό αποτελεσμάτων, είναι δύσκολο να μείνει εκτός συνέχειας. Ωστόσο, έχει αποδείξει με τις εμφανίσεις της πως αξίζει να βρίσκεται στην πρώτη δυάδα κι αυτό μπορεί να συμβεί ακόμη και με ήττα, ανάλογα με το αποτέλεσμα των Κροατών. Κανείς όμως δε σταματά να ονειρεύεται, αφού με ισοπαλία κόντρα στους Άγγλους, θα τερματίσει πρώτη. Ακόμη ένα γκολ από τον Σικ, ο μοναδικός της σκόρερ στο τουρνουά με τρία τέρματα. Ο Σιχλάβι δεν έχει νέα προβλήματα τραυματισμών και θα παρατάξει ότι καλύτερο διαθέτει.

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Βάτσλικ – Τσουφάλ, Σελούτσκα, Κάλας, Μπορίλ – Σούτσεκ, Κραλ – Μάζοπουστ, Νταρίντα, Γιάνκτο – Σικ.

🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Μπορεί η Αγγλία να έχει ήδη τέσσερις βαθμούς και να έχει σε μεγάλο βαθμό εξασφαλισμένη την παρουσία της στα νοκ άουτ του Euro, όμως η κακή εμφάνιση και το 0-0 με την Σκωτία έφερε γκρίνια για τις επιλογές του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ. Ο Βρετανός εκλέκτορας κράτησε στον πάγκο παίκτες όπως ο Σάντσο, ο Μπέλιγχαμ και ο Τσίλγουελ και δεν δικαιώθηκε, συνεπώς αναμένεται με ενδιαφέρον το πώς θα πορευτεί απόψε, ενάντια στους Τσέχους. Τα «τρία λιοντάρια» χρειάζονται νίκη για να προκριθούν ως πρώτοι, ενώ με γκέλα μπορεί να βγουν μέχρι και 3οι. Εκτός οι Μάουντ και Τσίλγουελ, καθώς αγκαλιάστηκαν με τον Γκίλμουρ της Σκωτίας, ο οποίος είναι θετικός στον κορωνοϊό.

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Πίκφορντ – Γουόκερ, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Σο – Ράις, Φίλιπς – Σάντσο, Φόντεν, Γκρίλις – Κέιν.

Ήξερες ότι…

  • Τσέχοι και Αγγλοι αναμετρώνται για πρώτη φορά σε τελική φάση Μουντιάλ. Αντώμωσαν όμως με την Τσεχοσλοβακία, σε όμιλο του Μουντιάλ δύο φορές, και το 1970 και το 1982, σημειώνοντας ισάριθμες νίκες και, δη, δίχως να δεχθούν γκολ (1-0 και 2-0 αντίστοιχα).
  • Συνολικά, σε επίσημα, έχουν παίξει έξι φορές με απολογισμό 4-1-1 υπέρ των Αγγλων, που έχουν 2/2 νίκες επί αγγλικού εδάφους, αμφότερες στο «Γουέμπλεϊ» (όπως φέτος): 3-0 το 1974 και 5-0 το 2019, ματς όπου έκανε χατ-τρικ ο Στέρλινγκ. Αναλυτικά εδώ
Euro 2020, όλα με ένα κλικ!
Αφιέρωμα, 24 ομάδεςΠανόραμαΜποζιονέλος
ΠρογνωστικάΜακροχρόνιαEuro 2020 news
Stories και retro1960-2016, η ιστορίαΜεταδόσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις