Euro 2020: Η προσέλευση στο “Γουέμπλεϊ” αυξάνεται στο 50% της χωρητικότητας

Euro 2020: Προειδοποίηση της UEFA για το «Γουέμπλεϊ»

Η UEFA ανακοίνωσε την αύξηση της προσέλευσης των φιλάθλων στο “Γουέμπλεϊ” από τις 29 Ιουνίου, δηλαδή για τα τελευταία 4 παιχνίδια που θα φιλοξενήσει στο Euro 2020. Η βρετανική κυβέρνηση επέτρεψε την αύξηση αυτή, ύστερα από τη βελτίωση της υγειονομικής εικόνας στην Αγγλία και δη στο Λονδίνο.

Το εμβληματικό γήπεδο, με συνολική χωρητικότητα που αρχίζει από τις 82.000 θεατές και φτάνει μέχρι τις 90.000, αναλόγως τους κανόνες ασφαλείας κάθε διοργάνωσης, μέχρι στιγμής λειτουργεί με το 25% της χωρητικότητάς του στους αγώνες του 4ου ομίλου. Το ίδιο θα συμβεί και με τον αγώνα της φάσης των 16 που θα φιλοξενήσει στις 26 Ιουνίου.

Η αυξημένη προσέλευση αφορά στον επόμενο αγώνα της φάσης των 16 που θα διεξαχθεί στο “Γουέμπλεϊ”, στις 29 Ιουνίου, καθώς και στους ημιτελικούς και τον τελικό που προς στιγμήν είναι προγραμματισμένοι να διεξαχθούν στην αγγλική πρωτεύουσα.

Παρ’ όλα αυτά, οι ταξιωτικοί περιορισμοί που ακόμα δεν έχουν αρθεί από πλευράς βρετανικής κυβέρνησης δεν αποκλείεται να οδηγήσουν την UEFA σε μετάθεση των ημιτελικών και του τελικού στην Ουγγαρία και συγκεκριμένα στην “Πούσκας Αρένα” της Βουδαπέστης, με συνέπεια η αύξηση της επιτρεπόμενης προσέλευσης να περάσει… ανεκμετάλλευτη.

Η UEFA γνωστοποίησε, πάντως, ότι βρίσκεται “σε συζητήσεις με τις τοπικές αρχές, στην προσπάθεια να επιτραπεί οι φίλαθλοι των συμμετεχουσών ομάδων να παρευρεθούν στους αγώνες, χρησιμοποιώντας αυστηρά τεστ και εντός φούσκας, που σημαίνει ότι η παραμονή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο θα διαρκέσει λιγότερο από 24 ώρες και οι κινήσεις τους θα περιοριστούν σε εγκεκριμένα ΜΜΜ και σημεία μόνο”.

Προς το παρόν δεν υπάρχει ειλημμένη απόφαση, ωστόσο αν η βρετανική κυβέρνηση κάνει αποδεκτά τα σχετικά αιτήματα της UEFA, τότε θα κρατήσει τους αγώνες στο “Γουέμπλεϊ”.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις