Πορτογαλία – Γερμανία 2-4, κυριαρχία σε απολαυστικό ματς!

Πορτογαλία – Γερμανία 2-4, κυριαρχία σε απολαυστικό ματς!

Η Γερμανία επικράτησε της Πορτογαλίας με 4-2 στην Allianz Arena στο αδιαμφισβήτητα καλύτερο ματς της διοργάνωσης ως τώρα.

Η ομάδα του Γιοακίμ Λεβ χρειαζόταν απεγνωσμένα μια νίκη μετά την ήττα από την Γαλλία στην πρεμιέρα, όμως βρέθηκε από νωρίς με την πλάτη στον τοίχο, όταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο άνοιξε το σκορ στο 15ο λεπτό σε μία αντεπίθεση κόντρα στη ροή του παιχνιδιού.

Ο 5 φορές κάτοχος της Χρυσής Μπάλας «καθάρισε» ένα κόρνερ της Γερμανίας και έτρεξε όλο το γήπεδο στην αντεπίθεση, με αποτέλεσμα τελικά να βρίσκεται στην κατάλληλη θέση βολής και τον Ζότα να τον τροφοδοτεί με έτοιμο γκολ. Οι Γερμανοί πολύ γρήγορα ανέτρεψαν την κατάσταση διαμορφώνοντας το 2-1 λίγο πριν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου, με τα αυτογκόλ του Ρουμπέν Ντίαζ και του Ραφαέλ Γκερέρο σε δύο παρόμοιες φάσεις.

Η Γερμανία στο δεύτερο μισό δεν χαλάρωσε, πιέζοντας από νωρίς και έτσι σκοράροντας στο 51’ με τον Χάβερτζ. Ο εκπληκτικός χαφ της Αταλάντα, Ρόμπιν Γκόζενς έκανε ότι ήθελε στην αριστερή πτέρυγα, αφού σκόραρε στο πρώτο ημίχρονο ένα γκολ που ακυρώθηκε, έβγαλε την «ασίστ» στο αυτογκόλ του Ντίαζ και στο γκολ του Χάβερτζ και τελικά έλαβε την αποθέωση σκοράροντας με όμορφη κεφαλιά στο 60’ διαμορφώνοντας το 4-1.

Η Πορτογαλία άργησε αλλά προσπάθησε να αντιδράσει δημιουργώντας φάσεις και τελικά σκοράροντας με τον Ζότα μετά από όμορφο γύρισμα του Ρονάλντο.

Οι Γερμανοί στην επόμενη αγωνιστική έχουν φαινομενικά εύκολο έργο απέναντι στους Ούγγρους, με τους Πορτογάλους αντίθετα να ρίχνονται στη μάχη για την πρόκριση με την Γαλλία.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Πορτογαλία (Φερνάντο Σάντος): Ρουί Πατρίσιο, Σεμέδο, Ρούμπεν Ντίας, Πέπε, Γκερέιρο, Μπερνάρντο Σίλβα (46′ Ρενάτο Σάντσες), Καρβάλιο (58′ Ράφα Σίλβα), Ντανίλο, Ζότα (83′ Αντρέ Σίλβα), Μπρούνο Φερνάντες (64′ Ζοάο Μουτίνιο), Ρονάλντο

Γερμανία (Γιόαχιμ Λεβ): Νόιερ, Γκίντερ, Χούμελς (62′ Τσαν), Ρούντιγκερ, Κίμιχ, Γκόσενς (62′ Χάλστενμπεργκ), Γκουντογκάν (74′ Ζίλε), Κρόος, Χάβερτς (73′ Γκορέτσκα), Μίλερ, Γκνάμπρι.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις